AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilim Fuari nedir?

Editör

Yeni Üye

Bilim Fuari nedir?​

Ülkemizde düzenlenen bilim fuarlarının temel amacı, öğrencilerimizin bilimle buluşmasını, bilime ve bilimsel dü- şünceye ilgi duymasını sağlamaktır. TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel ve ortaöğretimde bilim kültü- rünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir.

Bilim Fuarları yapılacak mı?​

Bilim Fuarları yapılacak mı?
Bilim Fuarları başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı. Covid-19 tedbirleri çerçevesinde mevcut bilim fuarı projeleri 2021-2022 güz döneminde devam edeceğinden yeni fuarlar Ocak – Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Tubitak bilim Fuari nedir?​

Tubitak bilim Fuari nedir?
TÜBİTAK Bilim Fuarları, öğrencilerin bireysel ilgileri doğrultu- sunda seçtikleri konuları inceleyerek hazırladıkları projelerle, bilimsel araştırma süreçlerini yaşayarak öğrendikleri, etkinlik- lerdir.

4006 projesi nedir?​

5-12. sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine bilimsel metodolojiye uygun şekilde çalışmalar yaparak elde ettikleri araştırma sonuçlarını sergileyebilecekleri bilim fuarlarına destek verilmesini amaçlayan bir programdır.

Tubitak Bilim Fuarının amacı nedir?​

Tubitak Bilim Fuarının amacı nedir?
MADDE 1- (1) Ülkemizde bilim kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik olarak oluşturulan “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını …

Ücretli öğretmenler tubitak Projesi yapabilir mi?​

Ücretli öğretmenler tubitak Projesi yapabilir mi?
Ücretli öğretmenler proje yürütücüsü olamazlar ancak danışman öğretmen olabilirler.

Bu sene Tübitak yapılacak mı?​

Daha geçen senenin fuarını yapamadık ama 2020-2021 Tübitak 4006 Çağrı Metni yayınlandı. Başvuru tarihi olarak 23 Kasım 2020 – 22 Ocak 2021 (Saat: 17.30) girilmiş fakat onaylanan projeler 20 Eylül 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Bilim Fuarı 2021 ne zaman?​

Bilim Fuarı 2021 ne zaman?
Covid 19 salgını sebebiyle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen 4006 Bilim Fuarının, 2020/2021 Eğitim Öğretim yılında yapılması öngörülmektedir. Buna göre öncelikle 29/30 Aralık 2020 tarihlerinde gerçekleştirimesi planlanan fuar tarihleri ikinci bir düzenlemeyle 28/29 Mayıs 2021 tarihlerine ertelenmiştir.

4006 Tübitak Bilim Fuarı nedir?​

4006 Tübitak Bilim Fuarı nedir?
TÜBİTAK, 4006 – Bilim Fuarları Destekleme Programı adı verdiği bir çağrı programıyla, 5-12. sınıf öğrencilerinin öğretim programları dahilinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda seçtikleri konu üzerine araştırmalar yapmasını ve bu araştırmaların sonuçlarını sergileyecekleri bir ortam sunma hedefinde.

Tübitak 4006 Kimler Katılabilir?​

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 5-12. sınıflar arasında eğitim öğretim hizmeti veren devlet okulları ile BİLSEM’ler 4006 -TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı’na başvuru yapabilir.

Tübitak 4006 nın amacı nedir?​

Tübitak 4006 nın amacı nedir?

Tübitak 4006 amacı nedir?​

Tübitak 4006 amacı nedir?

TÜBİTAK Bilim Fuarları, öğrencilerin bilimle buluşmasını, bilime ilgi duymasını sağlayarak bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Bu fuarlar genellikle öğrencilerin bireysel ilgi alanları doğrultusunda seçtikleri konuları inceleyerek hazırladıkları projelerle bilimsel araştırma süreçlerini deneyimledikleri etkinliklerdir. TÜBİTAK'ın 4006 - Bilim Fuarları Destekleme Programı ise 5-12. sınıf öğrencilerinin kendi ilgi alanlarına uygun konularda bilimsel araştırmalar yapmalarını teşvik etmeyi amaçlar.

TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı, öğrencilerin araştırma yaparak elde ettikleri sonuçları sergileyebilecekleri bir platform sunar. Bu program, öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konularda çalışmalar yapmalarını teşvik eder.

Öte yandan, TÜBİTAK'ın 4006 programına sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 5-12. sınıf düzeyinde eğitim veren devlet okulları ile BİLSEM'ler başvurabilir. Program, öğrencilerin bilimsel metodolojiye uygun çalışmalar yapmalarını sağlayarak bilim ve araştırmaya ilgi duymalarını destekler.

Sonuç olarak, TÜBİTAK Bilim Fuarları ve 4006 programı, öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirerek onları bilimle buluşturmayı, bilimsel düşünceyi teşvik etmeyi ve bilim kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlar. Bu programlar öğrencilerin meraklarını, keşfetme isteklerini ve yaratıcılıklarını destekleyerek onların bilim dünyasına katkıda bulunmalarını sağlar.

Geri