AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir araba neden hantallasir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir araba neden hantallaşır?​

Yani aracınızın gaz pedalına bastığınızda motora giden sinyalin yeterince hızlı ulaşmamış olması aracın tepkime reaksiyonunu düşürür ve sürücü tabiri ile gaz yemez. Yani hantallaşır ve bayılır. Bu sorun genel itibari ile elektronik pedal sistemine sahip olan yeni nesil araçlarda yaşanmaktadır.

Bir arabanın çekişi neden düşer?​

Özellikle araçların bakımlarının düzenli yapılmaması kalitesiz yakıt kullanılması ve yağ değişiminin zamanında yapılmaması, aracı çekişten düşürür.Gaz beyninin gaz ayarı düzgün değilse ve hava ayarında sorun varsa, veya karbüratör hava alıyorsa, araç çekişten düşer.
Araba yolda giderken neden sallanıyor?
Daha düşük hızlarda aracın titremesi durumu sürtünme probleminin işaretçisidir. Fren rotoru, lastikler ve en kötüsü motor kaynaklı olabilir. Kısa sürede oluşmaz uzun vadelerde kendini gösterir. Aksta da bir dengesizlik olabilir.

Benzinli araba yokuşta neden bayılır?​

Benzinli Araçlar LPG’li araçla yokuş yukarı çıkarken araç bayılır yani motor çekişi düşer. Bunun birçok nedeni vardır. Benzinli araçlarda ise bu bayılma daha geç meydana gelir. Bunun nedeni benzinin çekiş gücünün fazla olması ve motoru daha az yormasıdır.

Araba giderken neden Yalpalar?​

Titreme veya Yalpalama Balans ayarı bozuk lastikler, sürücüyü yoracak titreşimlere, erken veya düzensiz lastik aşınmasına ve aracınızın süspansiyonunda gereksiz aşınma ve yıpranmaya yol açabilir.
Dizel motor performansı nasıl arttırılır?
İşte düzenli olarak yapmanız gereken araç performans arttırma işlemleri:
- Depo temizliği. Araçların depolarında biriken kirler, performansı düşürdüğü gibi, araca zarar da verir.
- Motor yağı
- Fren hidroliği.
- Klima gazı
- Soğutma sistemi.
- Antifriz.
- Soğuk hava subabı
- Performans lastikleri.

LPG’li araç neden boğulur?​

Arabalar belli zamanlarda motor boğulması denen olayı yaşarlar. Motor boğulmasının sebebi ise motorun çalışması için benzin ve hava karışımı ile birlikte silindirlere aşırı derecede benzin girmesi sonucunda meydana gelmektedir.

Araba gazı neden geç algılıyor?​

Arabada gaz yememe olarak tarif edilen terim ve tekleme sorunları araçtaki birkaç sistemle ilişkilidir. Bunlar; ateşleme, yakıt ve filtre, supap ve eksantrik ayarları, egzoz ve katalizör sistemleridir. Bu 4 sistemden birinde oluşabilecek sorun veya sorunlar aracın gaz yememesine yol açabilir.
Araba neden boğulur?

Araç yokuşta neden bayılır?​

sorusunun nedenlerinden biri de motor küçükse yokuşta araç bayılır. Benzinli araçlarda da bayılma nedenlerinden biri motorun aşırı ısınmasıdır. Aşırı ısınan motor içerisinde hava genleşir ve çekiş düşer. Benzinli araçlarda da motorun sıcaklık derecesi takip edilmelidir.

Yokuş kalkışı nedir?​

Nitekim Yokuş Kalkış Desteği, aracınız yokuş yukarı durduğunda kalkış torkunu düzenleyen ve frenlere müdahale ederek aracınızın geriye doğru kaymasını engelleyen bir mekanizmadır.
Araba gaz yemiyor sebebi nedir?

Araçta çekiş düşüklüğü neden olur?​

Boğulan arabaya ne yapmak lazım?​

Araç motoru boğulduysa hiç aceleci davranmayın ve sakinleşin. Bujileri kurutabilecek ekipmanınız var ise güzelce kurutun. Bujileri kurutacak ekipman yok ise bir gün boyunca aracı hiç çalıştırmaya çalışmayın. Kendi halinde kurusun ve diğer gün marşa basın.
Motor boğulması ne demek?
Karbüratörlü araçlarda aracı çalıştırırken fazla gaz verilirse bujiler benzinle ıslanır ve ateşleme yapamaz. Bir süre araç çalışmaz, buna motorun boğulması denir.

Yokuş yukarı araba kaçıncı viteste çıkılır?​

Eğer ki siz yokuşta duran bir aracı kaldırmak istiyorsanız bunun için aracın birinci viteste olması gerekiyor. Fakat seyir halindeyseniz aracın devrini düşürmeden vitesin ayarlanması gerekir. Eğer ki çekiş gücü 2. viteste zorlanmıyorsa bu iyi bir tercih olacaktır.

Araba neden yavaş hızlanıyor?​

Hızlanmayan bir arabanın en yaygın nedeni, zayıf bir hava-yakıt karışımıdır. Kütle hava akışı sensörü motora giren havayı ölçer ve motor kontrol ünitesi (ECU) motora ne kadar yakıt enjekte edilmesi gerektiğini hesaplar.
Yokuş kalkışı nasıl olmalı?
Kalkış yaparken, el freni kullanılmaz. Yokuşta kalkış yapabilmenizin en rahat yolu yarım debriyaj yaparak kalkmaktır. Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır. Araç gaza basmadan kendiliğinden ileri doğru hareket etmek isteyecektir.

Araca Yokuş Kalkış Desteği yapılır mı?​

Yokuş Kalkış Desteği Sonradan Eklenebilir Mi? Aracınızda bu opsiyon hiç yoksa, maalesef bu mümkün değildir. Ancak eğer aracınızın opsiyonel donanımında varsa, sonradan ekleme yapılabilir.

Araba gaz yemiyor ne yapmalıyım?​

Ateşleme bobininde bir problem olduğu takdirde yanma odasına ulaşan yakıt, burada yanmadan dışarı atılır ve aracın gaz yememesi sorunu oluşur. Eğer ateşleme bobininde arıza var ise araç bakıma girdiği zaman bu parça da kontrol edilmeli ve her 70-150 bin kilometrede bir yenisiyle değiştirilmelidir.
Gazı biten araba nasıl çalışır?
Sıralı sistem LPG’li araçta benzin yoksa aracı LPG’de çalıştırmak da mümkün.
- Aracın marşına basarken diğer elle LPG düğmesine basılı tutup araç çalışır çalışmaz elinizi düğmeden çekin.
- Motor, ihtiyaç olan o ilk enerjiyi alsın. Sonra çalışır ve LPG ile yola devam eder.
 
Geri
Üst