Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bina akustik rapor zorunlu mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bina akustik rapor zorunlu mu?​

Yönetmelikte belirtilen 31.05.2019 tarihinden itibaren ilk kez yapı ruhsatı alacak binalar için zorunlu hale getirilen akustik proje, buna ek olarak aşağıdaki yapılar için de zorunlu kılınmıştır. Belirtilen tarihten önce yapı ruhsatı alan binalar için ise akustik rapor zorunluluğu getirilmiştir.
Inşaatta akustik ne demek?
Akustik proje; bina ve tesislerde ses yalıtımına dair detay ve yapısal çözümleri içeren bir projedir. Bu projede ses yalıtımına dair detay ve yapısal çözümler dışında detay çizimleri, anahtar paftaları, hesap ve/veya ölçüm sonuçları ile değerlendirme raporları da yer almaktadır.
Akustik performans sınıfı nedir?
Akustik performans belgesi Binalar veya bina içindeki bağımsız birimler için yapılacak akustik test ve değerlendirmeler sonucunda akustik performans sınıfını gösteren belgedir. Sağlaması gereken farklı koşullara göre; A,B,C,D,E ve F sınıfları olarak gösterilir. Gürültüye hassas tüm binalar için düzenlenebilir.

Bina akustik raporu nedir?​

Yapı elemanlarının ses yalıtım özellikleri, detayları, ilgili hesap ve uygulamalarını içeren rapora Mimari Akustik Rapor denir. Akustik Rapor, Yapı ruhsatı aşamasında Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkındaki Yönetmelik kapsamında istenen bir belgedir.
Bina akustik raporu kimler verebilir?
Akustik Raporu Kimler Verebilir ve Kim Hazırlar a) A-2 Tip Mühendislik Akustiği veya C-1 Tipi Bina Akustiği veya D1-Bina Akustiği Uzmanı sertifikalarından birine sahip kişiler veya Proje Müellifleri düzenleyebilir. En kapsamlı yetkiye sahip, en güncel sertifika D1-Bina Akustiği Uzmanı sertifikasıdır.
Akustik rapor ne kadar?
Akustik rapor fiyatı 650,00TL den başlamaktadır.

Akustik projeyi kim yapar?​

Evet, yüksek lisanslarını akustik alanında tamamlamış, D1-Bina Akustiği Uzmanı Sertifikasına sahip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkili kılınmış Akustik Uzmanı ekibi ile tüm illere, Akustik Rapor ve Akustik Proje hazırlamaktadır.
Akustik proje Nasıl Hazırlanır?
Akustik Projenin Oluşturulması : Sürecin odağındaki bu aşamada, akustik uzmanlarımız binanın yaşı, büyüklüğü ve yapı elemanları gibi mimari projede yer alan tüm detaylara ek olarak çevresel gürültü analizi verilerini de kullanarak topladığı tüm verileri simüle eder ve akustik projeyi oluşturur.
Akustik Rapor eğitimi kimler alabilir?
Kimler Akustik Uzmanı Sertifikası alabilirler? Mimar, inşaat mühendisi, makine mühendisi, elektrik mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisi, fizik mühendisi ve akustik mühendisleri ile akustik alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapmış olan kişiler akustik rapor vermeye uygun sertifika alabilirler.

Akustik raporu kimler verebilir?​

Bina akustik uzmanı kimler olabilir?
Akustik proje Eğitimi kimler alabilir?
1.Mimar, inşaat mühendisi, makine mühendisi, elektrik mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisi, fizik mühendisi veya optik/akustik mühendisleri D1 sertifika eğitimine katılabilirler.

Akustik hesabını kim yapar?​

 
Geri
Üst