- Konu Yazar
Bilim Doktorası nedir?
Doktora, bir lisans ve yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Bu dereceyle “bilim doktoru” veya uluslararası kısaltmayla “PhD” unvanı alınır.TÜBİTAK doktora Sonrası araştırma Bursu ne kadar?
Burs süresi, 12 ayı aşmamak koşuluyla, adaya TÜBİTAK tarafından tahsis edildiği bildirilen süre kadardır. Aylık burs miktarı Avrupa ülkeleri için en fazla 2.100 Avro, Diğer ülkeler için en fazla 2.500 Amerikan doları kadardır (bkz. ülkelere göre burs miktarları).Doktora Bursu Nasıl Alınır?
Doktora Bursu Nasıl Alınır?vatandaşı olmak. 2) Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak. 3) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
DSAP ne?
Türkiye Bilimler Akademisi Doktora Sonrası Araştırma Programı, ülkemizde böyle bir sürece işlerlik kazandırmak üzere, 23/12/2006 tarih ve 156 sayılı Konsey kararı doğrultusunda oluşturulmuştur. kuruluşta, farklı araştırma ortamlarında, bağımsız biçimde araştırmalar yürütmeleri beklenmektedir.Fulbright doktora Sonrası araştırma Bursu ne kadar?
Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu, her bursiyer için yıllık maksimum 50.000 ABD Doları’na kadar eğitim ücreti ve masraflarını kapsamaktadır. Gidilen şehre bağlı olarak bir çizelge üzerinden belirlenen aylık yaşam masrafları, 1.000 ABD Doları kitap masrafı ve 350 ABD Doları yerleşme masrafı bu tutara dahildir.TÜBİTAK doktora sonrası bursu ne kadar 2021?
TÜBİTAK doktora sonrası bursu ne kadar 2021?Doktora bursiyerlerimiz 5.500 TL/Ay tam burs, 1.750 TL/Ay kısmi burs alabilecektir. 2211 – Yurt İçi Doktora Burs Programları kapsamında desteklenen bursiyerlerimiz, TÜBİTAK destekli bir projede görev alıp BİDEB 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı’ndan yararlanarak 2.000 TL/Ay ek burs alabileceklerdir.
Aylık burs miktarı en çok 1800 Amerikan dolarıdır. Yol desteği verilmesi uygun görülen bursiyerin araştırmalarına başlamak üzere yurt dışına gidiş ve dönüş biletleri Kurum’un ilgili birimi tarafından hazırlanır.