AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir bilgisayara virus bulastiginda ne olur?

Editör

Yeni Üye

Bir bilgisayara virüs bulaştığında ne olur?​

Bilgisayar virüsü, bir bilgisayardan diğerine yayılan ve bilgisayarın çalışmasını kesintiye uğratan küçük yazılım programıdır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir.

Bilgisayarınızda virüs olduğunu nasıl anlarsınız?​

*Bir virüsün etkileri bilgisayarda anormal yavaşlama. *Bilgisayarın kilitlenmesi. *Dosyaların anormal sesler/görsel davranışlar göstermesi, normalde açılan dosyaların açılmaması ya da bilgisayarınızın isteğiniz dışında işlemler yapmaya başlaması şeklinde kendini gösterebilir. *Rastgele DOS işletim sistemine dönmesi.

Laptopa virüs girdi ne yapmalıyım?​

Laptopa virüs girdi ne yapmalıyım?
sadece birisini bilgisayara yükleyin ve anti virüs yazılımının virüs tanım dosyalarını güncelleyin. Ağ bağlantı kablosunu çıkararak bilgisayarı güvenli kipte tekrar başlattıktan sonra güncellenmiş anti virüs yazılımı ile tarama yapın. Bu işlem sırasında bulunan virüsleri silin.

Bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürmek virüsleri siler mi?​

Bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürmek virüsleri siler mi?
Hayır bilgisayarda virüs kalmaz. Format denilen işlemde sabitdisk, (hardisk), Usb disk gibi cihazların yüzeyinde dosyaların saklanabilmesi için uygun bölümlemeler oluşturulur. Disk üzerinde sektör, küme ve izler oluşturulur.

Laptop virüs nasıl temizlenir?​

Eğer bilgisayarınızda bir virüs varsa bu 10 basit adımı uygulayarak virüslerden kurtulabilirsiniz:
- Adım: Bir virüs tarayıcı program indirip yükleyin.
- Adım: İnternet bağlantınızı kesin.
- 3. Adım: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın.
- Adım: Tüm geçici dosyaları silin.
- Adım: Virüs taraması yapın.

Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek virüsleri siler mi?​

Dolayısıyla virüslü uygulamayı kaldırmak virüsü kaldırmıyor. Yazılım açılır pencereler ve spam bildirimler göstermeyi sürdürüyor. Cihazlar fabrika ayarlarına sıfırlansa bile virüs her seferinde kendini yeniden yüklüyor.

Bilgisayara virüs bulaştığında ciddi sorunlara yol açabilir. Virüsler, bilgisayarın verilerini bozabilir veya silebilir, bilgisayarın performansını etkileyebilir, dosyaları şifreleyip erişilemez hale getirebilir, kişisel bilgileri çalabilir veya başkalarına da bulaşarak yayılabilir. Ayrıca bilgisayarınıza farklı şekillerde zarar verebilirler.

Bir bilgisayarınızda virüs olduğunu anlamanın bazı belirtileri şunlar olabilir:
- Bilgisayarın anormal derecede yavaşlaması
- Dosyaların anormal sesler veya görüntüler çıkarması
- Programların beklenmedik şekilde kapanması veya açılmaması
- Bilgisayarın kendiliğinden yeniden başlaması
- E-postalarda veya internet tarayıcısında anormal davranışlar

Eğer bir laptopa virüs bulaştığını düşünüyorsanız, yapmanız gereken bazı adımlar şunlar olabilir:
- Güvenilir bir antivirüs programı indirip bilgisayarınızı tarayın
- İnternet bağlantısını keserek bilgisayarı güvenli kipte yeniden başlatın
- Güncellenmiş antivirüs programı ile bilgisayarı tarayarak virüsleri temizleyin

Bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürmek, bilgisayardaki verileri tamamen sileceği için virüsleri de yok eder. Ancak bu işlemi yapmadan önce önemli verilerinizi yedeklemeniz gerekir çünkü fabrika ayarlarına döndürme işlemi tüm verileri silecektir.

Laptop virüslerini temizlemek için adımlar şunlar olabilir:
1. Güvenilir bir antivirüs programı indirip yükleyin
2. Bilgisayarı güvenli modda başlatın
3. Tüm geçici dosyaları temizleyin
4. Antivirüs programı ile bilgisayarı tarayın ve virüsleri temizleyin

Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek, telefonunuzdaki verileri ve virüsleri siler. Ancak virüslü bir uygulamayı kaldırmak, virüsü tamamen temizlemez çünkü virüs telefonunuzun diğer bölgelerine de bulaşabilir ve her seferinde kendini yeniden yükleyebilir. Bu nedenle fabrika ayarlarına döndürme işlemi telefonunuzu temizleyebilir ancak virüsü tekrar bulaşabilir.

Geri