AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilimsel bilgi nasil ortaya cikmistir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bilimsel bilgi nasıl ortaya çıkmıştır?​

Bilimsel bilginin ortaya çıkışı, ilk olarak tarım uygarlığına geçişle başlamıştır. Tarımla birlikte gereksinimler değişmiş ve buna bağlı olarak bilimsel bilginin kökleri yavaş yavaş ortaya çıkmıştır. Örneğin tarımla birlikte insanoğlu mevsim bilgisini sistematik hale getirmiş ve ilk takvimler oluşturulmuştur.

Bilimsel devrim ne zaman ve nasıl başladı?​

Rönesans döneminde Avrupa’da filizlenen dönüşüm bugün de devam etmektedir. Nicolaus Copernicus’un 1543’te yayımlanan De revolutionibus orbium coelestium adlı yapıtı ile Andreas Vesalius tarafından yazılan De humani corporis fabrica bilimsel devrimin başlangıç noktası olarak kabul edilmektedir.
Bilim devrimi nedir e ödev?
Bilimsel devrim modern bilimin temelini oluşturmuş, bilim tarihinin erken çağdaş döneminden beridir süregelen matematik, fizik, gökbilim, biyoloji, tıp ve kimya dallarında yaşanan düşünce ve doktrin devrimleridir. Rönesans döneminde Avrupa’da filizlenen dönüşüm bugün de devam etmektedir.
Bilim nasıl ortaya çıkmıştır felsefe?
Bilim felsefesi, Newton fiziğine olan güvenin sarsıldığı bir çağda ortaya çıkmıştır. Fizikteki bu değişikliğin iki nedeni vardır: Birincisi Newton fiziğinin dayandığı Euklides geometrisinin dışında kalan geometrinin kurulmasıdır. Diğeri de Einstein’ın geliştirdiği görelilik kuramıdır.

Ortaçağda bilim neden gelişmedi?​

Dini etkilerin kökenleri Hellenistik Dönem ve Roma Dönemi felsefelerine dayanmaktadır. Eski Çağlardaki “doğru bilgiyi arama ve ulaşma” anlayışı zamanla dini felsefe ile “doğru davranışı bulma” arayışına dönüşmüştür. Bunun sonucu bilimsel bilgi arayışında gerilemeler meydana gelmiştir.

Devrim nedir neden yapılır?​

Politika biliminde, bir devrim (Latince: Revolutio, lit. “Dönüş”), tipik olarak algılanan bir baskı (politik, sosyal, ekonomik) veya politik yetersizlik nedeniyle halkın hükûmete karşı isyan etmesiyle açığa çıkan politik üstünlük ve organizasyon eşliğinde, nispeten ani gerçekleşen değişiklikler.
 
Geri
Üst