AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bios Load Default nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Bios Load Default nasıl yapılır?​

Yazılımsal yolla sıfırlama:
- Bu işlem için PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS’a girilir.
- Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne gelinir ve Enter’a basılır.
- Save & Exit diyerek çıkılır.
- Bu işlem BIOS’u varsayılan ayarlara döndürür.

Bios sıfırladıktan sonra ne olur?​

BIOS sıfırlanması genelde performansa etki etmez. BIOS ayarlarını fabrika çıkışındaki ayarlara geri götürür.

Bios ayarları sıfırlama ne işe yarar?​

Bios ayarları sıfırlama ne işe yarar?
Bilgisayar açılışında gelen bios şifresini unutmak, yanlış yaptığımız bir ayar yüzenden Windows’un açılmaması veya bazı durumlarda kasaya görüntü gelmemesi gibi sorunlar yüzünden bazen Bios’u sıfırlamamız (Sıfırlamak demek fabrika varsayılan ayarlarına almak demektir) gerekebilir.

Bios çökerse ne olur?​

Bios çökerse ne olur?
Bios sıfırlanırsa bir şey olmaz sadece fabrika ayarına dönersin, fakat bios update veya başka bir sebepten çökerse; bir çok anakartta yedek bios var devreye girer ve recovery eder. Bundan sonra bios güncellemesi yapman çökmemesi adına yapmış olduğun ilk adım olur. Doğrudur, bios çöktüğünde anakart iptal olur.

Load BIOS Defaults ne demek?​

İşte bu BIOS’un optimize edilmiş fabrika ayarlarını yükler. Ancak kullanılan aygıtlar, işletim sistemi vs. sistemden sisteme değiştiği için bu fabrika ayarlarının yüklemesi her zaman optimum performans sağlıyor anlamına gelmez.

Load Setup Defaults nedir ne zaman kullanılır?​

İşte bu BIOS’un optimize edilmiş fabrika ayarlarını yükler. Ancak kullanılan aygıtlar, işletim sistemi vs. sistemden sisteme değiştiği için bu fabrika ayarlarının yüklemesi her zaman optimum performans sağlıyor anlamına gelmez. Ayarlarınızı yukarıdaki açıklamalara göre yapmalısınız.

OS Optimized Defaults ne demek?​

OS Optimized Defaults ne demek?
OS Optimized Defaults’u (İşletim Sistemi Optimize Edilmiş Varsayılanlar) seçin ve değeri Devre Dışı olarak değiştirin. İşletim Sistemi Optimize Edilmiş Varsayılanları devre dışı bırakmaya devam etmek için Evet’i seçin. Kurulum Varsayılanlarını yüklemek için F9 tuşuna basın.

Merhaba! BIOS Load Default işlemi genellikle bilgisayarınızın BIOS'unu varsayılan ayarlarına geri döndürmek için kullanılır. Bu işlem esnasında BIOS ayarlarınızı sıfırlamış olursunuz. BIOS'a Load Default işlemini yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Bilgisayarınızı açarken Del veya F2 tuşuna basarak BIOS'a giriş yapın.
2. Exit sekmesine giderek Restore Defaults seçeneğine gelin ve Enter tuşuna basın.
3. Yapılan değişiklikleri kaydedip çıkmak için Save & Exit seçeneğini seçin.
4. Bu adımları takip ederek BIOS'u varsayılan ayarlarına döndürebilirsiniz.

BIOS sıfırladıktan sonra genellikle performans üzerinde doğrudan bir etkisi olmaz. BIOS ayarlarını fabrika çıkışındaki ayarlara geri getirir. Eğer BIOS çökerse, genellikle yedek BIOS devreye girer ve sorunu giderebilir. BIOS ayarlarını sıfırlamanın, BIOS şifresini unuttuğunuzda, yanlış yapılandırılmış bir ayar yüzünden Windows'un açılmaması durumunda veya bazı donanım sorunları yaşandığında faydalı olabileceğini unutmamak gerekir.

"Load BIOS Defaults" ve "Load Setup Defaults" terimleri, BIOS'un optimize edilmiş fabrika ayarlarını yükler. Ancak her sistem farklı olduğu için bu ayarlar her zaman optimum performans sağlamayabilir. "OS Optimized Defaults" terimi ise İşletim Sistemi Optimize Edilmiş Varsayılanlar demektir. Bu seçeneği devre dışı bırakmak, bazı durumlarda performans artışı sağlayabilir.

Eğer BIOS ayarlarında sorun yaşıyorsanız veya BIOS'u varsayılan ayarlarına döndürmek istiyorsanız yukarıdaki adımları takip ederek işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri