AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir bebek saatlerce neden uyumaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir bebek saatlerce neden uyumaz?​

Bebekler neden uyumaz dendiği zaman akla gelecek en olası neden aç olmalarıdır. Bebeğiniz size doymuş gibi gelebilir ancak o hala aç ya da çoktan acıkmış olabilir. Anne sütünde bulunan kolesistokinin adlı sindirim hormonu, bebeğinizde hem tokluk hissini hem de rahatlama uyku hissini ortaya çıkarır.
Uyku gelmemesi neden olur?
İnsomnia (uyuyamama hastalığı): İnsomnia belirtileri, uykuya dalmada sorun yaşama, çok erken saatlerde uyanma, gece boyunca uykunun bölünmesidir. Bu rahatsızlıklar dışında, psikolojik etkenler, yaş, kabuslar, depresyon, kalp rahatsızlıkları, ilaçlar ve yaşam stili de uyku sorunlarına yol açan sebeplerdendir.

Bebeklerde uyku problemini azaltmak için neler yapılabilir?​

Gece çok gerekli olmadıkça alt değiştirmemeye çalışın ve bezini nazikçe kontrol edin. Gece uyandığında kendini oyun zamanında hissetmemesi için hareketli oyuncakları bebeğin yatağından uzak tutun. Bebeği yatırırken kullandığınız “pış pış, uyku zamanı” gibi bazı anahtar kelimeleri birkaç hafta boyunca tekrara edin.
Uyku gerilemesi ne zaman olur?
Daha az ve daha kısa uyumaya başlayan bebeğin uyku düzeni sağlanamazsa ona bakan yetişkinler için kabus gibi günler ve geceler söz konusu olabilir 🙂 Daha sonra 8. ayda, 10. ayda, 18. ayda ve 24. ayda da uyku gerilemesi yaşanır.
Birçok bebek 3 yaşına gelene kadar geceleri uzun, sürekli bir uyku geçirmez. O zamana kadar gece ile gündüz arasındaki farkı öğrenemezler ve 24 saatlik ritim konseptleri henüz olgunlaşmamıştır. Birçoğunun 6 aylığa erişene kadar geceleri beslenmesi gerekebilir.
Hangi aylarda uyku gerilemesi?
Yenidoğan bebeklerin dış dünyaya uyum sağlama sürecinde yetişkinlerin uyku düzenine uyum sağlamakta zorlanmaları olağandır ve bu dönemdeki uyku sorunları uyku gerilemesi olarak adlandırılmaz. Uyku gerilemesinin en sık yaşandığı aylar ise 4. ay, 8-10 aylık, 12. ay, 18. ay ve 24. aydır.

Uyku gerilemesi ne kadar sürer?​

Uyku gerilemesi, gece boyunca mışıl mışıl uyuyan bebeğinizin, ortada hiçbir problem yokken (hastalık, diş çıkarma ya da saat farklarıyla ilgili değişiklikler gibi) geceleri uyanmaya başlamasının ya da gündüz uykularının kısalmasının nedenidir. Uyku gerilemesi, ortalama 1 hafta içerisinde sonlanır.
 
Geri
Üst