AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bilgisayarlar Nasıl Format Atılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Bilgisayarlar nasıl format atılır? İşletim sistemi yeniden yüklenerek format atılabilir. İlk olarak verileri yedekleyin, ardından işletim sistemini silin. Önce ayarlar bölümünden “Güncelleme ve Güvenlik” seçeneğine gidin. Ardından “Kurtarma” bölümüne geçin ve “Bu PC’yi sıfırla” seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve gelişmiş seçenekler bölümünden “Sorun Giderme”ye gidin. “Gelişmiş seçenekler” bölümünden “Başlangıç Ayarları”na tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız açıldığında “Sorun Giderme” seçeneğine gidin ve “PC’yi sıfırla” seçeneğini seçin. Son olarak, eski dosyaları kaldırıp işletim sistemi yükleme işlemini tamamlayın.
İçindekiler

Bilgisayarlar Nasıl Format Atılır?​

Bilgisayarlar nasıl format atılır hakkında merak edilen birçok soru vardır. Bilgisayar formatlama işlemi, bilgisayarın işletim sistemini yeniden yükleyerek sistemdeki tüm verileri ve ayarları silme işlemidir. Bu işlemi yaparken bazı önemli adımları takip etmek gerekmektedir.
İlk adım olarak, bilgisayarı yeniden başlatmak için “Başlat” menüsünden “Yeniden Başlat” seçeneğini seçin. Ardından bilgisayar yeniden başladığında, BIOS ayarlarına girmek için belirtilen tuşa basın. BIOS ayarlarına girildiğinde, “Boot” veya “İçe Aktarma” sekmesine gidin ve önyükleme ayarlarını değiştirmek için gereken tuşu kullanın. Örnek olarak, CD/DVD sürücüsünden önyükleme yapmak için “F12” tuşunu kullanabilirsiniz.
Önyükleme ayarlarını değiştirdikten sonra, bilgisayarınızı “Windows” veya “Linux” gibi bir işletim sistemi kurulum diski ile başlatın. Kurulum sırasında, dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi ayarları seçin. Ardından, “Yeni kurulum” seçeneğini seçin ve “Sürücü seç” adımında bilgisayarınıza format atmak istediğiniz sürücüyü seçin.
Format atma işlemi sırasında, bilgisayarınıza yüklemek istediğiniz işletim sistemi için lisans anahtarınızı girin ve kurulumu tamamlamak için ilgili adımları takip edin. Format atma işlemi bittikten sonra, bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve yeni işletim sistemiyle çalışmaya başlayacaktır. Bu aşamada, bilgisayarınızı güncellemek ve gerekli sürücüleri yüklemek için internete bağlanmanız önemlidir.
Unutmayın: Bilgisayar format atma işlemi, tüm verileri ve ayarları siler. Bu nedenle, önceden önemli dosyalarınızı yedeklemek ve format atmadan önce gereksiz dosyaları silmek önemlidir. Format atma işlemi sırasında dikkatli olmak ve talimatları doğru bir şekilde takip etmek de önemlidir.

Bilgisayarlar Nasıl Format Atılır?​

Bilgisayarlar Nasıl Format Atılır?
Bilgisayar format atmak için işletim sistemini yeniden yüklemek gereklidir.
Verileri yedekleyip, format atma işlemi sırasında tüm dosyalar silinir.
Format atma işlemi için öncelikle bir kurulum medyası veya USB gereklidir.
Format atma işlemi sırasında bilgisayarın sürücüleri ve yazılımları güncellenir.
Format atma işlemi sonrasında bilgisayar fabrika ayarlarına geri döner.

Format atma işlemi, bilgisayarın tüm verilerini siler.
Format atma işlemi işletim sistemini temiz bir şekilde yeniden kurar.
Format atma işlemi, bilgisayarın hızını artırabilir.
Format atmadan önce tüm önemli dosyalar yedeklenmeli.
Format atma işlemi için bir işletim sistemi yükleme medyası gerekli.

Geri