AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir anne cocugunu neden kiskanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir anne çocuğunu neden kıskanır?​

Eğer dikkat anneden kayarsa, çocuk öç, küçük duruma düşürülme ve cezalandırılma acısını çeker. Anneler kızlarını çoğu nedenden dolayı kıskanabilir: Görünüşleri, gençliği, maddi mal varlığı, hünerleri, eğitimi ve hatta genç kızların babalarıyla olan ilişkileri.

Neden kıskanıyoruz?​

Kıskançlık genellikle toplumda bir sevgi göstergesi olarak görülmektedir Sevgi dolayısıyla olduğu durumlar olsa da kıskançlık genellikle kaybetme korkusu, sahip olma isteği, kendinde olmayana istek ve özlem duyma gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır. Kıskançlık, bir aşamaya kadar normal sayılabilecek bir duygudur.
Anne karnındaki bebek kıskanır mı?
GERGİN ANNELERİN BEBEKLERİ DE GERGİN OLUYOR Bebeğin anne karnına düştüğü andan itibaren, adayın içinde bulunduğu şartlar ve yaşam tecrübeleri, bebeği olumlu veya olumsuz şekilde etkiliyor. Bu sürecin son derece aktif olduğu belirtiliyor.
Bebek annesini ne zaman kıskanır?
– Bebeklerde kıskançlık her yaşta olabileceği gibi, en fazla 3-5 yaş arasında anne ya da baba yabancı bir çocuğu kucağına aldığı zaman gözlenir.

Kıskançlık nasıl giderilir?​

Kıskançlıkla baş edebilmek için kendinize güvenin, kendinize olan güveninizi arttırın, bu konuda eğitimler alabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz. Kıskançlığı yenmek zordur ve zaman alır. Kendinize zaman tanıyın. Her zaman sizden daha başarılı insanlar olacaktır.

Bebeklerde kıskançlık duygusu ne zaman başlar?​

– Bebeklerde kıskançlık her yaşta olabileceği gibi, en fazla 3-5 yaş arasında anne ya da baba yabancı bir çocuğu kucağına aldığı zaman gözlenir. Çocuk için anne ve babası tektir ve sevgisinin kaybolarak başka bir kişiye yöneleceği kaygısı, çok sayıda fiziksel ve psikolojik sıkıntıya yol açabilir.
Kıskançlık duygusu doğuştan mıdır?
Kıskançlık doğuştan değil, sonradan öğrenilen ve birçok insanı etkileyen, rahatsız eden bir duygudur. Dozunda bırakıldığı sürece kıskançlık bir hastalık değil davranış bozukluğudur. Kişi bu konuda kendini kontrol edemezse bu davranış bozukluğu ileride depresyona sebebiyet verebilir.
Babalar çocukları kıskanır mı?
Çok sık görülmese de bazı babalar ihmal edilmişlik duygusuyla, zaman zaman kendi çocuklarını da kıskanabilir. Doğum sonrası süreçte anneler, özellikle de ilk iki ay neredeyse tüm ilgilerini bebeğe yönlendirir. Bu durum, anne bebek iletişimi açısından sağlıklı ve normaldir.

Kıskançlıktan kurtulmak için ne yapmalıyım?​

 
Geri
Üst