Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilimsel Arastirmalar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.232
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bilimsel Araştırmalar nelerdir?​

Bilimsel araştırma Problemlere güvenilir çözümler bulmak amacıyla planlı ve sistemli olarak verilerin toplanması, çözümlenmesi, yorumlanması, değerlendirilmesi ve rapor edilmesi sürecidir. Bilimsel araştırmaların temel amacı, bilinenlerden yola çıkarak bilinmeyenlere doğru yol almak ve bu doğrultuda bilgi üretmektir.
Bilimsel Araştırma çeşitleri nelerdir?
Bilimsel araştırma çeşitleri 1.Araştırmanın amaca göre sınıflandırılması: a.Keşfedici araştırma:Varlığı bilinmeyen birşeyi ortaya çıkarma niteliğindeki araştırmadır. b.Tamamlayıcı ve betimleyici ya da durum saptayıcı araştırma:Bireyin,toplumun ya da olayların özelliklerini tanımlamak için yapılan
Bilimsel araştırma, bilimsel araştırma e.?
Bilimsel yöntem, Bilimsel yöntemin aşamaları e. Bilimsel araştırma f. Bilimsel araştırma çeşitleri g. Temel araştırmalar h. Uygulamalı araştırmalar 2. Araştırmanın gereği ve önemi 3. Araştırmanın konusu (problem) a. Araştırma konusunun seçimine etki eden faktörler b. Değişken ve değişken türleri 4.

Hangi derslerde araştırma yapılabilir?​

2 (8+10+10=) 28 62 90 DERSİN AMACI Bu derste öğrenciye; araştırmayapma yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır. ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER 1. Araştırma yapmak 2. Araştırma raporu hazırlamak 3. Araştırmayı sunmak DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI) HaftaModüller/İçerik/Konular 1Araştırma Konularını Seçme

Öğrencilerin bilimsel yönteme katkıda bulunması önem taşımaktadır.?
İşletmelerin ve bu alanda çalışan akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerin gerçekleştirecekleri araştırmalarda bilimsel yöntemin süreçlerini dikkate almaları, elde edilen bulguların gerçeğe yakınlığı ve paydaşlara/topluma katkısı için önem arz etmektedir.
 
Geri
Üst