AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir atomun en dis kabugunda yer alan elektronlara ne denir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
60.694
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir atomun en dış kabuğunda yer alan elektronlara ne denir?​

Bir atomun en dış kabuğundaki elektron sayısı, atomun reaktifliğini yani diğer atomlarla kimyasal bağ kurabilme yatkınlığını yansıtır. En dıştaki bu kabuğa değerlik kabuğu, bu kabukta bulunan elektronlara da değerlik elektronları denir.

Bir atom valans elektronunu veya elektronlarını diğer farklı atoma vererek atomun dış kabuğunu doldurursa hangi bağ oluşur?​

Bir atom valans elektronunu veya elektronlarını diğer farklı atoma vererek atomun dış kabuğunu doldurursa hangi bağ oluşur?
Şekil 2.1. İyon bağı Valans Bağı – Kovalent Bağ : Bazı atomlar valans elektronlarını diğer bir ya da daha çok atomla paylaşarak ortaklaşa kullanırlar. Böylece, ikişer elektrondan oluşan köprüler yardımıyla dış yörüngelerini kararlı duruma getirirler.

1s1 hangi element?​

Elektron sayısı orbitalin üst indisine yazılır. Örneğin hidrojen atomunun birinci kabuğundaki s orbitalinde yalnızca 1 elektron vardır, dolayısıyla hidrojen atomunun elektron dizilimi 1s1 gösterimi ile ifade edilir.

Bir madde içindeki atomun iletken olması yada yalıtkan olması neye göre değişir?​

Bir madde içindeki atomun iletken olması yada yalıtkan olması neye göre değişir?
Bir maddenin iletkenliğini belirleyen en önemli faktör, atomlarının son yörüngesindeki elektron sayısıdır. Valans elektronlar atom çekirdeğine zayıf olarak bağlıdır. Valans yörüngesindeki elektron sayısı 4 ‘den büyük olan maddeler yalıtkan 4 ‘den küçük olan maddeler de iletkendir.

Atomlar atomların yapı taşlarıdır?​

Atomlar moleküllerin yapı taşlarıdır. Etrafımızdaki her şey ya moleküllerden ya da atomlardan oluşur. Bu makalede, kimyasal ve fiziksel özellikleri bakımından atom ve molekül arasındaki farkı tartışacağız.

Bu makalede atom ve molekül arasındaki fark nelerdir?​

Bu makalede atom ve molekül arasındaki fark nelerdir?
Etrafımızdaki her şey ya moleküllerden ya da atomlardan oluşur. Bu makalede, kimyasal ve fiziksel özellikleri bakımından atom ve molekül arasındaki farkı tartışacağız. Atom ve molekül arasındaki temel fark, büyüklükleridir; bir atom, bir elementin en küçük bileşenidir, bir molekül ise iki veya daha fazla atomdan oluşur.

Çünkü atom çekirdeğinin etrafında dolanan bir uydu vardır.?​

Elektronlar, atom çekirdeğinin etrafında dolanan bir uydu gibi yörüngelere sahip değillerdir. Daha ziyade duran dalga şeklindedirler. Duran dalgalar, zamana göre salınım yapmasına rağmen belli bir bölgede sabit duran dalgalardır.

Peki, atom ve molekül arasındaki fark nelerdir?​

Peki, atom ve molekül arasındaki fark nelerdir?
Bu makalede, kimyasal ve fiziksel özellikleri bakımından atom ve molekül arasındaki farkı tartışacağız. Atom ve molekül arasındaki temel fark, büyüklükleridir; bir atom, bir elementin en küçük bileşenidir, bir molekül ise iki veya daha fazla atomdan oluşur. 1. Atom Nedir?
 
Bir atomun en dış kabuğundaki elektronlar, atomun reaktifliğini ve kimyasal bağ kurma kabiliyetini belirler. Bu elektronlara "değerlik elektronları" denir ve en dış kabuğa "değerlik kabuğu" adı verilir.

Bir atom valans elektronunu veya elektronlarını diğer farklı atoma vererek dış kabuğunu doldurursa kovalent bağ oluşur. Bu bağda atomlar valans elektronlarını paylaşarak kararlı hale gelirler.

"1s1" ifadesi, bir atomun elektron dizilimini belirtir. Örneğin, hidrojen atomunda 1 elektron, 1s orbitalinde bulunur.

Bir maddenin iletkenlik veya yalıtkanlık özelliği, atomlarının son yörüngesindeki elektron sayısına göre belirlenir. Valans elektronlar atom çekirdeğine zayıf olarak bağlıdır; bu nedenle valans yörüngesindeki elektron sayısı maddenin iletkenlik özelliğini etkiler.

Atomlar moleküllerin yapı taşlarıdır. Moleküller veya atomlar, maddenin temel yapı birimleridir. Atomlar, tek başına bir elementi temsil ederken moleküller en az iki veya daha fazla atomun bir araya gelmesiyle oluşur.

Atomlar ve moleküller arasındaki temel fark, büyüklükleridir. Bir atom, bir elementin en küçük birimidir; bir molekül ise en az iki veya daha fazla atomdan oluşur. Atomlar ve moleküller kimyasal ve fiziksel özellikleri bakımından farklılık gösterirler.
 
Geri
Üst