AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bipolar bozukluk bosanma sebebi midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bipolar bozukluk boşanma sebebi midir?​

Bu kanun maddesiyle belirtilen hastalıklar, iyileşmesine imkân bulunmayan şizofreni, paranoya, Alzheimer, bipolar bozukluk gibi hastalıklardır. AIDS, kanser, sara gibi hastalıklar akıl hastalığı nedeniyle boşanma davası açılması mümkün değildir.

Bipolar anneye velayet verilir mi?​

Anne ya da babanın bipolar bozukluğu olması velayet hakkını olumsuz yönde etkilememektedir. Ancak bipolar bozukluk, çocuğun bakım ve gözetimini ihmal edecek düzeyde ve çocuğun gelişimini olumsuz yönde etkileyecek ise velayet hakkı diğer ebeveyne verilecektir.
Bipolar hastası saldırır mı?
“BİPOLAR HASTALARI ZARAR VERMEZ” Bipolar hastalarının başkalarına zarar vermediğini söyleyen Doç. Dr. Çakır, bu konuyla ilgili şunları söyledi; Bipolar Bozuklukta başkasına zarar verme sık görülen bir durum değildir.
Kişilik bozukluğu boşanma sebebi midir?
Akıl Hastası Olan Kişi (Akli Dengesi Olmayan) Boşanma Davası Açabilir Mi? Akıl hastası olan kişiler evlenemezler, evlendikleri takdirde mutlak butlanla bu evlilik batıl olacaktır. Evlendikleri vakit akıl hastası olmayan ancak evlilik sonrası akıl hastası olan eşin akıl hastalığı nedeniyle boşanma davası açamaz.

Bipolar bozukluğu olan evlenebilir mi?​

Bipolar bozukluk hastalarının evlenmesinde hukuki açıdan bir engel bulunmamaktadır.

Bipolar bozukluğu olan anneye velayet verilir mi?​

Bipolar hastası çocuk doğurabilir mi?
Hastalığın, bebeğinize geçme şansı vardır; ancak bu, hamilelik için kesin bir endişe nedeni değildir. Bipolar bozukluğunuz varsa ve bir bebek sahibi olmak istiyorsanız, gebelik zamanınızı doktorunuz ile görüşerek belirlemeniz, hastalığı ve süreci yönetebilmeniz açısından daha yararlı olacaktır.
Akıl hastası nasıl boşanır?
TMK md 165: ”Eşlerden biri akıl hastası olup da bu yüzden ortak hayat diğer eş için çekilmez hâle gelirse, hastalığın geçmesine olanak bulunmadığı resmî sağlık kurulu raporuyla tespit edilmek koşuluyla bu eş boşanma davası açabilir.” Şeklinde akıl hastalığı sebebiyle boşanmayı düzenlemektedir.

Şizofren bir anneye velayet verilir mi?​

Annenin akıl hastası olması, fiil ehliyeti bulunmaması, çocuğa karşı şiddet uygulaması, kötü alışkanlıkları olması gibi durumlarda hakim velayeti anneye vermemektedir.
 
Geri
Üst