AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilmek mi anlamak mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bilmek mi anlamak mı?​

anlamak yaşanan ana eş zamanlı olabilir. kişi, “şimdi” anlar. ancak bilme eylemi daha önceki eylemlerin ürünüdür. (yaşamak, okumak, gezmek, hissetmek vb.) anlamak,derinlemesine hissederek kavrayabilmektir,bilmek, daha yüzeysel ve tarafsızdır.. beynimiz edindiğimiz bilgilerle doludur.

Bilgi ile bilmek aynı şey midir?​

Soru: Bilgi ile bilmek aynı şey midir? Cevap: Aynı şey değildir bu biraz da görmek ile bakmak arasındaki farka benzemektedir. Bilgi olduğu yerde durmaktadır oysa bilmek bizim irademiz sonucunda sonradan çaba ile edinebileceğimiz bir şeydir.

Bilmek anlamak ne demek?​

Bilmek anlamak ne demek?
1) dokunarak, gözlemleyerek, tadarak, koklayarak kısacası test ederek, yaşayarak öğrenmek…

Bilmek ve inanmak arasındaki fark nedir?​

İnanmak, bir şeyi görmeden doğruluğundan emin olmadan kabul etmektir, bilmek ise aynı şeyi görerek ve doğruluğunu bilimsel olarak ispatlayarak kabul etmektir. İnanmak kişinin kendine olan “ikna” sı iken bilmek ” ispat” ıdır.

Her şeyi anlamak ve bilmek isteyen araştırıcı ya ne denir?​

her şeyi anlamak ve bilmek isteyen, mütecessis.

Felsefede anlamak ne demek?​

Felsefede anlamak ne demek?
Anlamak; algılamak ve anlatabilir olmak. İşte bütün mesele bu…! Konuşma dilindeki biçimiyle, herhangi bir nesnenin, fenomenin vb. anlamı, genel olarak onun bir sistemin öğesi olarak gördüğü işlev, toplumda ve özellikle insanın pratik faaliyetinde oynadığı roldür.

Her şeyi bilmek isteyen kişiye ne denir?​

Bilmek ile inanmak Sence bir mi yoksa ayrı şeyler midir?​

Bilmek ve inanmak insan beyninin ayrılmaz iki fonksiyonudur. Zıtların birliğini oluşturur, biri olmazsa diğeri de olmaz. İnanmada ön planda olan limbik sistem yani memeli beynidir. Bilmede ön planda korteks yani insan beynidir.

Inanmak nedir felsefe?​

Inanmak nedir felsefe?
İnanmak, kendi iç dünyamızda tanımladığımız bu bilginin dış dünyanın doğrudan bir yansıması ve dolayısıyla da gerçek olduğunu düşünmektir. Bu noktada önemli olan inanılanın doğru olup olmaması değildir, asıl önemli olan benliği ne kadar kuşattığı, duyguları ne büyük bir kuvvetle sarıp sarmaladığıdır.

Bir şeyi iyi bilmek derinlemesine kavramak nedir?​

Sözlükte “bir şeyi bilmek, iyi ve tam anlamak, derinlemesine kavramak” mânasına gelen fıkıh kelimesi ilim, fehim gibi yakın anlamlı diğer kavramlara göre daha özel bir anlam taşır. Fakīh de (çoğulu fukahâ) “bir konuyu derinden kavrayan, ince anlayış sahibi kimse” demektir.

Anlama yöntemi nedir?​

Ürün olarak anlama, bir metni okuduktan sonra zihinde kalan ya da hatırlanan bilgiler olmaktadır. Süreç olarak anlama, okuma yoluyla alınan bilgileri çeşitli zihinsel işlemlerden geçirerek yeniden anlamlandırma işlemidir.

Anlama aktı ne demek?​

Anlama aktı ne demek?
ANLAMA AKTI: Anlama aktı,düşünme ve algı aktının birlikte etkileşimi ile oluşur. Anlamak herhangi bir şeyin bilinmesidir. Kastedilen bilgi doğrudan oluşan kavramdır.Gerçekleşen bir olgunun ne maksatla yapıldığının kavranmasıdır.
 
Bilmek ile anlamak arasındaki farkları ve ilişkileri üzerine yazılmış güzel düşünceleri okudum. Bilmek, genellikle daha önce edinilen bilgilerin ürünü olarak tanımlanırken anlamak yaşanan anı eş zamanlı kavramak olarak açıklanmış. Anlamak, derinlemesine hissederek kavrayabilmek iken bilmek daha yüzeysel ve tarafsız olabilir. Beynimiz bilgiyle doludur ve bu da bilmeyi etkiler.

"Bilgi ile bilmek aynı şey midir?" sorusuna verilen yanıtta, bilgi ile bilmek arasındaki fark görmek ile bakmak arasındaki farka benzetilmiş. Bilgi bir yerde dururken bilmek, irademizle sonradan çaba harcayarak edinebileceğimiz bir şeydir.

Bilmek ve inanmak arasındaki fark da güzelce açıklanmış. İnanmak, görmeksizin kabul etmek iken bilmek, görmek ve doğruluğunu bilimsel olarak ispatlayarak kabul etmektir. İnanmak kişinin ikna olması iken, bilmek ise ispatıdır.

Felsefede anlamak kavramıyla ilgili olarak algılama ve anlatılabilir olma kavramlarına vurgu yapılmış. Anlamak, bir nesne veya fenomenin sistemin içindeki rolünü kavramak olarak tanımlanmış.

Her şeyi bilmek isteyen kişiye verilen isim "mütecessis" olarak belirtilmiş.

"Bilmek ile inanmak ayrı şeyler midir?" sorusuna verilen yanıtta, bilmek ve inanmakın insan beyninin ayrılmaz iki fonksiyonu olduğu belirtilmiş. İnanmakta limbik sistem ön plandayken, bilmekte korteks etkilidir.

"Inanmak nedir felsefe?" sorusuna verilen yanıtta, inanmanın iç dünyamızda tanımladığımız bilginin dış dünyanın yansıması olduğuna vurgu yapılmış. Bu noktada önemli olanın inanılanın doğruluğu değil, benliği ne kadar kuşattığı ve duyguları ne kadar etkilediği olduğu ifade edilmiş.

Son olarak, "Anlama yöntemi nedir?" ve "Anlama aktı ne demek?" sorularına verilen yanıtlarda, anlama sürecinin zihinsel işlemlerden geçerek bilgileri anlamlandırma süreci olduğu açıklanmış. Anlama aktının düşünme ve algı aktının birleşmesiyle oluştuğu ve gerçekleşen bir olgunun kavranması olduğu ifade edilmiş.
 
Geri
Üst