- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Bilimsel kaynaklar nelerdir?
Bilimsel bir çalışmanın belli başlı kaynakları: Tezler, kitaplar, dergiler, mevzuat, resmi tutanaklar, kongre, sempozyum vebenzeri etkinliklerde sunulmuş bildiriler, raporlar, akademik yayın yapan internet siteleri, kavramların tanımlamasını yapacağınız durumlarda Türk Dil Kurumu Sözlüğü ve gazete haberleridir.Kaynak gösterirken kaynaktan aktarılması gereken bilgiler nelerdir?
Başkalarının bilgi birikiminden ve düşüncelerinden yararlanılan her çalışmada (kitap, tez, makale, rapor, bildiri, ödev, web sayfası, vb) yararlanılan bilginin kaynağı, neyin nereden ödünç alındığı açıkça belirtilmelidir.Bilimsel araştırmalarda kullanılan kaynaklar nelerdir?
Birincil kaynaklar
Bilimsel çalışmalarda neden kaynak gösterilir?
➢ Bilim ahlakının gereğidir. – Bilginin asıl sahibini belirtir. – Araştırmacının katkısını açıkça ortaya koyar. ➢ Çalışmanın güvenirliğini artırır. – Çalışmanın derinliği konusunda fikir verir. – Sunulan bilgiyi veya görüşü belgeler. – Denetim olanağı sağlar.Bilimsel bilginin kaynağı nedir?
Bilimsel bilgi, bilimsel yöntemler ile elde edilen bilgidir. Bilimsel yöntem akıl, deney ve gözleme dayalıdır. Bir bilginin bilimsel olmasının ölçütü yöntemsel olmasıdır. Bilimsel bilgi objektif, sistemli, tutarlı ve eleştiriye açık bilgidir.Kaynak gösteriminde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
KAYNAK YAZIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR Alıntı yapılan tüm kaynakların aslının araştırmacının elinde olması gerekir. Yararlanılan kaynakların metin içinde gösterilmesi ve kaynakların listelenmesi “yazarın soyadı-tarih” sistemine göre yapılacaktır. Sayfada dip not şeklinde kaynak gösterilmeyecektir.
Bilimsel araştırmalarda kullanılan teknikler nelerdir?
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİKaynakça hangi amaçla kullanılır?
Kaynakçaya, araştırma, analiz veya diğer nesir örneklerinde kullanılan bilgi, fikir veya argümanların kaynağını belirtmek için kaynakça, referans veya kaynakça denir. Özellikle akademik araştırmalarda birçok çalışma makalelere kaynak olarak gösterilebilir, alıntı yapılabilir veya alıntı yapılabilir.Bilginin kaynağı nedir kısaca?
Rasyonalizme göre bilginin kaynağı akıldır. Duyu organları ile elde edilen bilgi kesin olmayıp değişken özellikte olması ile kesin bilgi sayılmamaktadır. Rasyonalizme karşıt olarak Empirizm görüşü ortaya atılmıştır. Empirizme göre bilginin kaynağını deney ve gözlem oluşturmaktadır.