- Konu Yazar
Bir ayağı çukurda olmak deyiminin anlamı ne demek?
Bir ayağı çukurda olmak kişinin yaşayacak az ömrü kaldığını anlatan kısa ve öz deyimdir. Hasta, sakat ve yaşlı kişilerin ölüme daha çok yakın olduğunu belirtmek amacıyla kullanılan bir deyimdir. Çukur kelimesinden kasıt mezardır.Ayak sürtme nedir?
Birincisi; verilen işin ağırdan alınması, ikincisi ise; gönderilen yere kişinin isteyerek gitmemesidir. Hoca bugünkü derse ayağını sürüyerek gelmiş gibi sanki. Geçen akşam misafirliğe annemler ile birlikte ayak sürüyerek gittim, o kadar çok sıkıldım ki anlatamam.➡Ayağını Sürümek deyiminin anlamı:Verilen bir görevi ağırdan yapmak, bir yerden ayrılmak üzere bulunmak, ölmek üzere olmak, halk inanışına göre birinin gelmesi, ardından başkalarının da gelmesine yol açmak anlamlarına gelen bir deyimdir.
Bir baltaya sap olamadım ne demek?
Bir baltaya sap olamadım ne demek?Belirli bir işe ya da sanata sahip olmak anlamında kullanılan atasözümüz bir baltaya sap olmaktır. Bu atasözünün bir diğer anlamı da bir şey yaramak olmaktadır. Bu deyimin genel kullanış amacı bir işe yarayan insan haline gelmek olmaktadır.
Bir dikili ağacı olmamak ne anlama gelir?
Bir dikili ağacı olmamak ne anlama gelir?Toprak üstünde herhangi bir malı mülkü olmamak, bulunmamak.
Bana ayak yapma ne demek?
[1] Birini kandırmaya çalışmak. [2] Rol yapmak.Sürüyerek ne demek?
Bir şeyi yerden kaldırmaksızın çekerek, iterek götürmek, sürüklemek.Alışılan bir yere gitmekten kendini alamamak. Alıştığı yere gitmeyi sürdürmek.
Şap ne anlama geliyor?
Şap ne anlama geliyor?(kimya) Şap kimyada alüminyum ve potasyum sülfatından oluşan, doğal olarak bulunan, sıcak suda eriyen, tadı buruk, antiseptik olarak ve kumaş boyamada, ateş yalıtımında kullanılan bir madde.
Şap olmak ne demek?
Şap olmak ne demek?toplum tarafından dışlanacağız korkusuyla hiçbir aktivite yapamamaktır.