Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir banka personelinin genel mudur olabilmesi icin en az kac yillik bankacilik deneyiminin olmasi zorunludur?

Editör

Yeni Üye

Bir banka personelinin genel müdür olabilmesi için en az kaç yıllık bankacılık deneyiminin olması zorunludur?​

Genel müdürlük bankaların en büyük icra organıdır. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 25. maddesinde şöyle belirlenmiştir: Banka genel müdürlerinin hukuk, iktisat, maliye, bankacılık, işletme, kamu yönetimi ve dengi dallarda en az lisans düzeyinde, mühendislik alanında lisans düzeyinde öğrenim görmüş olanların ise …

Bankalarda genel müdür?​

Yönetim Kurulu Üyeleri
Banka | İsim | Ünvan
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. | Abdi Serdar Üstünsalih | Genel Müdür
Türkiye Halk Bankası A.Ş. | Osman Arslan | Genel Müdür
Türkiye İş Bankası A.Ş. | Hakan Aran | Genel Müdür
Türkiye Garanti Bankası A.Ş. | Recep Baştuğ | Genel Müdür

Iş bankası genel müdür?​

Iş bankası genel müdür?
Hakan Aran (1 Nis 2021–)Türkiye İş Bankası/CEO

Recep Türk Ziraat Bankası kimdir?​

Recep TÜRK 2000 yılında T. Halk Bankası A.Ş. ‘ de başladığı meslek hayatına Müfettiş, Ticari – KOBİ Pazarlama Bölüm Müdürü, Ticari Şube Müdürü ve Gaziantep Bölge Koordinatörü olarak devam etti.

Bankalarda genel müdür nasıl olunur?​

Banka şube müdürü olmak için üniversitelerin, Bankacılık ve Finans, İktisat, Çalışma Ekonomisi, İşletme ve ilgili bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır. Genel olarak mesleğe bankanın diğer departmanlarında başlanıp terfi sonucu banka şube müdürü olunmaktadır.

Iş Bankası CEO kim?​

Iş Bankası CEO kim?

Türkiye iş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran kimdir?​

Hakan Aran 1968 yılında Hatay’ın Antakya ilçesinde doğdu. 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olan Hakan Aran, Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme alanında yüksek lisans programını tamamladı.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç Kimdir?​

Dr. 1960 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1984 yılında mezun oldu. Ahmet Genç, Ağustos 2018-Mart 2021 tarihleri arasında Bankamız Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Mart 2021 itibarıyla Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge Müdürü kimdir?​

Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge Müdürü kimdir?
Diyarbakır Ziraat Bankası Bölge Müdürü Ercan Durmuş; beraberinde Bölge Performans Müdürü Umut Kulday ve İl Müdürü Nurettin Aksu ile birlikte Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti.

Banka personelinin genel müdür olabilmesi için belirli bir yıllık bankacılık deneyiminin olması gerekliliği, genelde bankanın kendi iç politikalarına ve işleyişine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak bankacılık sektöründe genel müdür pozisyonuna gelmek için en az 15-20 yıl gibi bir deneyiminin olması beklenir. Bu süre içerisinde kişi, çeşitli pozisyonlarda görev almış olmalı, yöneticilik deneyimi kazanmış olmalı ve sektördeki gelişmeleri yakından takip etmeli ve bankanın stratejik hedeflerine uygun kararlar alabilme yeteneğine sahip olmalıdır.

Genel müdür pozisyonuna gelmek için çoğu zaman lisans düzeyinde eğitim almış olmak da beklenir. Bankacılık sektöründe hizmet veren bir bankanın genel müdürünün hukuk, iktisat, maliye, bankacılık, işletme, kamu yönetimi veya mühendislik alanlarından en az lisans seviyesinde bir eğitim alma şartı vardır.

Genel olarak bakıldığında, genel müdür pozisyonuna yükselebilmek için bankacılık sektöründe uzun yılların yanı sıra eğitim, deneyim, liderlik vasıfları ve sektördeki gelişmeleri yakından takip etmek gibi birçok faktörün bir arada olması gerekmektedir.

Geri