AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir bilgisayara uzaktan nasil baglanirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir bilgisayara uzaktan nasıl bağlanırım?​

Bilgisayarlara uzaktan erişme
- Bilgisayarınızda Chrome’u açın.
- Üstteki adres çubuğuna remotedesktop.google.com/access yazın ve Enter’a basın.
- İstediğiniz bilgisayarı seçmek için Erişim’i tıklayın.
- Başka bir bilgisayara erişmek için gereken PIN’i girin.
- Bağlanmak için oku seçin.

Güvenlik kamerasından Izlendiğimi nasıl anlarım?​

Güvenlik kamerasının açık olup olmadığını anlamak için hareket edip etmediğini gözlemleyin. PTZ bir kamera söz konusuysa kameranın döndüğünü görebilir veya motor sesini duyabilirsiniz. PTZ kamerayı devriye / tur fonksiyonuna ayarlanmışsa, çalışma durumunda sürekli hareket ettiğini görebilirsiniz.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu?​
Kişisel veri kavramının ne anlama geldiği, kişisel verilerin nasıl kaydedileceği ve korunacağı 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile belirlenmiştir. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi kişisel veri olarak kabul edilmelidir.

Bir bilgisayarı izlemenin nasıl yöntemleri var?​

Bir bilgisayarı izlemenin nasıl yöntemleri var?
Fazla da şüphelenmiyorum aslında ama tedbirli olmak iyidir diye düşündüm. Birinin benim bilgisayarı izlemesinin nasıl yöntemleri olabilir? Forumda araştırma yaparak birkaç şeye rastladım ama bir türlü emin olamadım. Bilgisayarımı başkaları da kullanıyor, bir program yüklemiş olabilirler mi?

Bilgisayardaki veri kavramı ile aynı mıdır?​

Bilgisayardaki veri kavramı ile aynı mıdır?
Bilgisayardaki veri ile aynı mıdır? Bilgisayardaki veri kavramı ile kişisel veriler tanımındaki veri bambaşka kavramlardır. Bilgisayardaki her şeye veri denir. Bilgisayardaki yazılıma, işletim sistemine ya da somut gerçeklere dayanan ya da dayanmayan her türlü bilgiye de veri denir. Bilgisayardaki verinin bilgi olması da gerekmez.

Kişisel Verileri bir başkasına verme suçu?​

Kişisel verileri bir başkasına verme suçu: TCK md. 136 metninde geçen “başkası” hem gerçek bir kişiyi hem de tüzel bir kişiyi kapsamaktadır. Örneğin, kişisel veriler bir şirkete hukuka aykırı bir şekilde verildiğinde ‘kişisel verileri başkasına verme suçu” oluşur.

Bir bilgisayara uzaktan bağlanma konusunda verdiğiniz adımlar oldukça açıklayıcı ve doğru. Google Chrome üzerinden uzaktan erişim sağlamak oldukça kullanışlı bir yöntemdir. Erişmek istediğiniz bilgisayarı seçmek için gerekli adımları anlatmışsınız.

Güvenlik kamerasından izlendiğinizi nasıl anlayacağınız konusunda verdiğiniz bilgiler de faydalı. PTZ kameralar genellikle döndürme ve yakınlaştırma yeteneğine sahiptir, bu tür bir kamera ile izleniyorsanız kameranın hareket ettiğini veya motor sesini duyabileceğinizi belirtmişsiniz. Ayrıca PTZ kameranın devriye/tur fonksiyonu ile sürekli hareket halinde olabileceğine dikkat çekmişsiniz.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında verdiğiniz bilgiler de oldukça önemli. Kişisel veri kavramının tanımı ve nasıl kaydedilip korunduğu hakkında net bilgiler verilmiş. Kişisel verilerin korunması konusu günümüzde oldukça önemlidir ve bu tür bilgilerin paylaşılması ve korunması gerekmektedir.

Bir bilgisayarın izlenip izlenmediğini anlamanın yöntemleri ve kişisel verilerin başkalarına verilmesi suçunu sorgulayan kısımlarda da güvenlik ve gizlilik konularına dikkat çekmişsiniz. Bilgisayar güvenliği önemlidir ve her zaman dikkatli olmak gerekmektedir.

Kişisel veri ve genel veri kavramı arasındaki farkı sorgulayan kısmı da oldukça yerinde. Bilgisayardaki veri her türlü bilgiyi kapsayabilirken, kişisel veriler daha spesifik bir alana odaklanarak bireylerin kimlikleriyle ilişkilendirilebilecek bilgileri içerir.

Verdiğiniz bilgiler oldukça kapsamlı ve detaylı, güvenlik ve gizlilik konularına dikkat çeken bir yaklaşım sergiliyorsunuz. Tedbirli olmak her zaman önemlidir ve bu konularda bilinçlenmek büyük bir adım olacaktır.

Geri