AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir Bilgisayarda 2 Kullanıcı Nasıl Açılır Windows 10?

SoruCevap

Yeni Üye

Bir Bilgisayarda 2 Kullanıcı Nasıl Açılır Windows 10? İki kullanıcılı bir bilgisayar nasıl kurulur? Windows 10’da birden fazla kullanıcı eklemek için izlenecek adımlar oldukça basittir. İlk olarak, Ayarlar menüsünü açın ve ardından Hesaplar seçeneğine tıklayın. Burada Aile ve diğer kullanıcılar bölümüne gidin ve Başka bir kişiyi bu PC’ye ekle seçeneğini seçin. Ardından, Bu kişiye ait bir hesap yok seçeneğini seçin ve Microsoft hesabı kullan veya Yerel hesap oluştur seçeneklerinden birini seçin. Gerekli bilgileri girin ve son olarak İleri düğmesine tıklayın. İkinci kullanıcı hesabı başarıyla oluşturuldu.
İçindekiler

Bir Bilgisayarda 2 Kullanıcı Nasıl Açılır Windows 10?​

Bir bilgisayarda Windows 10 işletim sistemi üzerinde 2 kullanıcı açmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Adım: Yeni Kullanıcı Oluşturma​

İlk olarak, Başlat menüsünden Ayarlar’a gidin. Ardından, Hesaplar seçeneğini tıklayın ve Sol taraftaki “Aile ve diğer kullanıcılar” sekmesine geçin. “Başkasını bu bilgisayara ekle” bağlantısını tıklayın ve “Bu cihazda bir Microsoft hesabı kullanmak istemiyorum” seçeneğini seçin. “Benim için bir kullanıcı adı oluştur” seçeneğini tıklayın ve gerekli bilgileri girerek yeni bir kullanıcı oluşturun.

2. Adım: Kullanıcı Değiştirme​

Yeni kullanıcı hesabınızı oluşturduktan sonra, Başlat menüsünden kullanıcı adınızın yanındaki simgeyi tıklayarak kullanıcıyı değiştirebilirsiniz. Açılan menüden yeni oluşturduğunuz kullanıcı adını seçin ve oturum açın.

3. Adım: Kullanıcı Ayarları​

Yeni kullanıcı hesabınıza oturum açtıktan sonra, Ayarlar’a gidin ve kullanıcı hesabınızın ayarlarını yapılandırın. İstediğiniz arka planı, tema ve diğer kişiselleştirmeleri seçebilirsiniz. Ayrıca, kullanıcı hesabınızın parolasını ve diğer güvenlik ayarlarını da düzenleyebilirsiniz.

4. Adım: Dosya ve Uygulama Erişimi​

Yeni kullanıcı hesabınızı açtıktan sonra, kendi dosyalarınıza ve uygulamalarınıza erişmek için “Dosyalarım” veya “Belgelerim” gibi klasörlere gidin. Ayrıca, bilgisayarınızdaki diğer kullanıcıların dosyalarına ve uygulamalarına erişmek için “Kullanıcılar” veya “C:\Kullanıcılar” gibi bir klasöre giderek diğer kullanıcı hesaplarını seçebilirsiniz.

5. Adım: Oturumu Kapatma​

Kullanıcı hesabınızı kullanmayı tamamladıktan sonra, Başlat menüsündeki kullanıcı adınızın yanındaki simgeyi tıklayarak oturumu kapatabilirsiniz. Bu şekilde, başka bir kullanıcı hesabına geçiş yapabilir veya bilgisayarı kapatabilirsiniz.
Yukarıdaki adımları takip ederek bir bilgisayarda Windows 10 işletim sistemi üzerinde 2 kullanıcı açabilirsiniz. Her kullanıcı kendi hesap ayarlarını yapılandırabilir ve kendi dosyalarına ve uygulamalarına erişebilir. Unutmayın, her kullanıcı hesabının kendi parolası ve güvenlik ayarları vardır.

Bir Bilgisayarda 2 Kullanıcı Nasıl Açılır Windows 10?​

1. Ayarlar menüsünden “Hesaplar” seçeneğine tıklayın.
2. Sol tarafta “Aile ve diğer kullanıcılar” bölümüne gidin.
3. “Başka bir kişi bu bilgisayarı kullanıyor mu?” seçeneğine tıklayın.
4. “Bu kişiye bir Microsoft hesabı atayın” veya “Bu kişi için bir yerel hesap oluşturun” seçeneklerinden birini seçin.
5. İstenilen bilgileri girerek yeni kullanıcıyı oluşturun.

Ayarlar menüsünden “Hesaplar” seçeneğine tıklayın.
Sol tarafta “Aile ve diğer kullanıcılar” bölümüne gidin.
“Başka bir kişi bu bilgisayarı kullanıyor mu?” seçeneğine tıklayın.
“Bu kişiye bir Microsoft hesabı atayın” veya “Bu kişi için bir yerel hesap oluşturun” seçeneklerinden birini seçin.
İstenilen bilgileri girerek yeni kullanıcıyı oluşturun.

Geri