AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilkent bursu kac TL?

Editör

Yeni Üye

Bilkent bursu kaç TL?​

Kapsamlı Burs Kapsamlı bursun içeriğinde Tam bursa ek olarak 1.380 TL tutarında aylık katkı bursu (yılda 8 ay boyunca) ve Bilkent Üniversitesi yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı vardır. Yurtta kalmayı tercih etmeyen Kapsamlı burslu öğrencilerin aylık katkı bursu 1.780 TL’ye yükseltilir.

Amerika öğrencilere ne kadar burs veriyor?​

Amerika’da üniversite okumak isteyen ve Amerikan vatandaşı olmayan kadın öğrencilere yönelik burslardır. Amerika’da tam zamanlı bir yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası programlarda eğitim alan tüm dünyadan kadınlara yönelik finansal destekler sağlanır. Burslar öğrencilere 18.000$ ile 30.000$ arasında verilir.

Bilkent tam burs neleri kapsar?​

Bilkent tam burs neleri kapsar?
Kapsamlı, Tam ve P burslar (indirimler), öğrencilerin her yarıyılda normal ders yüklerini almaları (Kredisiz dersler, yandal dersleri, müfredata ek fazladan alınan dersler, GE 100 ile GE 251 dersleri ve dönem içinde W notu alınan dersler ders yüküne sayılmaz) ve derslerine düzenli devam etmeleri koşuluyla, azami burs …

Yüzde 75 burs kalktı mı?​

Yüzde 75 burs kalktı mı?
Vakıf üniversitelerinde uygulanan yüzde 75’lik burs oranı kaldırıldı.Tam burslu, yüzde 25 ve yüzde 50 burs sistemi devam edecek. Yükseköğretim Kurulu ( Yök ) Başkanı Prof. Dr. Tam burslu, yüzde 25 ya da yüzde 50 indirim bir de ücretli öğrenci sistemi geçerli olacak.

Bilkent %50 Burslu kaç TL?​

Eğitim Ücreti*
Eğitim Ücreti* 2021 – 2022 | Tam Ücret Ödeyen Öğrenciler | %50 Burslu (indirimli) Öğrenciler
Taksit yapılırsa aylık taksit tutarı (4 ay için) (ayrıca %2 işlem ücreti alınır.) | 7.187,5 TL | 3.593,75 TL
Ücretler KDV hariçtir. Bu tutarlar kayıtlar sırasında geçerli olacak olan KDV oranı eklenerek tahsil edilecektir. | |

Bilkent yüzde 50 burs ne kadar?​

%50 Burslu (“%50 İndirimli” kontenjandan yerleşmiş) öğrenciler azami burs süresi boyunca eğitim ücretinin yarısını öder. Yaz döneminde ders alan %50 Burslu öğrencilerden bu dersler için eğitim ücretinin yarısı alınır. %50 Burs sahibi öğrenciler, hak kazandıkları takdirde Üstün Başarı Bursu da alabilir.

Fulbright bursu ne kadar veriyor?​

Fulbright bursu ne kadar veriyor?
Fulbright Öğrenci Programı her bursiyer için yıllık maksimum 50.000 ABD Doları’na kadar eğitim ücreti ve masraflarını (1.000 ABD Doları kitap masrafı, 350 ABD Doları yerleşme masrafı ve Sağlık Sigortası bu tutara dahil), gidilen şehre bağlı olarak bir çizelge üzerinden belirlenen aylık yaşam masraflarını (1.320 – 2.660 …

New York Üniversitesi burs veriyor mu?​

New York Üniversitesi burs veriyor mu?
New York Üniversitesi, hem Amerikan hem de uluslararası öğrencilere “need aware” bir prosedür izlemekte. Her şey dahil 75.500$ olan üniversitede okuyanların %50’si burslu okumakta.
Bilkent kapsamlı burs hangi yurt?​
Kapsamlı burs sahibi öğrencilere, burslarının geçerli olduğu süre boyunca Bilkent Üniversitesi yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı sağlanır.
Bilkent 50 burslu okumak ne kadar?​

75 burs ne kadar oluyor?​

75 burs ne kadar oluyor?
Yüzde 75 burslu okumak, okul ücretinin yüzde 75’inin okul tarafından karşılanacağını ifade eder. Örneğin yıllık ücreti 100 bin TL olarak bir okul düşünelim. Yüzde 75 burslu bir şekilde kayıt olan öğrenci yıllık ücret olarak yalnızca 25 bin TL ödeyecektir.

Tercih Bursu nedir?​

Tercih Bursu nedir?
Üniversitemiz lisans programlarının Ücretli, %25 veya %50 İndirimli programlarını ilk beş (5) tercihi arasında yapan ve ÖSYM tarafından bu tercihlerinden birine yerleştirilen öğrencilere ödemeleri gereken öğrenim ücreti üzerinden %25 oranında indirim yapılır, birinci sıradaki tercihine yerleşenlere bu oran %30 olarak …

Bilkent Üniversitesi'nin burs olanaklarına dair verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve faydalı. İlgili başlıkları incelediğimizde, Bilkent Üniversitesi'nin sunduğu burs olanakları şu şekildedir:

1. **Kapsamlı Burs:** Tam bursun yanı sıra aylık 1.380 TL katkı bursu ve ücretsiz yurt imkanı sunulmaktadır. Yurtta kalmayan öğrencilere aylık katkı bursu 1.780 TL olmaktadır.

2. **Tam Burs:** Kapsamlı, Tam ve P bursları, öğrencilerin normal ders yüklerini alması ve devam zorunluluğu ile belirlenmektedir.

3. **%50 Burs:** %50 burslu öğrenciler, eğitim ücretinin yarısını ödemekte olup, yaz döneminde aldıkları dersler için eğitim ücretinin yarısını ödeme sorumluluğuna sahiptir.

4. **75 Burs:** Yüzde 75 burslu bir öğrenci, okul ücretinin yüzde 75'ini ödemektedir.

Bununla birlikte Amerika'da eğitim almak isteyen öğrencilere de çeşitli burs olanakları sağlanmaktadır. Fulbright bursu örnek olarak yıllık maksimum 50.000 ABD Doları'na kadar destek sunmaktadır. New York Üniversitesi ise ihtiyaç durumuna göre burs imkanı sağlamaktadır.

Toplamda, burs olanakları öğrencilere maddi destek sağlamanın yanı sıra eğitimlerine odaklanabilmeleri için önemli bir destek sunmaktadır. Bu bursların detayları ve başvuru koşulları hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili üniversitelerin veya kuruluşların resmi web sitelerini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Geri