AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bina kodu nasil ogrenilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bina kodu nasıl öğrenilir?​

TC numaranızla ve e-devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr sitesine giriyorsunuz. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasından NVİ Adres Bilgilerim seçeneğini seçiyorsunuz. Adres bilgilerinizle birlikte en altta adres kodunuzu görebilirsiniz.

Adres No nerede yazar?​

Adres No nerede yazar?
E-DEVLET ADRES KODU SORGULAMA EKRANI e-Devlet portalında NVİ Adres Bilgilerim (Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) başlığına girdikten sonra açılan sayfada yer alan ‘NVİ Adres No’ bilgisinin karşısında yazan numara, ‘adres kodu’dur.

Bina kodu nedir?​

Türkiye sınırları içerisinde taşınmazlara verilen 10 haneli numaralandırma bilgisidir. Oturduğunuz evin veya işyerinin bir kapı numarası bir de tekil UAVT kodu bulunmaktadır. Bu kod ile taşınmazlar tanınmaktadır.

Adres kodum ne?​

Adres kodum ne?
Adres Kodu (UAVT Kodu) Nedir? Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri tarafından 1 Mart 2013 tarihinde hayata geçirilen bir proje olan adres kodu; nüfusa dayalı adres sistemine kayıtlı ve Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm konutlara verilen 10 haneli özel bir koddur. Aynı zamanda UAVT kodu olarak da adlandırılmaktadır.

Adres bilgileri nasıl öğrenilir?​

e-Devlet ikametgah sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için T.C kimlik numaranız ve PTT şubelerinden alacağınız e-Devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapın. Sistemde bulunan arama çubuğuna “ikametgah sorgulama” yazdıktan sonra işleminizi gerçekleştireceğiz sayfaya yönlendirileceksiniz.

Bina kodları ne işe yarar?​

Bina kodları ne işe yarar?
Adres kodu, ülke içerisindeki tüm konutlar için kullanılan 10 haneli özel bir numaradır. Bu kodun amacı özellikle DASK poliçe işlemlerini hızlandırmak ve takibini kolaylaştırmaktır.

Bulunduğum yerin açık adresini nasıl öğrenebilirim?​

Minik raptiyelerin ne anlama geldiği hakkında daha fazla bilgi edinin….Google Haritalar’da bir yer arama
- Bilgisayarınızda Google Haritalar’ı açın.
- Bir yerin adresini ya da adını yazın.
- Enter’a basın veya Ara. simgesini tıklayın. Arama sonuçlarınızı filtrelemek için arama kutusunun altındaki açılır menüleri kullanın.

Adres doğrulama kodu nasıl alınır?​

Adres doğrulama kodu nasıl alınır?
Yalnızca 1 Dakikada DASK Adres Kodu Sorgulama
- 1.Adım: Sorgulama yapmak için öncelikler şehir, ilçe, bucak/ köy ve mahalle bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.
- 2.Adım: Karşınıza çıkan listede sahibi olduğunuz konutu veya iş yerini bulmalısınız.
- 3.Adım: Site ya da bina adını seçerek bina koduna ulaşabilirsiniz.

Merhaba, bina kodu hakkında detaylı bilgi vermek istiyorum:

Bina kodu, Türkiye sınırları içerisindeki taşınmazlara verilen 10 haneli numaralandırma sistemidir. Bu kod, her konut veya iş yerine özel olarak verilen bir tanımlayıcıdır. Bina kodu, oturduğunuz evin veya işyerinin kapı numarası ile birlikte kullanılarak taşınmazların benzersiz bir şekilde tanımlanmasını sağlar. Özellikle DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) poliçe işlemlerinde kullanılan bu kodlar, sigorta işlemlerini hızlandırmak ve takibini kolaylaştırmak amacıyla kullanılır.

Bina kodu, aynı zamanda UAVT kodu olarak da bilinir ve Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri tarafından hayata geçirilen bir projedir. Bu kodlar, nüfusa dayalı adres sistemine kayıtlı olan ve Türkiye genelinde bulunan tüm konutlara verilen 10 haneli özel kodlardır.

Adres kodunuz ya da UAVT kodunuz, e-Devlet sisteminden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden sorgulanabilir. Bu kodlar, doğru adres bilgisi sağlanmasını ve taşınmazların net bir şekilde tanımlanmasını sağlar.

Eğer bina kodunuzla ilgili daha fazla detaylı bilgi almak istiyorsanız, yukarıda belirtilen adımları takip ederek e-Devlet sistemine giriş yapabilir ve adres bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Bu sayede bina kodunuzu kolayca öğrenebilir ve ilgili işlemlerinizi hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.

Geri