Bir denetci ne yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bir denetçi ne yapar?​

Denetçi Ne Demek? Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.

Kalite denetçisi nasıl olunur?​

Kalite Denetçisi Nasıl Olunur? Kalite denetçisi olmak için asgari lisans diplomasına sahip olmak gerekir. İktisat, işletme ve iş idaresi bölümü mezunları kalite alanlarında öncelikli tercih edilir. Kariyerini kalite denetçisi olarak planlayanların iç denetim sertifikasına sahip olmaları da tercih nedenidir.
Uygulama denetçisi ne iş yapar?
Proje ve uygulama denetçisi mimar, mimari projenin ilgili mevzuata uygunluğunun ve yapının her safhasında bu projelere uygun yapılıp yapılmadığının denetimini yapar. Denetim yetkisi sınırı 360.000 m2 toplam inşaat alanıdır. Denetim yetkisi sınırı 120.000 m2’dir.
Banka denetçisi ne iş yapar?
Tüm birimler ile ortaklıklardaki faaliyetlerin; iç kontrol sistemi aracılığıyla, verimli ve etkin olarak sürdürülmesini, banka varlıklarının korunmasını, uygulamaların, banka içi ve genel mevzuata uyumunu, söz konusu faaliyetler çerçevesindeki banka içi iletişim kanallarının etkinliğini, muhasebe ve finansal raporlama …

Denetçi nasıl olunur?​

- İç denetçi olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik Fakültesinden mezun olması gerekiyor.
- Bazı firmalar, kişilerin mezun olduktan sonra iç denetim ile alakalı sertifika programlarından sertifika almış olmasını talep edebiliyor.

ISO denetçi nasıl olunur?​

Tetkikçi olmak için ilk aşama yönetim standartları bazında (ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001 vb.) düzenlenen Baş tetkikçi/ Tetkikçi eğitimlerine katılmak ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaktır. Bu eğitimler genellikle 4.5 gün süren eğitimlerdir.
Kalite yönetim sistemi denetçisi ne iş yapar?
Kalite yönetim sistemi uygulanan işyerinde sistemin etkin olarak uygulanıp uygulanmadığını ve etkinliğinin sürekli olarak iyileştirilip iyileştirilmediğinin denetimini yapan kişidir.
Proje ve uygulama denetçisi ne yapar?
a) Proje ve uygulama denetçisi mimar, mimari projenin ilgili mevzuata uygunluğunun ve yapının her safhasında bu projelere uygun yapılıp yapılmadığının denetimini yapar. Denetim yetkisi sınırı 360.000 m2 toplam inşaat alanıdır.
Yapı denetim mühendisi; sorumluluğunu üstlendiği yapıların, tüm proje ve dokümanlarını inceleyen, kontrol eden, proje bağlamında yapı tasarlayan, iş bitirme yetkisine sahip olan kişidir.
Denetçi asistanı ne iş yapar?
Denetçi yardımcısı, denetim kapsamını belirlemek, plan oluşturmak, denetim raporları hazırlamak, eksiklikleri tespit etmek, düzeltici önlemler önermek ve denetçinin kendisine atadığı diğer görevleri yerine getirmekle sorumludur.

Geri