- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.105
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Bir akademisyen nasıl olmalı?
Bilimsel araştırma yapmayı seven, okumaktan, fikir geliştirmekten, bilimsel gelişmeleri yakından takip etmekten hoşlanan, dinlemeyi ve konuşmayı seven, yüksek not ortalamasına sahip lisans mezunları; ALES ile yüksek eğitimlerine devam ederek akademisyenlik yoluna adım atabilirler.Akademisyenlerin etik ihlal yapmasına neden olan etkenler?
Akademisyenlere göre, öğretim üyelerinin etik dışı davranmalarının en temel nedenleri; ekonomik kaygıların bilimsel düşünmenin önüne geçmesi, akademik yükselme kaygısı ve kişisel çıkarlardır.Öğretim Üyesi nasıl olmalı?
Öğretim Üyesi nasıl olmalı?Bir öğretim elemanı, mesai arkadaşlarıyla da iyi ilişkiler içerisinde olmalıdır. Davranışlarıyla, hareketleriyle, selamlaşması ve mesai arkadaşlarının halleriyle yakından ilgili olması da önemlidir. Sıcak kanlı, tevazulu ve her yönden kendisiyle yardımlaşabilme özelliğiyle ön plana çıkmalıdır.
Akademisyen olmak için kaç ortalama gerekir?
Akademisyen olmak için kaç ortalama gerekir?Bunun için ise lisans mezunu ve iyi bir not ortalamasına sahip olmanız gerekir! Ülkemizde bazı üniversiteler en az 2,50 not ortalaması isterken bazıları ise en az 3,00 istemektedir. Not ortalamanızın yanı sıra ALES ve yabancı dil sınavlarından yeterli puanı almanız gerekmektedir.
Akademik kadro bulmak zor mu?
Akademik kariyer yapmak zor bir süreç. Yüksek lisans bitirilecek, doktoraya başlanacak, çeşitli sınavlar verilecek sonra da kadro beklenecek. Kadro açılsa bile girip girilemeyeceği şüpheli. Her şeyi usulüne göre yerine getirseniz de önünüzü tıkayan bazı engellerle karşılaşabilirsiniz…Akademik etik ihlalleri nelerdir?
Etiğe Aykırı Davranışlar- Aşırma (İntihal – Plagiarism):
- Sahtecilik (Uydurma – Fabrication):
- Duplikasyon (Duplication):
- Dilimleme (Slicing):
- Haksız Yazarlık :
- Diğer Etik İhlali Türleri:
Akademik etik ihlal nedir?
Akademik etik ihlal nedir?Destek alınarak yürütülen araştırmaların yayınlarında destek veren kişi, kurum veya kuruluşlar ile onların araştırmadaki katkılarını açık bir biçimde belirtmemek. Araştırmalar için kişilerle yapılan röportaj ve görüşmelerde etik kurallara uymamak. Akademik jüri üyelerini yanıltıcı, yanlış ya da eksik beyanda bulunmak.
Öğretim üyesi ve öğretim görevlisi arasındaki fark nedir?
Öğretim üyesi ve öğretim görevlisi arasındaki fark nedir?Öğretim Görevlisi olan kişiler Meslek Yüksekokullarında ya da bölümleriyle ilgili fakülte veya enstitülerde görev yapabilirler. Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi birbirinden farklı unvanlardır. Öğretim Üyeleri Doktora yapmış ve Akademik Unvan almış kişilerdir. Öğretim Görevlisi olmak için yaş sınırı bulunmamaktadır.