Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir arastirma projesi nasil hazirlanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir araştırma projesi nasıl hazırlanır?​

- Bilimsel Araştırma Projesi Nasıl Yapılır?
- Adım 1: Araştırma Konusuna Karar Verin.
- Adım 2: Proje yürütücüsü olarak yardımcı araştırmacılarınızı belirleyin.
- Adım 3: Fikrinizi Bir Soruya ve Hipoteze Kadar Küçültün (Araştırma.
- Adım 4: Araştırma Planınızı Gerçekçi Tutun.
- Adım 5: Proje İş-Zaman Çizelgesi Hazırlayın.

Araştırma projesi dersinde ne yapılır?​

Dersin Amacı: İlgili alanda seçilen bir konuda bilimsel araştırma projesi hazırlama, veri toplama, verileri analiz etme, değerlendirme, raporlaştırma ve projeyi sunma tekniklerinin uygulamalı olarak gerçekleştirilmesini sağlamaktır.
Proje başvuru formunun çıktısı BAPSİS üzerinden alınır, pdf formatında yüklenen belgeler çıktı alınarak eklenmelidir. Başvuru formu proje yürütücüsü, bölüm başkanı ve Dekan/Yüksekokul Müdürü/Enst.Md./Başhekim… vb. tarafından imzalanmış olmalıdır.
Bir projeye nasıl başlanır?
Proje bilimsel bir çalışma olmalıdır. Projenin her aşamasında bilimsel çalışmanın bütün özelliklerinin görülmesi gerekir.Proje çalışması merak ve gözlemle başlar. Çevrede yaşananları merak etmek ve bunun doğrultusunda merak edilen konulara ilişkin gözlem yapmak proje hazırlamada ilk adımı oluşturur.
Araştırma projeleri nelerdir?
Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) toplumsal ya da evrensel düzeyde bilime, ekonomiye, sanata katkı verebilecek, akademisyen ve öğrenciler için önemli bir deneyim kaynağı olan teorik ya da uygulamalı yapılan projeler bütünüdür.

Araştırma Yöntem ve Teknikleri dersi nedir?​

Dersin Amacı ” “Bilimsel Araştırma Teknikleri” dersi, bilimsel araştırmalarda kullanılan yöntem ve teknikleri ayrıntılı bir şekilde ele alan, açıklayan ve bilimsel olaylara farklı bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan bir derstir.

TÜBİTAK projelerine nereden bakılır?​

Ayrıca https://app.trdizin.gov.tr/search/projectSearch.xhtml linkinde yer alan TÜBİTAK Destekli Projeler Veri Tabanı, TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinin 1965’den günümüze kesin raporlarını içermektedir. Proje raporlarının tam metinlerine veri tabanından tarama yaparak erişim sağlanmaktadır.
Proje başvuruları, elektronik ortamda TEYDEB Proje Değerlendirme ve İzleme Sistemi (PRODİS) üzerinden yapılmaktadır. Proje başvurusu yapmadan önce, Yeni Kullanıcı Kaydı yaparak bir hesap oluşturulmalıdır. Bu kayıt firma yöneticisi veya firma çalışanı tarafından yapılabilir.
Bir proje ödevinde kaynakça nasıl yazılır?
Kaynakça oluştururken önce yazarın adı ve soyadı, eserin adı, eserin yayınlandığı yayın evi ve basıldığı şehir, eserin basıldığı yıl yazılmaktadır. Bu bilgilerin yazımı sırasında aralarına virgül konulmaktadır.
Proje çeşitleri nelerdir?
Proje türleri Bilimsel Projeler • Araştırma Projeleri • Mesleki Eğitim Projeleri • Mimarlık/Mühendislik Projeleri • Koruma ve Restorasyon Projeleri • Sosyal Projeler • Ulusal/Uluslararası projeler • Destekleme/Geliştirme Projeleri • Kültür/Sanat/Spor Projeleri • Öğrenci Projeleri…

Geri