Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilissel davranisci terapi egitimi ne kadar surer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilişsel davranışçı terapi eğitimi ne kadar sürer?​

BDT Eğitimi toplam 60 saat süren 5 temel modülden oluşmaktadır. Eğitimin birinci modülünde BDT’de temel kuramlar, klinik değerlendirme içeriği ile görüşme yapılandırma ve yürütme, vaka formülasyonu, terapi ve seans yapısı, terapötik ilişki geliştirme konuları işlenmektedir.

Bilişsel teknikler nelerdir?​

Bilişsel terapi yapılandırılmış, aktif, işbirliğine dayalı ve psikoeğitimsel bir yöntemdir. Uygulama sırasında bilişsel, davranışsal ve canlandırmaya dayalı teknikler kullanılır. Sıcaklık, içtenlik, güven ve saygıya dayalı terapötik ilişki terapinin etkinliği için şarttır.
Terapist ve danışanın birlikte çalışarak saptadığı hedeflere ulaşmak ve “değişim” yaratabilmek için seanslar sırasında öğrenilenler seanslar arasında uygulamaya geçirilir. Seans içinde terapistten öğrenilen bilginin beceriye dönüştürülebilmesi için uygulamada “ev ödevleri” ya da egzersizlerden faydalanılır.
Bilişsel davranışçı terapi eğitimi nereden alınır?
Bdt Eğitimi nereden alınmalı? sorusuna cevabımız; Marmara psikoloji. Marmara Psikoloji Danışmanlık Merkezi olarak, kursiyerlerimizin eğitim aldıkları konuya hakim olması, akıllarındaki sorulara cevap bulacağı uzmanlardan, her sorusunun cevabını alması en temel amacımızdır.
Mehmet Sungur BDT eğitimi ne kadar?
Mehmet Zihni Sungur tarafından verilecek eğitim programının ilk bölümü olan teorik eğitim 11 tam gün ve ardından süpervizyon uygulamaları olarak planlanmıştır. Eğitim programının ikinci bölümü ise dernek eğitimcileri tarafından 8 tam günlük bir teorik eğitim ve ardından süpervizyonla devam edecektir.

Bilişsel davranışçı terapi kimden alınır?​

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimini, psikiyatri uzmanları ve asistanları, psikologlar, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları, hekimler, psikiyatri ve nöroloji hemşireleri, sosyal hizmet uzmanları alabilirler.

Hakan Türkçapar BDT eğitimi ne kadar?​

Kurs ücreti 50 saatlik eğitim için toplam 4.720 (KDV DAHİL)’dir. Önkayıt ücreti 1.720 TL.
BDT Eğitimi ana programı toplam 60 saat süren 5 modülden oluşmaktadır. Ana programa ek olarak, katılımcılar Yeme Bozuklukları tedavisinin ele alındığı bir modül alarak 72 saatlik BDT eğitimi tamamlayabilirler.

Geri