AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bina Yonetim Kurulu kimlerden olusur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bina Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?​

Adından da anlaşılacağı üzere, Kat Malikleri Kurulu, kat maliklerinden oluşur. Kat malikleri kuruluna, doğal olarak kat malikleri çağrılacağından, ayrıca kiracıların bu toplantıya çağrılmaları zorunluluğu yoktur.

Apartman yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?​

Eski yöneticiler, tekrar yönetici olarak atanabiliyor. Yönetime birden fazla kimsenin atanması ile, apartman yönetim kurulu oluşturulmuş oluyor. Peki “Apartman yönetimi kaç kişiden oluşur?” diyorsanız hemen yanıtlayalım. Apartman ve site yönetim kanununa göre apartman yönetimi kurulu, en 3 kişiden oluşuyor.
Apartman yönetici yardımcısının görevleri nelerdir?
Yönetici yardımcısı, yöneticinin apartmanda bulunmadığı zamanlarda yöneticinin görevlerini devam ettirmek ile yükümlüdür. Vekil yönetici olarak görevini sürdürmeye devam etmektedir. Aynı zamanda yöneticiye de üstlenmiş olduğu görevler konusunda yardımcı olmakta, gerekli desteği de sağlamaktadır.

Yeni binada apartman yönetimi nasıl oluşturulur?​

Bunun için öncelikle bir apartman içerisinde 8 ve üzeri bağımsız bölüm bulunması gerekir. Diğer yandan apartman yönetiminin kurulabilmesi için, kat maliklerinin en az üçte birinin toplantıya katılması gerekir. Genel kurul çağrısı üzerine gerçekleştirilen toplantı, ev sahiplerinin katılımıyla sağlanır.

Apartman yönetimine kimler seçilir?​

apartman yönetimine kimler seçilebilir Haberi Kanununa göre, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Yönetime kat malikleri seçilebiliyor. Kiracıların, yönetime seçilmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor.
Apartman yönetici Yardımcısı olur mu?
Ancak emekli olabilmenin şartı giriş kaydı bulunması.
Apartman yönetim kurulunun denetim görevini, kat malikleri kendi aralarından sayı ve arsa payı üzerinden çoğunluk sağlayan kişilerden seçecekleri bir denetçiye ya da üç kişilik bir denetim kuruluna görev verebilir.
Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.
Apartman yönetici ücreti ne kadar olmalı?
Apartman yöneticileri normal koşullarda her hangi bir maaş almamaktadır. Ancak bina için belirlenmiş olan aylık aidat tutarını apartman yöneticisi vermemektedir. Yani apartman yöneticisinin bir aylık kazancı ödemediği aylık aidat ücretidir. Bunun dışında apartman yöneticisi her hangi bir maaş almamaktadır.

Apartman yönetimi şirkete nasıl devredilir?​

Devredilme işlemleri ise şu şekilde gerçekleşiyor: -Kat Malikleri Kurulu toplanıyor. Toplantı; hem sayı, hem de arsa payı bakımından kat maliklerinin yarıdan fazlasının katılımı ile gerçekleşiyor. – Site/Apartman yönetimin bir firmaya devredilmesi yönünde karar alıyor.

Geri