Binalarda enerji tasarrufu nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Binalarda enerji tasarrufu nasıl yapılır?​

Evinizde Enerji Tasarrufu İçin Basit Öneriler
- Kullanmadığınız lambaları mutlaka kapatın.
- Enerji verimliliği sağlayan elektronik aletler ve aydınlatma sistemleri kullanın.
- İhtiyacınız dışındaki elektrikli cihazların fişlerini prizden çıkarın.
- Bina yalıtımınızda enerji verimliliğine yönelik teknolojileri tercih edin.

Konutlardaki enerji kullaniminin yuzde kaci ısıtma?​

Ülkemizde konut sektöründe ısıtma amaçlı enerji tüketimi tüketilen toplam enerjinin p’i gibi çok yüksek bir orandadır. Avrupa birli- ğinde ise bu rakam W dır ve %’i sıcak su üretimi için kullanıl- maktadır.
Binalarda enerji tasarrufu nedir?
Enerji verimliliği,binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim hizmet veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.

Binalarda enerji etkinliği nedir?​

Binalarımızda enerjinin %85’i bina kullanımı sırasında tüketilmektedir. Binalarımızda tüketilen enerjinin; %65’i ısıtma soğutma, sıcak su ve havalandırma sistemlerinde, %20’si aydınlatma sistemlerinde, %15’i beyaz eşya ve elektronik cihazlarda vb sistemlerde tüketilmektedir.

Elektrikli aletlerden hangisi daha çok elektrik yakar?​

En çok elektrik tüketen ev aletleri; elektrikli ısıtıcı, ütü ve saç kurutma makinesi olarak öne çıkıyor.
Enerji kullanımının yüzde kaçı ısıtma?
Toplam tükettiğimiz enerjinin yüzde 40’a yakın bir oranı binalarda, yüzde 30 civarında sanayide, kalanı da ulaşım ve tarım olmak üzere ana tüketim alanlarında kullanılıyor. Enerjinin yüzde 40’a yakınının kullanıldığı binalarda tüketilen enerjinin yüzde 80’i ise ısıtma-soğutma için harcanıyor” diye konuştu.
Binalar için iklim koşullarına, mimari tasarıma ve yalıtım standartlarına bağlı olarak ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma, CO₂ salınımı ve sıcak su alanlarında iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu çalışmalara teşvik ve finansman açısından destek sağlamaktadır.

Geri