AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilim ve sanat Okulu Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Bilim ve sanat Okulu Nedir?​

Bilim ve Sanat Merkezleri veya kısaca BİLSEM; üstün yetenek potansiyeline sahip çocukların potansiyelini desteklemek için özel müfredatlarla eğitim veren, okullardır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hizmet veren BİLSEM okulları, örgün eğitimin alternatifi değildir.

Bilsem okulları paralı mı?​

BİLSEM’DE EĞİTİM ÜCRETLİ MİDİR? Bilim ve Sanat Merkezi´ nde eğitim ücretsizdir. Ancak Merkezler öğrencilerin kullanacakları deney, uygulama ve etkinlik malzeme, araç ve gereçleri için velilerden ücret talep edebilir.

Bilsem nasıl bir eğitim veriyor?​

Bilsem nasıl bir eğitim veriyor?
BİLSEM Ne Eğitimi Veriliyor? BİLSEM’de verilen eğitimler bildiğimiz klasik eğitimin dışındadır. Bu eğitimler 5–6 kişilik atölyelerde ve deney, araştırma, uygulama şeklinde yapılır. Bir proje edasında gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilere herhangi bir şekilde test veya benzer değerlendirme not uygulaması yapılmaz.

Bilsem hangi kuruma bağlı?​

MADDE 1 – Bu Yönerge’nin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerinin kuruluş, eğitim ve öğretim, yönetim ve işleyişi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

Bilim ve sanat Merkezi ne iş yapar?​

“Bilim ve sanat merkezi, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk/öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumudur.”

2022 BİLSEM sınavı ücretli mi?​

2022 BİLSEM sınavı ücretli mi?
KAYIT ÜCRETİ KALDIRILDI: 2017-2018 eğitim-öğretim sezonuna kadar aday gösterilen öğrenciler için velilerin grup taramasına giriş ücreti (50 TL) yatırması gerekiyordu ancak bu ücret 2018-2019’da kaldırıldı. Bu yıl da kayıt ücreti yok.
Bilsem öğrencisi istediği ortaokula gidebilir mi?​
Çocuğunuz bilsem sınavını kazandıysa, istediğiniz okula kaydını\naklini gerçekleştirebilisiniz. Millî Eğitim Bakanliği Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumlari Yönetmeliğinin, 3. bölümü olan Okul Tespiti, Kayıt Kabul ve Devam madde (4) bunun olabileciğini göstermektedir.
Bilsem Sınavı Nedir Kazaninca ne oluyor?​
Bireysel değerlendirme sınavını başarıyla geçen öğrenciler, başarılı oldukları yetenek alanlarında (resim, müzik veya genel zihinsel yetenek) Bilim ve Sanat Merkezine kaydolmaya hak kazanırlar ve o alanlarda eğitim alırlar.

Bilsem haftada kaç gün?​

Bilsem haftada kaç gün?
Özel Yetenekleri Geliştirme Programı bir alandan haftada 4 saat olmak üzere 2 yılı geçmeyecek şekilde uygulanmaktadır.

Bilsem ne kadar faydalı?​

ÜSTÜN YETENEKLİ BİR ÇOCUĞA SAHİP OLABİLİRSİNİZ! Her insan hayata birçok yetenekle donatılarak başlar. Bu yetenekler ülkemizde zamanla ve tesadüflerle keşfedilir. Bilsemler üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için kurulmuştur.

BİLSEM sınavı 2022 de nasıl olacak?​

BİLSEM genel zihinsel yetenek ön değerlendirmeleri 19 Şubat tarihinde başlayacak. Uygulama, cumartesi ve pazar günleri 5 oturumda gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos’ta ilan edilecek.

Bilim ve Sanat Okulları veya kısaca BİLSEM'ler, üstün yetenek potansiyeline sahip çocukların potansiyellerini desteklemek için özel müfredatlarla eğitim veren okullardır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı hizmet veren BİLSEM okulları, örgün eğitimin alternatifi olmayı amaçlarlar. Bu okullarda eğitim ücretsizdir, ancak öğrencilerin kullanacakları deney, uygulama ve etkinlik malzemeleri için velilerden ücret talep edilebilir.

BİLSEM'de verilen eğitimler, geleneksel eğitim anlayışından farklı olup daha çok atölye çalışmaları, deneyler, araştırmalar ve uygulamalar üzerine yoğunlaşır. Öğrencilere proje odaklı eğitimler sunulur ve herhangi bir test veya not uygulaması yapılmaz.

Bilim ve Sanat Merkezleri, üstün yetenekli çocukların bireysel yeteneklerini fark etmelerini ve en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş özel eğitim kurumlarıdır. Bu merkezler, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklara hizmet verirler.

2022 BİLSEM sınavı ücretsiz olup, kayıt ücreti kaldırılmıştır. BİLSEM sınavını başarıyla geçen öğrenciler, yetenek alanlarına göre belirlenerek Bilim ve Sanat Merkezine kaydolmaya hak kazanırlar.

BİLSEM haftada bir alandan haftada 4 saat olmak üzere 2 yılı geçmeyecek şekilde uygulanmaktadır. Bu şekilde öğrencilerin özel yetenekleri geliştirilir ve potansiyelleri en üst düzeyde kullanılmaya çalışılır.

BİLSEM sınavına hazırlanan öğrencilerin genel zihinsel yetenek ön değerlendirmeleri, 19 Şubat tarihinde başlayacak ve 19 Ağustos'ta kayıt hakkı kazanan öğrenciler açıklanacaktır. Bu süreçte öğrenciler, yetenek alanlarına göre değerlendirilecek ve başarılı olanlar ilgili merkeze kaydolacaklardır.

Geri