- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bir arsa nasıl satılır?
Arsa Nasıl Satılır?- Satılık Arsa Tanıtım Dosyası Hazırlayın.
- Tanıtım Kampanyası Hedeflerini Belirleyin.
- Tanıtım Kampanyası Alternatif Hedeflerini Belirleyin.
- Arsanın Alternatif Kullanım Alanlarını Belirleyin.
- Doğru Fiyat ile Pazarlayın.
- Profesyonel Aracı ile Çalışın.
- Pazarlamaya Erken Başlayın.
Arazi alım satım nasıl yapılır?
Tapu işlemleri oldukça basittir. Yapmanız gereken şey, Tapu Müdürlüğü tarafından istenen belgeleri tamamlamak, sonrasında da tapu harcı ve tapu döner sermaye bedelini ödemektir. Bu iki işlem gerçekleştirildikten sonra tapu devri işlemlerini başlatarak 1 ya da 2 günde süreci tamamlayabilirsiniz.
Arsa alım satımı ne kadar tutar?
Arsa devir ve iktisap işlemlerinde de konut ve işyerlerinde olduğu gibi alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı arsa satış değerinin binde 20 (%2) oranında olacak şekilde tahsil edilmektedir. Örneğin; 100 bin TL olarak beyan edilen bir arsanın satışı sırasında 2 bin TL satıcıdan, 2 bin TL’de alıcıdan tapu masrafı alınır.10 dönüm tarla satılır mı?
Her bir arazinin tek tek normun altında kalması tek tek satılabileceği anlamında gelmez. Yeter gelirli arazi büyüklüğü 10 dönüm (dekar) ise birden çok arazinin toplamı 10 dönümü geçiyorsa on dönümü geçen en uzak mesafedeki arazinin satışına izin verilmesi gerekir.
Tapu Sicil Müdürlüğüne hem alıcının hem de satıcının gitmesi gerekiyor. Eğer taraflardan birinin gidememe durumu var ise yerine bir başkasını vekil olarak atayabilir. Bunun kanıtı olarak da vekaletname belgesi hazırlanmalıdır.
Arsa alındıktan sonra ne yapılır?
Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra tüm sürecin en ince ayrıntısına kadar düşünülüp planlanması gerekir.
- Tapu Harcı İlk Sırada.
- Bir Mülk Dosyası Hazırlayın.
- Belediyeye Bildirim Unutulmamalı
- İkametgah Değişikliği.
- Abonelik İşlemleri.
- Sigortalar.
- Refinansman Konusu Araştırılmalı