- Konu Yazar
Binalarda ilk yönetim nasıl kurulur?
İlk defa site yönetimi nasıl oluşturulur? İlk site yönetimi kurulması için kat maliklerinin bir genel kurul toplantısı düzenlemeleri gerekiyor. İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir.Site yönetimi Kanunu nelerdir?
Site yönetimi Kanunu nelerdir?634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 34’üncü maddesi gereğince, kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.
Site yönetiminden apartman yönetimine nasıl geçilir?
Site yönetiminden apartman yönetimine nasıl geçilir?Peki site yönetiminden apartman yönetimine geçiş nasıl görüşülür? Site yönetiminden blok yönetimine geçişin sağlanması için, özel gündemle toplanılıp, bu konu görüşülür. Oylama sonucunda toplam 50 bağımsız varsa 40 bağımsız değişmesi yönünde oy kullanırsa, yönetim planında değişiklik yapılabiliyor.
Site yönetimi Belgesi nasıl alınır?
72 saatlik eğitimi tamamlayan bireyler kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri çerçevesinde yapılacak sınava katılmaktadır. Sınav sonucunda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Site ve Apartman Yöneticisi kurs bitirme belgesi verilir.Site yönetimi hangi kanuna tabi?
Site yönetimi hangi kanuna tabi?Site yönetimi hangi kanuna tabi Haberi Apartman ve site yönetimi ile ilgili yasal hükümlere Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanunun beşinci bölümünde yer alan esaslara göre, anagayrimenkuller kat malikleri tarafından seçilen yönetici veya yönetim kurulu ile yönetiliyor.
Apartman yöneticisi yönetimi nasıl bırakır?
Apartman yöneticisi yönetimi nasıl bırakır?Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu’na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir. Görev yaptığı dönem içindeki yöneticiliğe dair tüm evrakları kurula sunacağını da ayrıca belirtebilir.