AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilisim Hemsiresi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Bilişim Hemşiresi nedir?​

Bilişim Hemşiresi: Hemşirelik disiplini içinde bilgiyi, enformasyonu ve veriyi yönetmek için hemşirelik , bilgisayar ve enformasyon biliminin entegre edildiği özel bir hemşirelik alanıdır. Hastanemizde Bilişim Hemşireliği Birimi 2011 yılında kuruldu.

Eğitim Hemşiresi nedir?​

Hemşirelerin mesleki gelişimini sağlamak üzere işe uyum programları, hizmet içi eğitim ve diğer eğitsel programların yerine getirilmesinden sorumludur. En az beş yıl süreyle bu görevde çalışır. Yerine aynı niteliklere sahip bir hemşire yerleştirilmeden görevden ayrılamaz.

Hemşirelik bilişimi dersi nedir?​

Hemşirelik bilişimi dersi nedir?
Bu dersin amacı; öğrencinin, sağlık bilişimi ve bilgi teknolojilerinin hemşirelik uygulamalarında kullanılması, verinin işlenmesi, paylaşılması ve yönetilmesi ile ilgili bilgi ve becerileri kazanmasını sağlamaktır.

Perioperatif Hemşirelik veri seti nedir?​

Perioperatif hemşirelik veri seti (PNDS) PNDS standartlaştırılmış bir dil olup, perioperatif dönemde hasta bakımını belgelemek, hasta sonuçlarını ve ameliyathane verimliliğinin izlenmek ve karşılaştırmak için kullanılmaktadır (13).

Eğitim hemşiresi ne iş yapar?​

Eğitim Hemşiresi Ne İş Yapar? Müdüre/ Başhemşireye bağlı tüm çalışanların eğitim gereksinimlerinin belirlenmesi, önceliklerin saptanması, planlanması ve eğitimin verilmesini sağlar. Eğitim programının yürütülebilmesi için eğitimci, zaman, yer ve ekipmanı sağlamak üzere ilgili kişi/birimlerle işbirliği yapar.

Yönetimsel bilgi kavramı nedir?​

Yönetimsel bilgi kavramı nedir?
Bilgi yönetimi, eğitim, öğretim ve çeşitli şartlarla edindiğiniz deneyimlerinizin gündelik hayatınız ya da iş hayatınızda kayıtlı ya da kayıtsız her türlü bilgi kaynağının belirlenmesi, tanımlanması, yönetilmesi ve çeşitli çevrelerle paylaşılması işlemlerinin tamamını kapsayan belirli organizasyon yapısına göre …
Hemşirelik teorisi hemşireliği nasıl tanımlamalı?​
Hemşirelik teorileri, hemşireliği, diğer disiplinlerden (örneğin, tıptan) ayrı, benzersiz bir disiplin olarak tanımlamanın bir yolunu sağlar. Hemşirelik uygulamalarına daha somut ve spesifik bir düzeyde rehberlik etmesi amaçlanan kavram ve amaçların bir çerçevesidir.
Nelerdir hemşirelik tanımı?​
Müşteri (hasta, hizmet alan) adına veya yanında bakım sağlayan hemşirenin nitelikleri, özellikleri ve eylemleri. Çok sayıda hemşirelik tanımı vardır, ancak hemşirelik uzmanları kesin tanımı konusunda anlaşmakta zorluk çekebilirler, hemşirelik teorilerinin nihai amacı hasta bakımını iyileştirmektir.

Hemşirelik uygulamalarına rehberlik etmek önemlidir.?​

Hemşirelik uygulamalarına rehberlik etmek önemlidir.?
Hemşirelik uygulamalarına daha somut ve spesifik bir düzeyde rehberlik etmesi amaçlanan kavram ve amaçların bir çerçevesidir. Hemşirelik, bir meslek olarak, hemşirelik pratiği için hayati öneme sahip olan kendi eşsiz bilgi birikiminin – hemşirelik bilimi – tanıma konusunda kararlıdır.

Hemşirelik kuramları nelerdir?​

Hemşirelik Kuramları nedir? Hemşirelik teorileri/kuramları , hemşireliğin ne olduğunu, hemşirelerin ne yaptığını ve neden yaptıklarını tanımlamak için bilgi organlarıdır. Hemşirelik teorileri, hemşireliği, diğer disiplinlerden (örneğin, tıptan) ayrı, benzersiz bir disiplin olarak tanımlamanın bir yolunu sağlar.

Bilişim Hemşiresi, hemşirelik disiplini içinde bilgiyi, enformasyonu ve veriyi yönetmek için hemşirelik, bilgisayar ve enformasyon biliminin entegre edildiği özel bir hemşirelik alanıdır. Bilişim Hemşireliği Birimi, hastanenizde 2011 yılında kurulmuş. Bu birim, sağlık hizmetlerinde bilgi teknolojilerinin etkin şekilde kullanılmasını sağlar ve hemşirelerin bu alanda uzmanlaşmalarına olanak tanır.

Eğitim Hemşiresi ise, hemşirelerin mesleki gelişimini sağlamak amacıyla işe uyum programları, hizmet içi eğitim ve diğer eğitsel programların yerine getirilmesinden sorumlu olan bir hemşirelik pozisyonudur. En az beş yıl süreyle bu görevde çalışır ve çalıştığı süre boyunca eğitim programlarının planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesinde rol alır.

Hemşirelik Bilişimi dersi ise öğrencilere sağlık bilişimi ve bilgi teknolojilerinin hemşirelik uygulamalarında kullanılması, verinin işlenmesi, paylaşılması ve yönetilmesi ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılmasını amaçlar. Bu ders, hemşirelik alanında bilgi teknolojilerinin etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayarak hemşirelerin klinik pratiklerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Perioperatif Hemşirelik Veri Seti (PNDS), perioperatif dönemde hasta bakımını belgelemek, hasta sonuçlarını ve ameliyathane verimliliğini izlemek ve karşılaştırmak için kullanılan standartlaştırılmış bir dil sistemidir.

Hemşirelik teorileri/kuramları, hemşireliği benzersiz bir disiplin olarak tanımlamanın bir yolunu sunar. Bu teoriler, hemşirelerin ne yaptığını, neden yaptıklarını ve hemşireliğin diğer disiplinlerden farkını açıklamak için kullanılır. Hemşirelik teorilerinin temel amacı, hasta bakımını iyileştirmek ve hemşirelik uygulamalarına rehberlik etmektir. Bu kavram ve amaçlar, hemşirelerin klinik kararlarını destekleyerek daha etkili bakım sunmalarına yardımcı olur.

Geri