AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bilgisayarlarin internete baglanmasi icin gerekli olan protokol nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bilgisayarların internete bağlanması için gerekli olan protokol nedir?​

Bir ağa bağlanan bilgisayarlar veri iletmek ve almak için birbirleri arasında TCP/IP protokolü ile haberleşmektedir. Kısacası TCP/IP protokolü, bilgisayarlar arası veri iletişiminin kurallarını koyan bir iletişim protokolleri bütünüdür.

Bilgisayarların birbiriyle iletişim halinde olmasına ne denir?​

Bilgisayarların birbiriyle iletişim halinde olmasına ne denir?
Bilgisayar ağı, küçük bir alan içerisindeki veya uzak mesafelerdeki bilgisayarların ve/veya iletişim cihazını iletişim hatları aracılığıyla birbirine bağlandığı, dolayısıyla bilgi ve sistem kaynaklarının farklı kullanıcılar tarafından paylaşıldığı, bir yerden başka bir yere veri aktarımının mümkün olduğu iletişim …

Bilgisayarlar birbirleriyle nasıl iletişim kurar?​

Bilgisayarlar birbirleriyle nasıl iletişim kurar?
Tek bir iletişim ortamı (örneğin bir kablo) ile bilgisayarların birbirleriyle iletişimi sağlanır. Bilgisayarlar veri yoluna musluk (tap) adı verilen bir bağ ile bağlanmışlardır. Bilgisayarlar ile iletişim ortamı arasında çift-yönlü bir iletişim (full-duplex) vardır.

Bağlı olduğu cihazların birbiriyle iletişim halinde olmasını sağlayan cihazlara ne ad verilir?​

Birden fazla bilgisayarın bilgi paylaşımı, yazılım ve donanım paylaşımı, merkezi yönetim ve destek kolaylığı gibi çok çeşitli sebeplerden dolayı birbirine bağlandığı yapıya ağ (network) denir. Ağ yapılarını oluşturmak için çok çeşitli ağ cihazları kullanılabilir.

Bilgisayarda ağ baglantısı nedir?​

Bilgisayarda ağ baglantısı nedir?
İki ya da daha çok bilgisayarın bir birine bağlanmasına bilgisayar ağı (network) denir. Bilgisayarlar ağ ile birbirlerine bağlandıklarında sahip oldukları kaynakları paylaşmak üzere birbirleri ile iletişim kurar.

Aynı ortamda bulunan bilgisayar ve cep telefonu arasında nasıl bağlantı kurulabilir?​

Aynı ortamda bulunan bilgisayar ve cep telefonu arasında nasıl bağlantı kurulabilir?
İki cihazın da ‘bluetooh’u açık olmalı Bilgisayarınızda ‘Telefonunuz’ uygulaması, akıllı telefonunuzda da ‘Telefon Eşlikçiniz – Windows bağlantısı’ uygulamasının yüklü olduğundan emin olduktan ve gerekli izinleri de tamamladıktan sonra, iki cihazınızın da ‘Bluetooth’ özelliğinin aktif olup olmadığını kontrol edin.
 
Bilgisayarların internete bağlanması için gerekli olan protokol TCP/IP'dir. Bu protokol, bilgisayarlar arasında veri iletişimi kurallarını belirleyen bir iletişim protokolüdür.

Bir ağa bağlanan bilgisayarlar arasında iletişim kurmak için TCP/IP protokolü kullanılır. Bu protokol, bilgisayar ağlarındaki veri iletimini sağlamak için birçok alt protokolü içerir. IP (Internet Protokol) adresleriyle iletişim sağlanırken, TCP (Transmission Control Protocol) bağlantıyı kurmak ve veri transferini yönetmek için kullanılır.

Bilgisayarlar arasındaki iletişim ağı oluşturularak bilgi ve kaynaklar paylaşılır. Bu ağ, bilgisayarların veri aktarımını sağlamak için birbirine bağlandığı yapıya denir. Ağlar oluşturulurken çeşitli ağ cihazları kullanılabilir.

Bilgisayar ağı (network), birden fazla bilgisayarın birbirine bağlandığı ve kaynakların paylaşıldığı yapıdır. Bilgisayarlar ağ aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurarak yazılım ve donanım paylaşımı gerçekleştirir.

Bir bilgisayar ağı oluşturulduğunda, bilgisayarlar arasında iletişim sağlanır ve kaynaklar paylaşılır. Aynı ağdaki bilgisayar ve cep telefonu arasında bağlantı kurmak için cihazların Bluetooth özelliği açık olmalı ve gereken uygulamalar yüklü olmalıdır. Bilgisayar ve cep telefonunun Bluetooth özelliği aktif hale getirilerek bu cihazlar arasında bağlantı kurulabilir.
 
Geri
Üst