- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Biliyorum sana giden yollar kapalı şiiri kime ait?
Biliyorum sana giden şiiri – Cemal Süreya.Hüzzam Beste kimin eseridir?
Hüzzam Beste Şiiri – İlhan Geçer.Kardelenler şiiri kime ait?
Kardelen şiiri – Hayrullah Paşalıoğlu.
Edip Cansevere bunlar şiir degil diyen kim?
İyi şiir nasıl yazılır sorusuna cevap aradığı günlerde Ahmet Hamdi Tanpınar’ın şiirlerini görmek istemesi onu çok heyecanlandırır. Tanpınar, Edip’in bütün şiirlerini hiç bıkma belirtisi göstermeden okuduktan ve “bunlar güzel, hepsi çok güzel ama hiçbiri şiir değil” der.
Biliyorum sana giden yollar kapalı neden çarşamba?
bu şiir cemal süreya’nın devlet idaresinde çalıştığı günlerde her iş çıkışında gördüğü postahane memuru bayana hitaben yazılmıştır. bir çarşamba günü 5:45 vapurunda ona derdini anlattığında bayan tarafından tersleniyor. ve anlatıldığına göre cemal üstadın en çok kadeh devirip iç çektiği kişi bu hanımefendiymiş ( kaynak …Nasıl da unutmuşum senin bir başkasını sevdiğini?
Conversation. Tek yanlı aşk kişiyi nasıl aptallaştırıyor, nasıl unutmuşum senin bir başkasını sevdiğini. : Tek yanlı aşk kişiyi nasıl aptallaştırıyor, nasıl unutmuşum senin bir başkasını sevdiğini.” : Tek yanlı aşk kişiyi nasıl aptallaştırıyor, nasıl unutmuşum senin bir başkasını sevdiğini.”Alacakaranlık kimin eseri edebiyat?
Alacakaranlık’ın yaratıcısı ABD’li yazar Stephenie Meyer; serinin 2005 yılında yayımlanan ilk romanında okurlarını, doğaları gereği bir arada olması imkansız iki karakterin dillere destan aşk hikayesinin başlangıcına götürüyor.
Gerçek hayali aştı kimin eseridir?
Mehmet Çınarlı’nın Eserleri.
Işaret Çocukları kitabının yazarı kimdir?
Cahit Zarifoğluİşaret çocukları / YazarıBu şiirler çok güzel ama hiçbiri şiir değil kim dedi?
17-18 yaşlarındayken, Saraçhanebaşı’ndaki komşuları Nigar hanımın kardeşi olan Ahmet Hamdi Tanpınar’a ilk şiirlerini gösterişi… Onun “Bu şiirler çok güzel, hepsi de güzel. Ama hiçbiri şiir değil” deyişi…Biliyorum sana giden yollar kapalı şiiri ne anlatıyor?
karşılıksız aşkın acısını en güzel anlatan şiir.her okuyuşta insanın boğazına birşeyler düğümlenir,gözlerine yaşlar dolar;içinizde birşeyler sızlar durur şiir kafanızda yankılandıkça.
Cemal Süreya Bayan Nihayet kimdir?
yani, bu artık son; bundan sonraki yaşamında birsen’den başka olmayacak, anlamında. ama cemal, benim ve güngör hanım için de ‘nihayet’ demişti. bu hatırlatıldığında, bu kez kararlı olduğunu belirtmek üzere, birsen hanıma ‘bayan en nihayet’ diyordu.”