AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilkent kapsamli burs nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilkent kapsamlı burs nasıl alınır?​

Bilkent Üniversitesi’ne Tam Burslu olarak yerleştirilen öğrencilerden 0,12 OBP katsayılı başarı sıralaması, yerleştirilmiş olduğu SAY, EA veya SÖZ puan türünde 10.000 veya daha iyi olanlar ile DİL puan türünde 250 veya daha iyi olanların bursu, üniversiteye kayıt sırasında doğrudan Kapsamlı Burs’a yükseltilir.

Ilk 100 bursu kaç ay?​

Ilk 100 bursu kaç ay?
İlk 100 içinde yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1200 TL. 101-500 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1000 TL. 501-1000 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 750 TL. 1001-2000 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 500 TL.

Devlet ilk 100 bursu kaç TL?​

İlk 100 bursu ise bu miktarın 3 katı oluyor. Örneğin 2019 yılında KYK bursu/kredisi 500 TL iken, YKS puan türlerinden birinde ham puanda ilk 100’e girenler 1500 TL alıyordu. 2020 yılında bu miktar 1650 TL oldu.

Ilk 100 bursu kimlere verilmez?​

Ilk 100 bursu kimlere verilmez?
Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler
- Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
- Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
- Yabancı uyruklu öğrenciler,
- Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
Bilkent kapsamlı burs hangi yurt?​
Yeni kayıt yaptıran Kapsamlı burslu öğrencilere iki kişilik standart yurt odaları verilir. Üniversiteye kesin kayıt sırasında İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olacağı kesinleşmiş öğrenciler hariç tüm yeni öğrenciler öncelikle Doğu Kampüs yurtlarına yerleştirilir.

Bilkent 50 burslu kaç TL?​

Bilkent 50 burslu kaç TL?
Eğitim Ücreti*
Eğitim Ücreti* 2021 – 2022 | Tam Ücret Ödeyen Öğrenciler | %50 Burslu (indirimli) Öğrenciler
Taksit yapılırsa aylık taksit tutarı (4 ay için) (ayrıca %2 işlem ücreti alınır.) | 7.187,5 TL | 3.593,75 TL
Ücretler KDV hariçtir. Bu tutarlar kayıtlar sırasında geçerli olacak olan KDV oranı eklenerek tahsil edilecektir. | |

KYK ilk 100 bursu ne zaman kesilir?​

Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Hazırlık sınıfında da sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir. Bunun yanında hazırlık sınıfını geçseniz dahi yukarıda bahsedilen ortalamaların altında sınıfı geçmeniz halinde bursunuz yine kesilir.

Ilk 100 bursu karşılıksız mı?​

Ilk 100 bursu karşılıksız mı?
öğrencilerin öğrenimleri süresince aylık olarak devam eden burs, normal aylık burs tutarının üç katı ve karşılıksız olarak verilmektedir.

Ilk 1000 bursu var mı?​

İlk 501-1000 arasına olan öğrencilere 1000 TL. İlk 1001-2500 arasında olan öğrencilere 800 TL. İlk 2501-5000 arasında olan öğrencilere 600 TL. İlk 5001-10.000 arasında olan öğrencilere 500 TL burs sağlanıyor.

Ilk 100 bursu ham puana göre mi?​

Ilk 100 bursu ham puana göre mi?
başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla öss sonucuna göre sayısal-1, sözel-1, sayısal-2, sözel-2, eşit ağırlık-1, eşit ağırlık-2 ve yabancı dil puan türlerinde ilk 100’e giren öğrencilere verilen başarı bursu.
Bilkentte çift anadal var mı?​
Çift Ana Dal Programı Dileyen öğrenciler, bölümlerinde birinci yıllarını tamamladıktan sonra ikinci ana dal yapmak üzere başvurabilir. İkinci ana dal yapan öğrenciler, her iki ana dalın programını tamamladıklarında çift diplomayla mezun olur.

%50 burslu üniversite ne demek?​

%50 burslu üniversite ne demek?
%50 ÖSYM İndirimli: ÖSYM kılavuzu’nda %50 indirimli olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız burstur. Bu bursa hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretlerinden %50 indirim uygulanır.

%50 burs nasıl alınır?​

ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda “%50 İndirimli” olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek ÖSYM tarafından söz konusu programa yerleştirilen öğrenciler bu bursa hak kazanır.

Ilk dönem burs kesilir mi?​

Ilk dönem burs kesilir mi?
KYK Bursum Kesilecek Mi? Hayır. KYK bursları ile ilgili not ortalamaları bir yıllık sistem olarak incelenir. Ekim ayında YÖKSİS ‘te kayıtlı olan notunuzun 2,0 ‘ın üstünde olması veya 100’lük sistemde 53.33 ve üzeri olması halinde burs almaya devam edersiniz.

Ilk 100 bursu hangi durumlarda kesilir?​

Bilkent Üniversitesi'nde kapsamlı burs almak için başarılı bir öğrenci olmanız gerekmektedir. 0,12 OBP katsayılı başarı sıralaması ile yerleştirildiyseniz ve SAY, EA veya SÖZ puan türünde 10.000 veya daha iyi bir sıralamaya sahipseniz veya DİL puan türünde 250 veya daha iyi bir sıralamaya sahipseniz, üniversiteye kayıt sırasında doğrudan Kapsamlı Burs'a yükseltilebilirsiniz.

- **Ilk 100 Bursu:**
- İlk 100 içinde yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1200 TL burs verilir.
- 101-500 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1000 TL burs verilir.
- 501-1000 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 750 TL burs verilir.
- 1001-2000 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 500 TL burs verilir.

- **Devlet Ilk 100 Bursu:**
- Devlet ilk 100 bursunu verirken, bu miktar normal aylık burs tutarının 3 katı olmaktadır. Örneğin, 2019 yılında KYK bursu/kredisi 500 TL iken, YKS puan türlerinden birinde ham puanda ilk 100'e girenler 1500 TL almıştır. 2020 yılında ise bu miktar 1650 TL olarak güncellenmiştir.

- **Ilk 100 Bursu Kime Verilmez?**
- Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
- Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı bulunan öğrenciler,
- Yabancı uyruklu öğrenciler,
- Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri ilk 100 bursu alamazlar.

- **Ilk 100 Bursu Karşılıksız mı?**
- Ilk 100 bursu öğrencilerin öğrenimleri süresince aylık olarak devam eden bir burs olup, karşılıksız olarak verilmektedir. Burs miktarı, normal aylık burs tutarının üç katıdır.

Eğer başka bilgiye ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri