AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilim insanlarinin kaci ateist?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bilim insanlarının kaçı ateist?​

Nature dergisinde yayımlanan bu mektuba göre, “üstün” bilim insanlarının çoğunluğu ateist (r.2) veya de facto ateist ve agnostiktir ( .8). Sadece %7’si teisttir.

Bilim insanı tam olarak ne iş yapar?​

Bilim insanları; fiziksel, matematiksel ve sosyal alanlar da dâhil olmak üzere bilimin tüm alanlarında araştırmalar yaparlar. Onlar olaylar hakkında soru soran ve bu soruları sistematik olarak cevaplama yoluna giden insanlardır. Doğaları gereği meraklı ve iyi organize insanlardır.
Bilimsel bilgi nasıl ortaya çıkmıştır?
Bilim, temel anlamda doğayı anlama gayretidir. Bitkiler ne zaman büyür, meyveler ne zaman olgunlaşır, yağmur ne zaman yağar gibi ilk insanların günlük hayatlarında gözlemledikleri bir takım olay ve oluşları pratikte uygulanabilir halde bir araya getirdikleri zaman gelişmeye başlamıştır.
Din olmadan bilim olur mu?
İman,kanıt gerektirmez ve deneye tabi değildir. Bilim ise Tanrı’nın varlığını veya yokluğunu, herhangi bir dinin inançlarını elbette deney ve gözlemle sınayamaz. İman konuları bilimin konusu değildir çünkü deney ve gözlem konusu değildir.

Facto ateist nedir?​

Apateist: “Tanrı var olsa da, olmasa da fark etmez. De Facto Ateist: “Tanrı’nın var olmadığından %100 emin değilim; ancak var olma ihtimali önemsenmeyecek kadar azdır.

Bilim insanı nedir iyi bir bilim insanının özellikleri nelerdir?​

Çalışmalarını sonuca ulaşıncaya kadar sürdürür. Tarafsızdır. Otoriteye bağlı değildir. Gözlem ve deneylerinde uygun yöntemi belirleyebilme,elindeki yöntem ve materyali en iyi şekilde kullanabilme yeteneğine sahiptir.
Ilk çağlarda bilimin ortaya çıkışı ve gelişimi nasıl olmuştur?
Bilimsel bilginin ortaya çıkışı, ilk olarak tarım uygarlığına geçişle başlamıştır. Tarımla birlikte gereksinimler değişmiş ve buna bağlı olarak bilimsel bilginin kökleri yavaş yavaş ortaya çıkmıştır. Yine tarımla birlikte tarlaya ilişkin ölçümler geometri ve matematik bilgisini gerekli kılmıştır.
Bilgi nasıl ortaya çıkar kısaca?
Patton 2014) göre de bilgi, ya doğrudan deneyimler ya da dolaylı olarak prosedürel dil yoluyla ortaya çıkar. İnsan için bu kadar büyük bir önem taşıyan bilgiyi, genellikle bilen ile bilinen veya özne ile nesne arasındaki ilişkinin sonucunda ortaya çıkan ürün olarak tanımlanır.
Listemizde yer alan Türk bilim insanlarının bir kısmını duymuş olabilirsiniz, ancak emin olun ki duymadıklarınız da var.
 
Geri
Üst