AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir anda neden kilo alinir?

Editör

Yeni Üye

Bir anda neden kilo alınır?​

Kilo alımının en önemli sebeplerinden biri hormonal rahatsızlıklardır. Bunların başında hipotiroidi; yani tiroid bezinin az çalışması gelmektedir. Menopoz, andropoz gibi hormon yetersizlikleri, insülin fazlalığı ve kortizol fazlalığı da kilo alımına sebep olabilmektedir.

Az yediğim halde neden kilo alıyorum?​

Tiroid hastalıkları metabolizmanızı yavaşlatarak kilo almanıza neden olabilir. Beslenmenize ve egzersizlerinize dikkat ettiğiniz halde geçmeyen bir yorgunluğunuz ve kilo alımınız söz konusuysa hipotiroidiniz olabilir. Bu yüzden mutlaka tiroid kontrolünüz için hekiminize başvurun.

Ne kadar yersem yiyeyim kilo alamıyorum?​

Ne kadar yersem yiyeyim kilo alamıyorum?
Kilo almak isteyenler kesinlikle öğün atlamamalıdır. Düzenli beslenme ve kaliteli beslenme olmazsa kilo alımı gerçekleşmez. Kas dokusunun artırılması için protein ve karbonhidrat alımına dikkat etmek gerekir. Her öğüne muhakkak hem karbonhidratlı bir gıda hem yağlı hem de proteinli bir besin koymak gerekmektedir.

Kilo almaya neden olan şeyler?​

Kilo almaya sebep olan 8 şey
- AÇ KALMAYA ÇALIŞMAK.
- HER GÜN AYNI SAATTE YEMEK YEMEYE ÇALIŞMAK.
- 3. UFAK ATIŞTIRMALIKLARDAN UZAK DURMAK.
- DOĞRU BESLENİLMEDİĞİ İÇİN HER DAİM BULUNAN AÇLIK HİSSİ
- AZ YİYEREK KİLO VERMEYE ÇALIŞMAK.
- ANA ÖĞÜNLERDE BESİN DEĞERİ AZ OLAN YİYECEKLER YEMEK.
- 7. SU İÇMEYE ÖZEN GÖSTERMEMEK.

Hiç yemek yemeden kilo verilir mi?​

Yaygın düşüncenin aksine aç kalmak kilo vermek için pek de doğru bir yol değil. Çünkü yemek yeme rutinimizi değiştirmek ve vücudumuza ihtiyacından daha az yiyecek almak düşünülenin aksine kilo vermemize yardımcı olmaz hatta bu süreci yavaşlatır.

10 kilo almak istiyorum ne yapmalıyım?​

10 kilo almak istiyorum ne yapmalıyım?
ENERJİ VEREN YİYECEKELER TÜKETİN: Kilo almak için enerji açısından yüksek yiyecekleri şöyle sırlayabiliriz;
- Kuruyemiş: badem, fındık, fıstık, ceviz.
- Kuru meyveler: Hurma, üzüm, kuru kayısı
- Yağlar: organik zeytin yağı, avokado yağı
- Et: tavuk, kuzu eti, dana eti.
- Tahıllar: Kahverengi pirinç ve yulaf gibi tam tahıllar.

Yiyip yiyip kilo almamak hastalık mı?​

Aşırı zayıflığın (uzman dilinde Anoreksiya nervoza veya Anoreksi denir) tipik özelliği aşırı kilo eksikliğidir. Hastalar aşırı zayıf olmalarına rağmen kendilerini şişman bulurlar ve sürekli kilo alabilecekleri korkusuyla yaşarlar.

1 kilo ne kadar sürede alınır?​

1 hafta içinde belli bir diyet izleyerek kontrollü bir şekilde sağlıklı olarak 5 kilo alınabilir. Bunun için diyetisyenlerin belirledikleri yiyecekler gerekli miktarda tüketilmelidir.

Kilo alımı ve kilo kontrolü, birçok faktörün etkileşimiyle gerçekleşen karmaşık bir süreçtir. **Bir anda neden kilo alınır?** başlığı altında bahsedilen hormonal rahatsızlıklar, özellikle tiroid bezinin az çalışması durumu olan hipotiroidi kilo alımına sebep olabilir. Menopoz, andropoz gibi hormon yetersizlikleri, insülin ve kortizol fazlalıkları da kilo alımını etkileyebilir.

**Az yediğim halde neden kilo alıyorum?** sorusunun cevabı genellikle tiroid hastalıklarında aranır. Tiroid bezinin yavaş çalışması metabolizmayı etkileyerek kilo alımına sebep olabilir. Eğer beslenmenize ve egzersizlerinize rağmen kilo alımı ve yorgunluk gibi belirtileriniz varsa mutlaka bir hekime danışmanız önemlidir.

**Ne kadar yersem yiyeyim kilo alamıyorum?** Kilo almak isteyenler için beslenme önemlidir. Öğün atlamamak, düzenli ve dengeli beslenmek önemlidir. Protein, karbonhidrat ve yağ alımına dikkat ederek kas dokusunu artırmak mümkündür. Her öğünde karbonhidratlı, yağlı ve proteinli besinler bulundurarak sağlıklı kilo alımı sağlanabilir.

**Kilo almaya neden olan şeyler** başlığı altında açlık hissiyle uğraşırken bozulan beslenme alışkanlıkları, düzensiz beslenme ve su tüketimine dikkat etmeme gibi faktörler kilo alma sürecini etkileyebilir.

**Hiç yemek yemeden kilo verilir mi?** Açlık, uzun vadede metabolizmayı yavaşlatabilir ve kilo verme sürecini olumsuz etkileyebilir. Dengeli ve düzenli beslenme kilo kontrolünde önemlidir.

**10 kilo almak istiyorum ne yapmalıyım?** Kilo almak isteyenler için enerji yoğunluğu yüksek besinler tüketmek önemlidir. Kuruyemişler, kuru meyveler, yağlar, et, tahıllar gibi besinleri tüketerek sağlıklı kilo alımı sağlanabilir.

**Yiyip yiyip kilo almamak hastalık mı?** Aşırı zayıflığın belirtisi olan anoreksiya nervoza, hastaların aşırı kilo eksikliği yaşamasına rağmen sürekli kilo alma korkusuyla yaşamalarına sebep olabilir. Bu durum ciddi bir sağlık sorunudur ve profesyonel yardım gerektirir.

**1 kilo ne kadar sürede alınır?** Kontrollü bir şekilde diyetisyen desteği ile sağlıklı beslenme ve spor yaparak haftada yaklaşık 1 kilo alınabilir. Ancak her bireyin metabolizması ve vücut yapısı farklı olduğundan kilo alımı süresi kişiden kişiye değişebilir.

Geri