AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir bag nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir bağ nedir?​

Genellikle bağ, ortaya çıkan molekülü bir arada tutan ortak çekim gücü olarak tanımlanabilir. Paylaşılan elektron ya da elektronlar, her iki çekirdek etrafında dolanacaklar, iki çekirdek arasındaki bölgede daha uzun süre bulundukları için bu bölgede (-) yüklü bir alan oluşturacaklardır.

Üzüm bağı nedir sözlük anlamı?​

Üzüm kütüklerinin dikili bulunduğu toprak parçası.
Bağban ne?
Dilimize Farsça dilinden gelmiş olan Bağban kelimesi bağ bekçisi ya da bahçıvan olarak karşımıza çıkmaktadır. Dilimizde bahçıvan ya da bağ bekçileri için Bağban denir ve bu kişiler için verilmiş olan isim de Bağban olarak kabul edilir.

Bağ Türkçe bir kelime mi?​

Bağ kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Bağ, Farsça dilinden Türkçe’mize geçmiştir.

Bağı ne demek TDK?​

Bağ kelimesi TDK’ya göre bir şeyi, herhangi başka bir şeye bağlamak için kullanılan nesne anlamındadır.
Salkım ne anlama gelir?
Salkım kelimesi Türkçe’de “sarkmak, asılı olmak” anlamına gelir. Eski Batı Türkçesinde yazılı örneği bulunmayan *salk- “sarkmak, asılı olmak” fiilinden +Im sonekiyle türetilmiştir. Eski Türkçe fiil Eski Türkçe sal- “sarkıtmak, sallamak” fiilinden +Ik- sonekiyle türetilmiştir.

Evvel bağban idim ne demek?​

2. “evvel bağban idim dostun bağında”, yani bir zamanlar öyle özgürdüm ki efendi de bendim köle de, hem mecnun hem leyla, hem toprak hem çapa idim; ne ki “talan vurdu ayva nardan ayrıldım” kahrolası bilincin ayartmasıyla ben sen diye diye yarıldım da farklılığın ortasına düştüm.

Bağlar kelimesinin kökü nedir?​

Bağ adının kökü olan fiil, Türkiye Türkçesinde ba- ve bağ- şeklinde 19. yy”a dek kullanımda kalmıştır. Dil Devrimi döneminde ortaya atılan bağımsız, bağıntı gibi türevler, teorik olarak, kullanımdan düşmüş olan bağ- fiilinden türetilmişlerdir.
1 atomlar neden bir araya gelerek bağ kurarlar?
Bunun nedeni, atomların birbirlerine en dış yörüngelerindeki elektronlar vasıtasıyla bağlanıyor olmasından kaynaklanıyor. İki atomun birbirine bağlanabilmesi için en dış yörüngelerindeki elektron sayısının sekizden az olması gerekiyor.
 
Geri
Üst