AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilim tanriyi reddeder mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bilim tanrıyı reddeder mi?​

Bir diğer deyişle, bilimin tanrısal, doğaüstü, metafizik, inançlara dayalı açıklamaları reddediyor olmasının nedeni, ateistik doğası veya dine karşı bir başkaldırı içinde olması değildir.

Bilim dini kabul eder mi?​

İman,kanıt gerektirmez ve deneye tabi değildir. Bilim ise Tanrı’nın varlığını veya yokluğunu, herhangi bir dinin inançlarını elbette deney ve gözlemle sınayamaz. İman konuları bilimin konusu değildir çünkü deney ve gözlem konusu değildir.
Bilimin objektif olması ne demektir?
Bilim ele aldığı konuyu olduğu gibi inceler. Duygu, düşünceler, inançlar ele alınan olguya yansıtılmaz, tarafsızdır. 1.Nesnel (Objektif) dir: Bilimsel bilgi, bilim insanlarının, inanç, kişisel kanaat, felsefi bakış açısı ve dünya görüşünden bağımsız olan, herkesi içine alan bir bilgidir.
Bilim tanrıyı öldürebilir mi?
Kitap Açıklaması Bu kitabın amacı Tanrı’nın varlığını kanıtlamak değil, bilimin Tanrı’nın olmadığını kanıtlayamayacağını anlatmaktır. Tanrı’nın ne olduğunu bilmediğimizden ve O’nunla ilişkilendirilen sonsuz güç, sonsuz uzay, sonsuz zaman, sonsuz bilgelik, sonsuz sevgi vb.

Islam bilime önem verir mi?​

Çünkü bilimlerin konusu Allah’ın Kudret sıfatının eseri olan kâinat kitabıdır. Kur’an ise, Allah’ın Kelam sıfatının eseridir. Kur’an kâinat kitabının bir nevi tefsiridir. Çok sayıda ayet ve hadisin, İslâm dininin ilme ve ilim adamına büyük önem verdiğini açıkça göstermektedir” şeklinde konuştu.

Bilimin Olgusallığı nedir?​

5. Olgusallık : Bilimin konusu olgulardır. Bilim doğada her an var olabilen, olaylar zincirini, olguları inceler ve bunlara doğal olgular denir. Sosyal bilimler ise dil, din, hukuk, sanat, siyaset gibi yapay olguları inceler.
Islamda bilimin önemi nedir?
İslam’da ilim sadece insanların maddi ihtiyaçlarını gidermede bir vasıta olmayıp aynı zamanda kâinatın sırrını ortaya çıkaracak tek yoldur. İlim sayesinde iman tahkik derecesine erişecek ve kul böylece Allah’a daha yakın olacaktır. Bilim ve onun tatbikatı olan teknoloji İslam’da daima değer ve teşvik görmüştür.
İslam dini akıl ve bilime değer verir mi?
İslam dininin aklı kullanmaya ve bilime verdiği önem Allah’ın verdiği aklı kullanmak gerektiğini vurgular. Etrafımıza bakmamızı ve düşünmemizi ister. İslam dininde akıl çok önemli yer alır. Akıl ve bilimin bu kadar önemli olduğu bir din, tüm dünyada tam tersi olarak bilinmektedir.
Cevap: İslam dini, dört büyük din arasında en son inen dindir. Bu din, insanlara aklını kullanmayı, ilmi, fenni, mantığı öğütler. Allah’ın verdiği aklı kullanmak gerektiğini vurgular. Etrafımıza bakmamızı ve düşünmemizi ister.
Şöyle demek daha doğru: Herhangi bir teori bilimsel olarak kanıtlanamaz. Deneysel ve gözlemsel teyitler (confirmations, verifications) teorinin bir süre daha yürürlükte kalmasını sağlar. Ancak Allah bilimim ilgi alanı dışında bir kavram olduğundan onun varlığı veya yokluğu bilimsel olarak kanıtlanamaz.
Evren nasıl sona erecek?
Bilim insanlarına göre evren dört şekilde son bulabilir: büyük donma, büyük çökme, büyük değişim, büyük parçalanma. Bilim insanları 6 milyar yıl sonra Dünya’nın muhtemelen yok olacağına inanıyor. Güneş sönerken kızıl bir deve dönüşüp gezegenimizi yutunca…
Allah’ın varlığı kesin midir?
İslam alimlerine göre Allah’ın varlığı için delil sunmaya ihtiyaç yoktur. Allah inancı insanda mutlaka olması gerekmektedir. İslam’a göre de Allah birdir ve Allah tektir. Herhangi bir şekilde eşi ve benzeri bulunmamaktadır.

Bilim Tanrı yı buldu mu?​

Bir şeyin bilimin konusu olabilmesi için sağlaması gereken bazı koşullar var. “Tanrının varlığı” problemi bu koşulları sağlamadığı için biliminin inceleme alanına girmiyor. Dolayısıyla bu, bilimsel yoldan ispatlanabilir bir şey değil.

Din bilime karşı mı?​

Bilim ise Tanrı’nın varlığını veya yokluğunu, herhangi bir dinin inançlarını elbette deney ve gözlemle sınayamaz. İman konuları bilimin konusu değildir çünkü deney ve gözlem konusu değildir. Bilim, dünyada gözlem ve deneye tabi olmayan iman konularında hiçbir şey söylemez.
Tanrı kimdir?
Tanrı ya da ilah, özellikle tek tanrılı inançlar tarafından evrenin tek yaradanı ve yöneteni olduğuna inanılan doğaüstü varlık. Çok tanrılı inançlarda genelde ilahların cinsiyeti bulunur ve erkek olanlarına tanrı, dişi olanlarına tanrıça denir.
Dini olmayan kişiye ne denir?
Spiritüel deizm manevi ve genel varlığı, tabiatta hissedilebilir tarifsiz bir Tanrı inancı içermektedir. Spiritüel deistler reenkarnasyon, karma ve sonsuz ödül gibi inançlara sahip olabilirler. Bu tarz deistler literatürde “spiritüal ama dinsel değil” veya “spiritüel ama dini yok” şeklinde tanımlanır.

Bilim her şeyi açıklayabilir mi?​

Bunlar olmadan bilim, bireysel çabalarla sınırlı olarak ilerleyecektir. Dolayısıyla yoğun çabalarla ve belli bir maliyetle ortaya çıkan bilgiler, çok kıymetli bilgilerdir. Ancak böyle diye onun her şeyi açıklaması da beklenmemelidir. Bilimsel bilgiler mutlaka önemlidir lakin bilim her şeyi açıklıyor da denilemez.

Din çeşitleri nelerdir?​

Yukarıda belirttiğimiz üzere Dünya üzerinde bulunan 4 tane din vardır. Bu dört din İslamiyet, Hristiyanlık, Yahudilik ve Budizm’dir. Bu dört dinin her birisinin kendine ait hükümleri bulunur.
Din ve çeşitleri nelerdir?
Din çeşitleri nelerdir?
Tanrı demek doğru mu?
Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre, “Allah’ı kastetmek üzere Türkçe olarak O’nu ‘Tanrı’ diye anmak” İslam inancına aykırı değil.
Agnostisizm (Türkçede bazen bilinemezcilik de denir), en yaygın ve bilinen tanımıyla, tanrı veya tanrısal varlıkların bilinemez veya varlığı ile birlikte yokluğunun da kanıtlanamaz olduğunu savunan bir felsefi görüştür.
 
Geri
Üst