AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilsem de BYF ne demek?

Editör

Yeni Üye

Bilsem de BYF ne demek?​

(1) Genel zihinsel yetenek alanında tanılanan ve destek eğitim programını tamamlayan öğrencilerin bireysel yeteneklerini fark etmeleri amacıyla yürütülen eğitim programıdır.

Pera güzel sanatlar lisesi ücreti ne kadar?​

Lise/1A – Tam eğitim okul bursu ( 4 yıl ) 2020-2021 yılı için 75.000.-TL X 4 = 300.000 . – TL ( Üç Yüz Bin Liradır..) Lise /3A – Yarım yıl okul bursu, 2020-2021 yılı için 37.500 TL ( otuz yedi bin beş yüz liradır. ) Lise /4A- Eğitme katkı bursu ( açık opsiyonlu ) 5.000.TL ile 75.000.-TL arasında herhangi bir rakam.

GSF bölümleri nelerdir?​

GSF bölümleri nelerdir?
Bölümler
- Baskı Sanatları Bölümü
- Cam Bölümü
- Çizgi Film ve Animasyon Bölümü
- Grafik Sanatlar Bölümü
- Heykel Bölümü
- Resim Bölümü
- Seramik Bölümü

Bilsem kaç yıldır var?​

Bilsem kaç yıldır var?
İlki 1996’da kurulan BİLSEM, Türkiye’nin bütün şehirlerinde var. Hatta nüfusun yoğun olduğu illerde birden fazla merkez bulunuyor.

Pera Güzel Sanatlar Lisesi kaç yıllık?​

Pera Güzel Sanatlar Lisesi’ nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu liseleri statüsünde olan okulumuzda öğrenciler, 9. sınıftan itibaren haftada 24 saat kültür derslerinin (Türkçe-Tarih-Coğrafya-Matematik gibi) yanı sıra bölüm derslerini de (Müzik-Resim-Tiyatro-Bale/Dans) almaktadır.

Güzel sanatlar lisesine gitmek için LGS’ye girmek gerekir mi?​

Güzel sanatlar lisesi kazanmak istiyorsanız LGS’ye girmenize gerek yoktur. Bunun yanında güzel sanatlar liselerinin kayıt dönemi diğer liselerin tercih ve yerleştirme döneminden önce tamamlanmaktadır.

Güzel sanatlar bölümleri nelerdir?​

Güzel sanatlar bölümleri nelerdir?
Bu fakültelerde resim, heykel ve müzik dışında birçok bölüm yer alıyor. Bu bölümler, grafik, seramik, fotoğraf, geleneksel Türk sanatları, endüstri ürünleri tasarımı, tekstil ve iç mimarlıktır. Güzel Sanatlar Bölümünde dersler teorik ve uygulamalı olarak ikiye ayrılmaktadır.

BİLSEM ilk ne zaman kuruldu?​

BİLSEM ilk ne zaman kuruldu?
İlki 1996’da kurulan BİLSEM, Türkiye’nin bütün şehirlerinde var.

Bilsem de BYF, genel zihinsel yetenek alanında tanılanan ve destek eğitim programını tamamlayan öğrencilerin bireysel yeteneklerini fark etmeleri amacıyla yürütülen bir eğitim programıdır. BYF, "Bireysel Yetenek ve Fonksiyonel Zeka" kısaltmasının baş harflerinden oluşmaktadır.

Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nin ücretleri şu şekildedir: Lise/1A için tam eğitim okul bursu (4 yıl) 2020-2021 yılı için 300.000 TL, Lise/3A için yarım yıl okul bursu 2020-2021 yılı için 37.500 TL ve Lise/4A için eğitme katkı bursu (açık opsiyonlu) 5.000 TL ile 75.000 TL arasında değişmektedir.

GSF (Güzel Sanatlar Fakültesi) bölümleri şunlardır:
- Baskı Sanatları Bölümü
- Cam Bölümü
- Çizgi Film ve Animasyon Bölümü
- Grafik Sanatlar Bölümü
- Heykel Bölümü
- Resim Bölümü
- Seramik Bölümü

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) 1996 yılında kurulmuştur ve Türkiye'nin birçok şehrinde bulunmaktadır. Nüfusun yoğun olduğu illerde birden fazla BİLSEM merkezi bulunmaktadır.

Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitim programı 4 yıldır ve öğrenciler, haftada 24 saat kültür derslerinin yanı sıra bölüm derslerini almaktadırlar.

Güzel Sanatlar liselerine gitmek için LGS'ye girmenize gerek yoktur. Güzel sanatlar liselerinin kayıt dönemi diğer liselerin tercih ve yerleştirme döneminden önce tamamlanmaktadır.

Güzel Sanatlar bölümleri arasında resim, heykel ve müzik dışında grafik, seramik, fotoğraf, geleneksel Türk sanatları, endüstri ürünleri tasarımı, tekstil ve iç mimarlık gibi birçok bölüm bulunmaktadır.

Son olarak, BİLSEM ilk merkezi 1996 yılında kurulmuş olup, Türkiye genelinde birçok şehirde hizmet vermektedir.

Geri