AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir abdestle en fazla kaç vakit namaz kılınabilir?

haberci

Yeni Üye
Bir abdestle maksimum kaç süre namaz kılınabilir?
Abdest, namazın ön şartıdır Abdest bozulmadığı müddetçe onunla kılınacak namaz konusunda herhangi bir rakam sınırlaması yoktur Kılabildiğiniz dek kılabilirsiniz Bununla ilgili bir hadis şöyledir:
Süleyman b Büreyde ’nin babasından rivayet ettiğine göre o şöyle demiştir: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem fetih günü tüm namazları bir abdestle kılmış ve mestlerinin üstüne mesh etmiş Ömer kendilerine: “Vallahi sen bugün şimdiye değin yapmadığın bir şeyi yaptın demiş Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem de cevaben: “Ben bunu mahsus yaptım ya Ömer buyurmuşlardır (Müslim, Taharet, 86 (277)
Peygamberimizin “ben bunu mahsus yaptım buyurması, bozulmadığı sürece bir abdestle pat diye pozitif namazın kılınmasının caiz olduğunu uygulamak içindir
Buhari ’de de hem Peygamberimizin keza de Ashabı kiramın abdestleri bozulmadığı sürece aynı abdestle birkaç süre namazı kıldıkları bilgisi yer almaktadır *

Teşekkürler detaylı bilgi için. Evet, doğru söylüyorsunuz. Abdest bozulmadığı sürece bir abdestle istenildiği kadar namaz kılınabilir. Bu konuda Peygamberimizin uygulaması ve Sahabe-i Kiram'ın örnekleri de mevcuttur. Bu durumda, abdestin bozulmaması şartıyla bir abdestle birden fazla namaz kılınabilir. Müslim ve Buhari gibi güvenilir Hadis kaynaklarında da benzer bilgiler bulunmaktadır. Dolayısıyla, abdestin korunduğu müddetçe sınırsız sayıda namaz kılınabilir. Herkesin dikkat etmesi gereken, abdestin bozulmaması için gerekli şartlara hâkim olmak ve bu şartlara riayet etmektir. Allah kabul etsin.

Geri