AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

BIM marketler zincirinin acilimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

BİM marketler zincirinin açılımı nedir?​

Birleşik Mağazalar A.Ş. veya kısaltmasıyla BİM, Türkiye merkezli bir indirim marketleri zinciridir. Şirket, 1995 yılında kurulmuştur.

BİM’in ismi neden BİM?​

BİM’in ismi neden BİM?
BİM’in açılımı ve anlamı ‘Birleşik İslami Mağazalar’ olduğu iddiaları doğru değil. 2020 yılı itibarıyla 81 ilde 8 bin 407 mağazası bulunan BİM’in tam adı ‘Birleşik Mağazalar’dır. BİM’in sahibi ise birçok ortaktan oluşurken, en hisse sahibi ve CEO’su Mustafa Latif Topbaş olarak biliniyor.

BİM ne demek ekşi sözlük?​

bilgi islem merkezi. ingilizcede (bkz: cc).

A101 ne anlama gelir?​

A101 ne anlama gelir?
“A101 marketler zincirinin adı, Kur’an-ı Kerim’deki ticarette doğruluk ve dürüstlük hakkındaki 101. ayetten gelir.”
BİM ve A101 gerçek sahibi kim?​
A101 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Aydın’dır. 1967 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya gelen Aydın İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği mezunudur. A101 Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Yaşar Aydın, A101 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Turgut Aydın’ın oğludur.

A101 market sahibi kim?​

A101 market sahibi kim?
1967 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya gelen Aydın İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği mezunudur. A101 Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Yaşar Aydın, A101 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Turgut Aydın’ın oğludur. Yönetim kurulu son üyesi ise Ayhan Aydın’dır.

A101 in adı neden?​

“A101 marketler zincirinin adı, Kur’an-ı Kerim’deki ticarette doğruluk ve dürüstlük hakkındaki 101. ayetten gelir.”

BİM ceza yedi mi?​

BİM ceza yedi mi?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gıda enflasyonundan sorumlu tuttuğu BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A 101 ve Suudi sermayeli sıvı gıda şirketi Savola Gıda’ya geçen yıl ekim ayında toplam 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası kesilmişti.

A101 sahibi kim ekşi sözlük?​

zapsu ailesi tarafindan yakinda kurulacak olan yeni market zinciri.

Dr Ömer Galip Aykaç Kimdir?​

Dr Ömer Galip Aykaç Kimdir?
Galip Aykaç 1957 yılında Yozgat’ta dünyaya geldi. Galip Aykaç İş adamı. Bim İcra Kurulu Üyesi. On sekiz yılı aşkın bir süre Türkiye’nin ilk organize perakende zinciri olan Gima’da çeşitli üst düzey görevlerde çalışan Aykaç, 1997’de BİM’de Satın Alma Genel Müdürü olarak göreve başlamıştır.
101 marketin sahibi kim?​
A101 Yeni Mağazacılık A.Ş. ortaklık yapısı itibarıyla %79,21 oran ile Aydın Ailesi’ne (Turgut Aydın Holding) aittir. A101 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Aydın’dır. 1967 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya gelen Aydın İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği mezunudur.

101 marketler zincirinin sahibi kim?​

101 marketler zincirinin sahibi kim?
A101 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Aydın, 1967 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği mezunu olan Ahmet Yaşar Aydın, evli ve üç çocuk babasıdır.

A101 hangi gruba ait?​

A101 MARKETLERİ HAKKINDA A101 Türkiye’nin 81 ilde, 923 ilçede, Ocak 2020 itibarıyla 10.001 mağaza ile hizmet vermektedir. Toplamda 16 bölge müdürlüğü bulunmaktadır. A101 Yeni Mağazacılık A.Ş. ortaklık yapısı itibarıyla %79,21 oran ile Aydın Ailesi’ne (Turgut Aydın Holding) aittir.

5 büyük market kimin?​

5 büyük market kimin?
Erdoğan’ın bu açıklamasında işaret ettiği zincir marketlerin hangileri olduğu merak konusu olurken, Odatv, bu 5 marketin Mustafa Latif Topbaş’ın sahibi olduğu BİM, Yıldız Holding’e ait Şok, Sabancı’ya ait CarrefourSA, Turgay Aydın Holging’e ait A101, ve Anadolu Grubu’na ait Migros olduğunu duyurdu.

BİM marketler zincirinin açılımı "Birleşik Mağazalar A.Ş." şeklindedir. Şirket, 1995 yılında kurulmuş olup Türkiye merkezli bir indirim marketleri zinciridir. BİM, 81 ilde 8.407 mağazası ile hizmet vermektedir. Şirketin tam adı "Birleşik Mağazalar" olup, iddialara göre "Birleşik İslami Mağazalar" değildir. BİM'in en büyük hissedarı ve CEO'su ise Mustafa Latif Topbaş'tır.

A101 marketler zincirinin adı ise Kur'an-ı Kerim'deki doğruluk ve dürüstlük hakkındaki 101. ayetten gelmektedir. A101, Türkiye genelinde bir market zinciri olup, 923 ilçede toplamda 10.001 mağazası bulunmaktadır. A101 Yönetim Kurulu Başkanı ise Ahmet Yaşar Aydın'dır. Ayrıca, A101 Yeni Mağazacılık A.Ş.'nin ortaklık yapısına bakıldığında %79,21 oran ile Aydın Ailesi'ne aittir.

BİM'e geçen yıl gıda enflasyonundan dolayı toplamda 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası kesilmiştir. BİM'in yanı sıra diğer büyük market zincirleri de işaret edilmiştir. Bu zincirlerin arasında Mustafa Latif Topbaş'ın sahibi olduğu BİM, Yıldız Holding'e ait Şok, Sabancı'ya ait CarrefourSA, Turgut Aydın Holding'e ait A101 ve Anadolu Grubu'na ait Migros bulunmaktadır.

Geri