- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 258.678
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bir bitkinin bölümleri nelerdir?
Yaprak, sap, kök, çiçek, meyve ve tohum gibi dışsal bitki yapıları, bitkinin organları olarak adlandırılır. Her bir organ; belirli bir işlevi yerine getirebilmek için birlikte çalışan, organize bir doku kütlesidir. Bu yapılar iki gruba ayrılır: eşeyli üreme ve vejetatif.Çiçeğin kısımları ve görevleri nelerdir?
Çiçeğin Kısımlarının Görevleri – Çiçek Sapı: Çiçek ile bitki gövdesini birbirine bağlar. Taşıma ve iletimde görevlidir. – Çanak Yapraklar: Çiçeğin en altında yer alır. Çiçeği tomurcuk halinde iken korur.Çiçeğin Bölümleri Nelerdir?
Çiçekli bitkiler, kök, gövde ve yapraklardan meydana gelir. Çiçekler de taç yaprak, çanak yaprak dişi organ ve erkek organdan oluşur.
Çiçeğin hangi kısmı besin üretir?
Kloroplast: bitki hücrelerinde ışık enerjisini bitkilerin besin olarak kullanacağı şekere dönüştüren organeldir. Alg gibi diğer canlı organizmalar kloroplast içeren hücrelere sahiptir.
Bitkilerin üreme organlarını ne taşır?
Gövde bitkinin dik durmasını ve yaprakla çiçeği taşır. Yapraklar fotosentez yaparak bikinin besin ihtiyacını karşılar. Çiçek ise bitkinin üreme organıdır.Çiçeklerin kokusu nasıl oluşur?
Bazı bitkilerde kokulu maddeler özelleşmiş salgı dokuları tarafından üretilir. Bazı bitkilerde ise çiçeğin farklı bölümlerinde (örneğin taçyapraklarda) bulunan belli hücreler tarafından salgılanır. Koku veren kimyasal bileşiklerin üretildiği bu yapılar osmofor olarak isimlendirilir.Çiçekler kendi besinini üretebilir mi?
Bitkiler havanın tamamını kullanmazlar sadece besinlerini üretebilmek için karbondioksidi kullanırlar. Bu işlem sırasında oksijen üretirler. Bitkiler fotosentezi şeker elde etmek için kullanırlar.
Çiçek ne üretir?
Bitkiler toprağa bağlı olarak yaşar. Genellikle yeşil renge sahip canlılardır. Güneş ışığı, su, mineral madde ve karbondioksit gazını kullanarak besin ve oksijen üretir. Bitkilerin ürettiği besinve oksijeni hem kendileri hem de diğer canlılar kullanır.