AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bina ana dagitim tablosu nedir?

Editör

Yeni Üye

Bina ana dağıtım tablosu nedir?​

Dağıtım Tabloları: Üretilen enerji tüketim bölgelerine iletilir. Bunlar için gerekli malzemelerin toplandığı tablolara dağıtım tablosu denir. Fabrikalarda, atölyelerde, konutlarda, mağazalarda elektriğin tüm alıcılara dengeli dağıtılması için kullanılırlar.

Aydınlatma dağıtım tablosu nedir?​

Aydınlatma dağıtım tablosu nedir?
Konutlarda ve iş yerlerinde aydınlatma ve küçük hizmet araçlarının kullanılması için yapılan tesisin dağıtım tablolarına aydınlatma dağıtım tabloları denir . Üzerlerinde, alıcı devrelerini ayrı ayrı güvenlik altında tutan sigortalar (W otomatları) bulunur. Bu tablolarda linye sigortaları kullanılması yeterlidir.

Tali dağıtım tablosu nedir?​

Tali dağıtım tablosu nedir?
Üretilen enerjiyi tüketim bölgelerinde kolaylıkla ve diğer elektrikli alıcıların çalıştırılmalarını kesintiye uğratmadan kullanabilmek için dağıtım tablolarına ihtiyaç duyulur. Dağıtım tabloları elektrik enerjisinin olduğu her yerde kullanılır.

Kuvvet dağıtım tabloları nedir?​

Kuvvet dağıtım tabloları, kuvvet (motor) devrelerine enerji vermek için kullanılır. Konutlarda, atölyelerde, fabrikalarda, mağazalarda elektriğin tüm alıcılara dengeli dağıtılması için kullanılır. Enerji buradan da makinelere veya yardımcı (dağıtım) tablolara verilir.

AC dağıtım panosu nedir?​

AC dağıtım panosu nedir?
Alçak Gerilim Panosu Fabrika, atölye ve iş yerlerinde elektrik enerjisinin ana dağıtımının yapıldığı panolardır. Bina tipi trafo merkezli tüketicilerde, trafo alçak gerilim çıkışı direkt olarak ana dağıtım panosuna gelir, oradan tali panolara enerji dağıtımı yapılır.

Orta gerilim panosu nedir?​

Orta gerilim panosu nedir?
Orta gerilim hücrelerinin koruma ve kontrolünün SCADA’ya entegrasyonunun sağlanması için kullanılan panodur.
Elektrik tablo ne demek?​
Elektrik Panosu, elektriğin tesisat ya da bina ortamında bulunan sistemlere dağıtım ve iletim işlemlerinde kullanılan şalt malzemeleri ve kabloların bir arada kullanım oluşturduğu kabindir.

Aydınlatma panosu nedir?​

Aydınlatma panosu nedir?
Aydınlatma Panoları: Fabrika, atölye gibi yerlerde aydınlatmanın kumandası için kullanılan dağıtım panolarına aydınlatma panosu denir. Aydınlatma panolarında kaçak akım rölesi, sigorta, zaman saati , fotosel röle gibi malzemeler kullanılır.

Tali tablo ne demek?​

Tali tablo ne demek?
Fabrika, atölye ve iş yerlerinde elektrik enerjisinin ana dağıtımının yapıldığı panolardır. Bina tipi trafo merkezli tüketicilerde, trafo alçak gerilim çıkışı direkt olarak ana dağıtım panosuna gelir, oradan tali panolara enerji dağıtımı yapılır. Ana dağıtım panolarına ölçü aletleri de monte edilebilmektedir.

Bir binada elektrik enerjisinin dağıtımını sağlayan çeşitli dağıtım tabloları ve panoları hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Bu bilgilendirmeler doğrultusunda:
- **Bina ana dağıtım tablosu**, üretilen enerjinin tüketim bölgelerine iletilmesini sağlayan ve gerekli malzemelerin toplandığı tablodur. Elektriğin dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlar.
- **Aydınlatma dağıtım tablosu**, konut ve iş yerlerinde aydınlatma ve küçük cihazların kullanımı için gerekli tesisatın bulunduğu tablodur. Alıcı devreleri güvenlik altında tutan sigortalar bulunur.
- **Tali dağıtım tablosu**, üretilen enerjinin tüketim bölgelerinde kullanılabilmesi ve diğer alıcıların çalışması için gereklidir. Elektrik enerjisinin dağıtımında kullanılır.
- **Kuvvet dağıtım tabloları**, motor devrelerine enerji sağlamak için kullanılır. Elektriğin alıcılara dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlar.

Ayrıca, **AC dağıtım panosu** ve **orta gerilim panosu** gibi panoların da elektrik enerjisinin dağıtımı ve kontrolü için kullanıldığı belirtilmiş. Bu panoların kullanım alanları ve önemleri hakkında bilgiler verilmiş.

Son olarak, **elektrik panosu** ve **aydınlatma panosu** gibi panoların elektriğin dağıtım ve kumanda işlemlerinde rol oynadığı ve gerekli ekipmanların bu panolarda bulunduğu ifade edilmiş. Tali tablo ise ana dağıtım panosundan gelen enerjinin tali panolara dağıtımını sağlayan bir panodur.

Geri