AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir bitkide tam cicek yapisi varsa ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
125.819
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir bitkide tam çiçek yapısı varsa ne olur?​

Dişi Organ; Ovaryum tohum taslakları bulunur. Dişicik borusu yumurtalığın tepeciğe uzanan kısmını oluşturur. Tepecik ise polenlerin tutunduğu yerdir. Bir bitkide çanak yaprak, taç yaprak dişi organ ve erkek organ bulunursa tam çiçek, eğer bu yapılardan bazılarını bulundurmazsa eksik çiçek denir.

Çiçekleri tam olan bitkilere ne denir?​

Çiçekli bitkiler, çiçek kısmından üremeyi gerçekleştirirler. Çiçekli bitkilerin bilimsel adı Spermatophyta olduğu gibi halk arasında tohumlu bitkiler de denir.
Kusurlu çiçek nedir?​
Erkek ve dişi organı bulunan çiçeklere çanak veya taç yaprakları bulunmasa da Kusursuz bunlardan biri yoksa kusurlu çiçek denir. Hem erkek hem dişi organları bulunan kusursuz çiçeklere iki eşeyli yada iki cinsli çiçekler (erselik, erdişi, hermafrodit, monoklin) denir.

Hangisi bitkilerin tümünde ortaktır?​

Hangisi bitkilerin tümünde ortaktır?
Hücre çeperi bulundurma. Ortaktır. ( Her ikisinde de hücre çeperi vardır.

Bir bitkide tam çiçek yapısı varsa hangisi doğrudur?​

Bir bitkide tam çiçek yapısı varsa hangisi doğrudur?
Tam çiçek: Çanak yaprak, taç yaprak, erkek ve dişi organların hepsine sahip çiçeklerdir. Eksik Çiçek: Bunlardan bir veya birkaçı olmayan çiçeklerdir. Kusursuz çiçek: Taç ve çanak yaprakları olmasa bile erkek ve dişi organı olan çiçeklerdir.

Çiçekli bitkilerin isimleri nelerdir?​

Çiçek İsimleri – 40+ Çiçek Çeşitleri ve İsimleri (Fotoğraflı)
- Açelya. Doğrudan ışığa gerek duymadan yaşayabilmesi ile bakımı kolay çiçekler arasında bulunan açelya hem bahçede hem de ev içinde yetişmesi uygun olan çiçekler arasında bulunuyor.
- Ağlayan Gelin.
- Akasya.
- Akşam Sefası
- Antoryum.
- Aslanağzı
- Atatürk Çiçeği.
- Ateş Çiçeği.

Çiçekli bitkilerde üremeyi sağlayan yapılar nelerdir?​

Çiçekler, bitkinin üreme organı oldukları için ya bir stamen (erkek organ) ya bir pistil (dişi organ) ya da ikisini birden bulundurmanın yanı sıra çanak yaprağı, taç yaprağı ve nektar bezi gibi ek kısımlar da bulundurur. Stamen, erkek üreme organıdır.
Bitkilerin cinsiyeti var mı?​
Bitkilerin üreme yapıları çiçeklerdir. Çiçekli bitkilerde erkek ve dişi üreme hücreleri çiçeğin ortasında bulunan erkek organ ile dişi organ üretir. Bazı çiçeklerde bu organlardan sadece biri olur. Buna göre böyle çiçeklere erkek ya da dişi çiçek denir.

Çiçekli bitkilerde bulunan çiçek bitkinin üreme organıdır doğru mu yanlış mı?​

Çiçekli bitkilerde bulunan çiçek bitkinin üreme organıdır doğru mu yanlış mı?
Çiçeğin Yapısı Çiçekler, bitkinin üreme organı oldukları için ya bir stamen (erkek organ) ya bir pistil (dişi organ) ya da ikisini birden bulundurmanın yanı sıra çanak yaprağı, taç yaprağı ve nektar bezi gibi ek kısımlar da bulundurur. Stamen, erkek üreme organıdır.

Tüm hücrelerin ortak özellikleri nelerdir?​

Tüm hücrelerin ortak özellikleri nelerdir?
Hücre vücuttaki birim yapıyı oluşturur. Görev ve yapı bakımından canlılığın bütün özelliklerini gösteren en küçük birime HÜCRE denir. Canlılığını bağımsız sürdürebilme yeteneğindedir. hücre zarı • sitoplazma • çekirdek içermeleridir.

Bir çiçekli bitkinin kısımları ve görevleri nelerdir?​

Çiçekli bitkilerin kısımları ve görevleri
- Bitkiler; karada ve suda yaşayabilir. Bitkiler kök, gövde, yaprak ve çiçek olmak üzere 4 ana bölümden oluşur.
- Çiçek. Çiçekli bitkilerin çogalmasını (üremesini) saglayan bölümüdür.
- Yaprak. Bitkilerin besin üretimi, gaz alışverişi ve terleme yapan bölümüdür.
- Gövde.
- Kök.
 
Çiçekli bitkilerin yapısı ve üreme organları hakkında verdiğiniz bilgiler çok açıklayıcı ve doğrudur. Çiçekli bitkilerin üremesini sağlayan yapılar olan stamen (erkek organ) ve pistil (dişi organ) hakkında doğru bilgilere yer vermişsiniz. Ayrıca, çiçeklerin tam yapıda olması durumunda çanak yaprak, taç yaprak, erkek ve dişi organları içeren tam çiçekleri, eksik çiçekleri ve kusursuz çiçekleri de açıklamışsınız.

Bitkilerin cinsiyeti hakkında da doğru bir açıklamada bulunmuşsunuz. Çiçekli bitkilerde erkek ve dişi üreme yapılarının çiçeğin içinde bulunduğunu ve bazı çiçeklerde sadece erkek ya da dişi organın bulunduğunu belirtmişsiniz.

Hücrelerin ortak özellikleri hakkında verdiğiniz bilgiler de yerindedir. Hücrelerin vücuttaki temel yapı birimlerini oluşturduklarını, bağımsız olarak yaşayabilme yeteneklerine sahip olduklarını ve hücre zarı, sitoplazma ve çekirdek gibi ortak özelliklere sahip olduklarını belirtmişsiniz.

Son olarak, çiçekli bitkilerin kısımları ve görevleri üzerine verdiğiniz bilgiler de doğru ve detaylı bir şekilde açıklamışsınız. Kök, gövde, yaprak ve çiçek olmak üzere 4 ana kısım üzerinde durarak, her birinin bitkilerin yaşamını sürdürmesindeki önemini vurgulamışsınız. Teşekkürler!
 
Geri
Üst