AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir demir dokum tava veya tencerede pisirmemeniz gereken 5 yemek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.980
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir demir döküm tava veya tencerede pişirmemeniz gereken 5 yemek?​

Kesinlikle Demir Döküm Tava veya Tencerede Pişirmemeniz Gereken 6 Yemek 1 1- Yumurta. Yepyeni ve tertemiz bir demir döküm tava aldığınızda yapacağınız en büyük hatalardan biri içinde yumurta… 2 2- Domates Sosu. Bildiğiniz üzere domates asit içeren bir sebzedir ve demir döküm tavanızda domates sosu pişirmeye… 3 3- Tatlılar. Demir tavaların yüzeyi gözeneklidir ve içinde ne… More

Bir demir döküm tava veya tencere vardır.?​

Hepimizin mutfağında mutlaka en az bir tane demir döküm tava veya tencere bulunur. Çoğu yemeğe ayrı bir lezzet kattığı gerçeği bir yana, bazı yemekleri kesinlikle demir döküm pişirme araçlarıyla kullanmamamız gerekir. Yanlış kullanım sonucunda en sevdiğiniz demir tavanızı baştan aşağı paslı bir şekilde bulmanız işten bile değildir.

Ne demir döküm mutfak gereçlerini tercih ediyorum?​

Ne demir döküm mutfak gereçlerini tercih ediyorum?
Sadece deniz tuzu ve bez ile ovarak temizleyenler var ama içim rahat etmeyeceği için bunu benim yapabilmem neredeyse imkânsız. Demir döküm mutfak gereçlerini kullanırken dikkat etmeniz gereken diğer önemli unsurlardan biri ise ocaktan ya da fırından aldığınızda direk elinizle tutmamanız.

Ne işe yarar dökme demir tencere ve tavalar?​

Ne işe yarar dökme demir tencere ve tavalar?
Yoksa kaplaması ve formu zarar görebilir hatta ürün çatlayabilir. Evinizde bir şef edasıyla yemek yapmak, ızgara etlerde barbekü keyfi almak istiyorsanız dökme demir tencere ve tavaları öneriyorum. Umarım döküm ürünlerinizi en az benim kadar keyifle kullanırsınız.

Bir demir döküm tavanında yumurta pişirmek olacaktır.?​

Yepyeni ve tertemiz bir demir döküm tava aldığınızda yapacağınız en büyük hatalardan biri içinde yumurta pişirmek olacaktır. İster omlet, ister sucuklu yumurta olsun, malzemeleri tavaya döktüğünüz anda yumurta tavanzın dibine yapışacaktır.

Bir demir tavanın yüzeyi gözeneklidir?​

Demir tavaların yüzeyi gözeneklidir ve içinde ne pişirirseniz pişirin tadını içine alacaktır. Bir tavayı da çoğunlukla tatlı değil tuzlu yemekler için pişirmek için kullandığımız gerçeğini göz önünde bulundurursak, tatlı yapmak için en iyisi ya ikinci bir tava alın, ya da teflon tavalarınızı kullanın.

En sağlıklı pişirme malzemesidir döküm demir tavalar?​

En sağlıklı pişirme malzemesidir döküm demir tavalar?
Misafir 18 Mart 2016 Cuma 11:09 Döküm Tavalar Dökme demir tavalar en sağlıklı pişirme gereçlerindendir. Üzerinde koruyucu tabaka bulunmayan döküm demirlere ham döküm demir denilir. Çok yüksek ısıya dayanıklı olan ve ısıyı yüzeyine eşit yayan bu tencerelerden pişme sırasında gıdalara demir geçebiliyor.

Neden demir döküm tava ve tencere?​

Neden demir döküm tava ve tencere?
Demir döküm tava nedir? Piyasada “demir tava”, “dökme tava” adlarıyla da anılan lakin tam adı “demir döküm tava” olan bu pişiriciler, yekpare kalıplara dökülen demirden yapılan tavalardır ( cast iron pan ). Neden demir döküm tava ve tencere?
En kaliteli pişirme demir tavalarıdır?​
ısıyı absorblar, masaya koyduğunuzda içindeki yemeğin uzun süre sıcak kalmasını sağlar, aynı zamanda ısıyı homojen dağıttığı için en kaliteli pişirmeyi dökme demir tavalar sunar size. yalnız aynı zamanda bir dezavantajdır da bu zira tavayla işiniz bitince kendi kendine soğumasını beklemeniz gerekmektedir, hemen dolaba kaldıramazsınız.
 
Demir döküm tava veya tencerede pişirmememiz gereken 5 yemeği sizinle paylaşayım:

1. **Yumurta**: Yumurta, yapışma eğilimi olduğu için demir döküm tavada pişirmek zor olabilir. Yumurtayı tavaya koyduğunuzda yapışabilir ve temizlemesi zor olabilir.

2. **Domates Sosu**: Domates asit içerdiğinden dolayı demir döküm tavanızı paslandırabilir. Bu nedenle domates sosunu bu tür tavada pişirmemek en iyisidir.

3. **Tatlılar**: Demir tavaların yüzeyi gözenekli olduğundan, tatlılar gibi şeker içeren yiyeceklerin aroma ve lezzetini emebilir. Bu da ilerleyen zamanlarda tavanızı tuzlu yemeklerde kullanırken lezzet karmaşasına sebep olabilir.

4. **Asitli yiyecekler**: Limon, sirke gibi asitli yiyecekler demir döküm tavaları paslandırabilir. Bu nedenle bu tür yiyecekleri uzun süre demir tavada bırakmamak önemlidir.

5. **Uzun süre ıslak bırakmak**: Demir döküm tavaları uzun süre ıslak bırakmak paslanmalarına neden olabilir. Bu nedenle kullanımdan sonra mutlaka kurulamak önemlidir.

Demir döküm tava veya tencere kullanırken dikkatli olmak ve doğru malzemelerle pişirme yapmak önemlidir.Çünkü doğru kullanım ile bu tencereler uzun yıllar kullanılabilir ve size lezzetli yemekler sunabilir.
 
Geri
Üst