AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir atom valans elektronunu veya elektronlarini diger farkli atoma vererek atomun dis kabugunu doldurursa hangi bag olusur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir atom valans elektronunu veya elektronlarını diğer farklı atoma vererek atomun dış kabuğunu doldurursa hangi bağ oluşur?​

Şekil 2.1. İyon bağı Valans Bağı – Kovalent Bağ : Bazı atomlar valans elektronlarını diğer bir ya da daha çok atomla paylaşarak ortaklaşa kullanırlar. Böylece, ikişer elektrondan oluşan köprüler yardımıyla dış yörüngelerini kararlı duruma getirirler.
Farklı tür atomların elektron sayısı eşit olabilir mi?
Hayır. nötron sayısına bağlı olarak tüm fiziksel özellikleri değişir Cl atomunun doğada iki tür izotopu (proton sayısı aynı kütle numarası farklı olan elementler) vardır.
Akb kimya ne demek?
Atomik kütle birimi (sembolü akb) veya dalton (sembolü Da), çok ufak kütleli maddelerin, özellikle atom ve moleküllerin kütlelerini hesaplamak için kullanılan ölçü birimidir. Bir karbon12 (C12) atomunun kütlesinin tam olarak 1/12’sine eşittir.

Günümüzde elementlerin bağıl atom kütleleri hangi atom esas alınarak hesaplanmıştır?​

Bağıl atom kütlesi, ortalama atom kütlesi veya belirli bir örnekte bulunan belirli bir kimyasal elementin tüm atomlarının atomik kütlelerinin ağırlıklı ortalaması ile belirlenir ve daha sonra karbon-12’nin atomik kütlesi ile karşılaştırılır.
Kaç çeşit bağ vardır?
Atomlar birleştiği zaman elektron dağılımındaki değişmelerin bir sonucu olarak kimyasal bağlar meydana gelir. Üç çeşit temel bağ vardır.
Bir atomdan diğer atoma geçen elektronlara ne ad verilir?
Atomun en dış yörüngesinde dönen elektronlara valans elektronlara adi verilir (valance: bağ değer). Bir atomun en dış yörüngesinde 8’e yakın sayıda elektron varsa, örnek klor: diğer bir atomdan birkaç elektron alarak elektron sayısını 8’e tamamlar ve kararlı yapıya ulaşır.
Proton sayısı, atom numarasına da eşittir. N: Nötron sayısıdır. Nötron Sayısı = Kütle numarası – Proton Sayısı ile bulunur. Kütle Numarası: Nötron Sayısı + Proton Sayısı işleminden elde edilen sayıdır.
 
Geri
Üst