AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bina enerji etutleri hangi yasal dayanagi uygun olarak gerceklestirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bina enerji etütleri hangi yasal dayanağı uygun olarak gerçekleştirilir?​

Ø Yapılan ölçümler neticesinde 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile Enerjinin ve Enerji Kaynaklarının Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik kapsamında belirtilen formata uygun olarak Detaylı Enerji Etüt Raporu hazırlanarak yönetim onayına sunulacaktır.

Elektriği neden tasarruflu kullanmamız gerekir?​

Enerji tasarrufu yapmak aile bütçesi için önemlidir. Enerjiyi verimli kullanırsak faturalara daha az para öderiz. Enerji tasarrufu devlet bütçesi için de çok önemlidir. Kullandığımız enerjinin yaklaşık `’ını başka ülkelerden alıyoruz ve ödemeyi döviz olarak yapıyoruz.
Enerji yöneticisi sertifikası nasıl alınır?​
Enerji Yöneticisi Eğitiminde modül-2’den en az 35 ders saati devam yükümlülüğünü yerine getirenler; YEGM tarafından her yıl Ocak Ve Temmuz aylarında gerçekleştirilen merkezi sınava katılarak , yüz (100) puan üzerinden en az yetmiş (70) alarak başarılı sayılır ve sertifika almaya hak kazanır.

ISO 50001 belgesi zorunlu mu?​

ISO 50001 belgesi zorunlu mu?
yükümlü kamu binaları, ticari ve hizmet binaları, elektrik üretim tesisleri ile endüstriyel işletmeler ve enerji yönetim birimi kurmakla yükümlü organize sanayi bölgeleri ile endüstriyel işletmeler TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belge alma zorunluluğu gelmiştir.

Enerji kaynaklarını neden dikkatli kullanmalıyız?​

Enerji kaynaklarını neden dikkatli kullanmalıyız?
Yaşamımızı sürdürmek için doğal kaynaklardan yararlanırız. Hava, su, toprak, bitki örtüsü, hayvanlar ve madenler doğal kaynaklarımızı oluşturur. Bitmeyecekmiş gibi görünen bu kaynaklar, insanların bilinçsizce davranışları sonucu hızla azalmaktadır. Görevimiz, bunları yok etmek değil, korumaktır.

Enerjiyi tutumlu kullanmak neden önemlidir?​

Ulusal ekonomimizin düzelmesi için enerjiyi tutumlu kullanmak zorundayız. Enerjinin yetersizliği, üretimin düşmesini, yurt ekonomisini ve günlük yaşantımızı etkilemektedir. Ekonomik üretim ana unsuru olan ve hayat kalitemizi iyileştiren enerjinin kullanımından vazgeçemeyeceğimize göre enejiyi verimli kullanalım.

Enerjiyi nasıl kullanırız?​

Isıtmada, soğutmada, aydınlatmada, sıcak su elde etmede, pişirmede, yıkamada, temizlik yapmada, bilgisayarımızda, ulaşımda, evimizde, okulumuzda, işyerlerinde kullanılan her türlü elektrikli aletini kullanmak için enerji kullanmaktayız.
Enerji Verimliliği Yılı hangi yıldır?​
Bu doğrultuda; toplumun enerji kültürünün ve verimlilik bilincinin geliştirilerek, enerji arz güvenliğimizin en üst düzeyde sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, 2008 yılının “ENERJİ VERİMLİLİĞİ YILI” olarak ilan edilmesi uygun görülmüştür.

Endüstriyel işletmelerde enerji verimliliği çalışmalarından kimler sorumludur?​

Endüstriyel işletmelerde enerji verimliliği çalışmalarından kimler sorumludur?
1) Endüstriyel işletmeler, çalışanları arasından enerji yöneticisi görevlendirir. Organize sanayi bölgelerinde, bölgedeki bin TEP’ten daha az enerji tüketimi bulunan endüstriyel işletmelere hizmet vermek üzere enerji yönetim birimi kurulur.

Enerji haftası ne zaman?​

Enerji haftası ne zaman?
Enerjinin gereği kadar ve bilinçli kullanılmasının sağlanması amacıyla ülkemizde her yıl 11-18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası kutlanmaktadır. Enerji tasarrufu için şunlar yapılmalıdır; * Kullanmadığınız elektrikli aletlerin fişlerini prizden çıkarın.

Bina enerji etütleri, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve Enerjinin ve Enerji Kaynaklarının Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yasal bir dayanakla gerçekleştirilir. Yapılan ölçümler sonucunda Detaylı Enerji Etüt Raporu hazırlanarak yönetim onayına sunulur.

Elektriği tasarruflu kullanmanın önemi birkaç sebepten gelmektedir. Enerji tasarrufu yapmak, aile bütçesine olumlu etki eder çünkü daha az enerji tüketerek faturalardan tasarruf sağlanmış olur. Aynı zamanda enerji tasarrufu, devlet bütçesine de olumlu katkı sağlar çünkü dışarıdan enerji ithal edilmesi durumunda döviz çıkışı yaşanmaktadır.

Enerji Yöneticisi sertifikası almak için Enerji Yöneticisi Eğitimi modül-2'den en az 35 ders saati devam zorunluluğunu yerine getirmek gerekmektedir. YEGM tarafından her yıl Ocak ve Temmuz aylarında düzenlenen merkezi sınava katılıp 100 üzerinden en az 70 puan alınarak sertifika almaya hak kazanılır.

ISO 50001 belgesi, yükümlü kamu binaları, ticari ve hizmet binaları, elektrik üretim tesisleri, endüstriyel işletmeler ve enerji yönetim birimi kurmakla yükümlü organize sanayi bölgeleri ile endüstriyel işletmeler için zorunlu bir belgedir.

Enerji kaynaklarının dikkatli kullanılması gerektiği vurgulanmaktadır çünkü doğal kaynaklarımızın bilinçsiz tüketimi sonucu hızla azaldığı ve korunması gerektiği belirtilmektedir. Enerjiyi tutumlu kullanmak ulusal ekonominin düzelmesi için önemli bir adımdır çünkü enerjinin verimli kullanımı üretimi artırarak ekonomiye olumlu etki eder.

Geri