Bilgisayarli muhasebe kursunda neler ogretilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bilgisayarlı muhasebe kursunda neler öğretilir?​

Bilgisayarlı Muhasebe Kursu
Bilgisayarlı muhasebe sertifikası ne işe yarar?
En yaygın kullanılan defter tutma, finansal analizler, hesap işlemleri ve raporlama için muhasebe programlarından faydalanılır. Bilgisayarlı muhasebeyle; gelir-gider hesaplaması, faturaları ödeme ve bütçe analizi gibi gerekli işler hızlıca tamamlanır.

Muhasebeci olmak için hangi sertifika gerekli?​

Genel Muhasebe e-Sertifika Programındaki derslerden başarılı olmak için sınavda 100 tam puan üzerinden en az 50 puan almak gerekmektedir. Genel Muhasebe e-Sertifika Programındaki üç dersin tümünden başarılı olan öğrenciler programa ait ”Sertifika” almaya hak kazanacaklardır.
CMA belgesi nasıl alınır?
CMA Sertifikasını almak için izlenmesi gereken adımlar; IMA üyeliği ve CMA giriş ücretinin yatırılması, sınavlara başvuru ve hazırlık dönemi, bulunduğunuz şehirdeki Prometric Test Merkezi’nde (İstanbul, Ankara, İzmir) sınavların alınması, 2 bölümün sınavlarının başarıyla tamamlanması olarak özetlenebilir.
Ön Muhasebe Kursu’nun süresi 3 ay olup, saat olarak 60 saattir. Bireysel Eğitimlerde bu süre ortalama 40 Saattir. Bireysel eğitimlerde grup gün ve saatleri karşılıklı belirlenip hemen derse başlanabilmektedir.
Muhasebe Sertifikası ne kadar sürede alınır?
Ön Muhasebe Eğitimi Süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılında oluşturulan eğitim programı 357 saat olarak planlanmıştır. 357 saatlik eğitim yaklaşık olarak 4 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.

Muhasebe sayısal mı?​

Muhasebe Bölümü eşit ağırlık (TM) puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
CMA sertifikasını kimler alabilir?
4 senelik üniversite mezunu, 2 sene kesintisiz mali işler / finans alanında iş deneyimine sahip ve tüm sertifika sınavlarını başarıyla tamamlayan adaylar CMA Sertifikasını alabilirler.

Bilgisayarlı muhasebe eğitimi nedir?​

Bilgisayarlı muhasebe kursunu alanların güncel, teknik ve teorik bilgiler aktarılarak; maliyet,pazarlama, dış ticaret, tek düzen hesap planlanması finansal raporlamalar gibi temel alanlara gereklibilgi akışını profesyonel olarak sağlayabilmelerini hedeflemektedir.
Bilgisayarlı muhasebe programları nelerdir?
En çok tercih edilen muhasebe programı ise ETA’dır. ETA’dan sonra işletmeler tarafından en çok kullanılmakta olan muhasebe prgramları: NETSİS, LKS, ORKA, MİKRO, LUCA, AXASOFT, AKINSOFT, CESASA, VERİM TİCARİ, DEMSOFT, TİLASOFT, TÜREV, NETADAM, BASECOM, ASYASOFT, NİSA, DİA’dır.
Bilgisayarlı Muhasebe Sertifikası Ne İşe Yarar? Kursumuzu başarıyla bitirenler bünyesinde muhasebe birimi olan işletmelerde, Ön Muhasebe işlemlerini yapabilirler. SMMM bürolarında Muhasebe Yardımcısı pozisyonunda çalışabilirler.
Muhasebe kursu kaç ay sürer?
Ön Muhasebe Kursu’nun süresi 3 ay olup, saat olarak 60 saattir. Bireysel Eğitimlerde bu süre ortalama 40 Saattir.

Bilgisayarlı muhasebe sertifikası nasıl alınır?​

MEB Onaylı Bilgisayarlı Muhasebe Kursu Sertifikası almak için uygulanması gereken ilk aşama, bu alanda eğitim veren bir kursa kayıt yaptırmaktır. Ancak bu kursun Milli Eğitim Bakanlığının yetki atadığı kamu ya da özel öğretim kurumları tarafından verilmesine dikkat edilmelidir.
Bilgisayarlı muhasebe kursu ne kadar sürüyor?
Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursunun Süresi Toplam eğitim süresi 320 saat olarak uygulanacaktır.

Kullanılan programlar nelerdir?​

İş hayatında en önemli bilgisayar programları nelerdir?

Geri