AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilsem sinavina giremeyenler ne yapmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilsem sınavına giremeyenler ne yapmalı?​

Bu kapsamda mazeretleri nedeniyle resim ve müzik alanında bireysel değerlendirmeye katılamayan öğrencilerin mazeretleri, il tanılama sınav komisyonlarınca değerlendirildikten sonra ekte gönderilen tabloya uygun şekilde öğrenci bilgileri işlenerek Bakanlığımıza gönderildiği takdirde öğrencilere resim ve müzik yetenek …

Bilsem Sınavı ne işe yarıyor?​

BİLSEM sınavı, özel yetenekli çocukların potansiyellerini tespit etmek amacıyla MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılır. Bilim ve Sanat Merkezinin kısaltılması olarak adlandırılan BİLSEM’ler, özel yetenekli öğrencilerin okul sonrası ek olarak eğitim alabilecekleri kurumlardır.
Bilsemi kimler kazanır?
Gerek zihinsel anlamda, gerek müzik ve resim gibi sanatsal alanlarda üstün yeteneğe sahip öğrenciler, Bilim ve Sanat Merkezleri Sınavı’yla (BİLSEM) tespit edilerek, özel eğitim alıyor.
Bilsem telafi sınavı var mı?
Planlanan süre içinde hafta sonlan devam edecek olan grup tarama uygulamasına çeşitli nedenlerle katılamayan öğrencilere ilişkin tereddütler yaşandığından Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından mazeret sınavı hakkı verilmiştir.

Bilsem sinavina girmeyince ne olur?​

Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin %30′ unu geçemez. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan veya programa katılmayan öğrencilerin kaydı silinir.

BİLSEM kaç yıl eğitim veriyor?​

BİLSEM’ deki eğitim süresi, öğrencinin kuruma kayıt yaptırması ile başlamakta olup, Uyum (40 saat veya 2 ay), Destek Eğitimi (ilkokul bitene kadar veya 1 yıl), Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme (3 yıl), Özel Yetenekleri Geliştirme (2 Yıl), Proje Üretimi/Yönetimi (lise bitene kadar) şeklinde öğrencinin ilk, orta ve lise …
BİLSEM öğrencisi istediği okula gidebilir mi?
Çocuğunuz bilsem sınavını kazandıysa, istediğiniz okula kaydını\naklini gerçekleştirebilisiniz. Millî Eğitim Bakanliği Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumlari Yönetmeliğinin, 3. bölümü olan Okul Tespiti, Kayıt Kabul ve Devam madde (4) bunun olabileciğini göstermektedir.
BİLSEM çocuğa ne kazandırır?
ÜSTÜN YETENEKLİ BİR ÇOCUĞA SAHİP OLABİLİRSİNİZ! Her insan hayata birçok yetenekle donatılarak başlar. Bu yetenekler ülkemizde zamanla ve tesadüflerle keşfedilir. Bilsemler üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için kurulmuştur.
2022 BİLSEM SINAV SONUÇLARI (2021 – 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ)
Bilsem okulları, 81 ilde 135 merkezde hizmet vermektedir. BİLSEM KAÇINCI SINIFA KADAR DEVAM EDER? Eğitim döneminde Bilim ve Sanat Merkezleri’ne 1, 2, ve 3. Sınıf öğrencileri kabul edilmektedir. Eğitimler 3. sınıfa kadar devam etmektedir.
BİLSEM 3 sınıf sınavı ne zaman 2022?
2022 sınavı ne zaman: BİLSEM genel zihinsel yetenek ön değerlendirmeleri 19 Şubat 2022 tarihinde başlayacak. Uygulama, Cumartesi ve Pazar günleri 5 oturumda gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınmış olacak.
BİLSEM devamsızlık kaç gün?
MADDE 14 – (1) BİLSEM’de bir eğitim ve öğretim yılında özürsüz devamsızlık süresi eğitim süresinin %30’unu geçemez. Devamsızlığı %20’ye ulaşan öğrenciye devamsızlık uyarısı gönderilir. Mazeret göstermeksizin devamsızlık sınırını aşanların kaydı dönem sonunda silinir.

Bilsem öğrencisi istediği okula gidebilir mi?​

Bilsem sınavına Her sene girebilir mi?​

Normal eğitime nazaran özel eğitim programlarının uygulandığı BİLSEM eğitim programları, her yıl sınavla gerçekleşen alımların akabinde başlıyor. BİLSEM sınavına öğrenciler bireysel olarak başvuru yapamıyor. Öğrencilerin sınava girebilmesi için sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmiş olmaları gerekmektedir.

Geri