Bilisim teknolojileri dersleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilişim teknolojileri dersleri nelerdir?​

Bu dersler; Elektronik Uygulamaları, Mikrodenetleyici, Web Programcılığı, Açık Kaynak İşletim Sistemi, Ağ Projesi, Blok Zincir, Mesleki Yabancı Dil, Nesnelerin İnterneti, Oyun Programlama, Web Tabanlı İçerik Yönetimi, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Yazılım Projesi, Programlama, Dijital Tasarım, Sosyal Medya.
Elektrik Teknikeri hangi dersler var?
Dönem 1
Bilişim hangi derse giriyor?
Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının, ortaokulların haftalık ders çizelgesinde yaptığı değişikliğe göre, bilişim teknolojileri ve yazılım dersi, 5’inci ve 6’ncı sınıflarda zorunlu dersler arasında yer alacak.

10 sınıf bilişim teknolojileri dersleri nelerdir?​

Bilişim teknolojileri alanında okutulan dersler sırasıyla, Bilişim teknolojilerinin temelleri (baraj ders), programlama temelleri, bilişim teknik resmi dersi ve ofis programları dersleridir.
Bilişim teknolojileri dersinde ne yapılır?
İşlenecek konular: Ağ Topolojileri ve Standartları; İletim Ortamları ve Yapısal Kablolama; Ağ İşletim Sistemleri; Ağ Tasarım ve Uygulamaları; Ağ Yönetimi ve Sorun Giderme Teknikleri; Yerel Alan Ağları; Geniş Alan Ağları; Geniş Alan Ağı Uygulama ve Teknolojileri; Geniş Alan Ağı Teçhizatı; Internet/Intranet Servisleri.
Bilişim ne dersidir?
Bilişim teknolojisi, bilginin toplanmasında, işlenmesinde, depolanmasında, ağlar aracılığıyla bir yerden bir yere iletilip kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılan iletişim ve bilgisayarlar dâhil bütün teknolojileri kapsayan teknolojilerdir.
Bu dersin amacı; eğitimde bilişim teknolojileri ve bilgisayara giriş, işletim sistemi temel kullanımı, internet, bilgisayar okur-yazarlığı, kelime-işlemci uygulamaları, sunum programları konularında bilgi ve beceriler kazandırmaktır.
2021 10 sınıf bilişim teknolojileri dersleri nelerdir?
Bilişim Teknolojileri dersinde ne anlatılır?
Bu doğrultuda bilgisayarın temel kavramları, klavye kullanımı, girdi ve çıktı birimleri tanıtılır, yazılımların ve donanımsal parçaların nasıl uyum içerisinde çalıştığı anlatılır.

Geri